View Full Version : פונטו לא מניע לאחר חמישה ימים בחניה.
הפונטו שלי מודל 2000, לא מניע לאחר חמישה ימים ללא שימוש.
רפי, בהמשך לשיחתנו הטלפונית בדקתי זליגה. הזליגה 0.16 בסקלה של 10A.
החלפתי מצבר, לא ייצא לי להמתין חמישה ימים בלי להניע.
המצבר הוא בן כארבעה חודשים עם 5 שנות אחריות. הוא הוחלף מאותה סיבה שהייתה במצבר הקודם, שהיה שנפ בן שנה.
הטענתי עם מטען איטי למשך יום ולילה. לפני ההטענה היה עליו מתח של 10.5V. המנורה של המטען לא השתנתה, והיום הטענתי עוד שלוש שעות. ושוב אין שינוי במנורה.
בתמונות, מס' 1 רואים שהוא עוד בטעינה ואין שינוי בנורה. במס' 2 רואים שהוא ניטען עד 13.1V.
במס' 3 העמסתי אותו עם המכשיר ונראה בסדר.
נשאלת השאלה, למה הנורה של המטען לא משתנה "לטעון" ?. במצברים אחרים המכשיר מחובר לילה אחד ומראה על טעון.
רפי, תן כיוון למה המצבר נפרק ?.
אני מרגיש כמו הפתגם, "הסנדלר הולך יחף". :)
דוד.
תיבדוק את המתח במצבר מחר אם הוא עדין תקין וגם עומס אם העומס תקין
תגיד לי איפו קונים מצבר עם 5 שנות אחריות :o:o:o:o יש חיה כזו :confused:
אל דאגה אתה לא הסנדלר היחיד המיצובישי שותה כיאלו אין מחר וסוחבת את ההגה לימין ואין לי זמן לבדוק מרוב עבודה בדירה
נראה שאתה יכול ללמד פה את כולנו :)
לא מבין כל כך בעניין אבל פעם הייתה בעיה למישהו עם מצבר שמה שקרה הוא שנגמרו לו המים המזוקקים, אצלך אני לא בטוח כי לפי דבריך המצבר בן 4 חודשים אבל תבדוק אם חסרים מים מזוקקים, אם כן תוסיף - ברכב ההוא המצבר פשוט הלך בגלל המחסור במים והחלפנו בחדש.
בכל מקרה - אני מאמין שיש אחריות למצבר שלך אם הוא בן 4 חודשים אז תן להם לשבור את הראש...
תיבדוק את המתח במצבר מחר אם הוא עדין תקין וגם עומס אם העומס תקין
תגיד לי איפו קונים מצבר עם 5 שנות אחריות :o:o:o:o יש חיה כזו :confused:
אל דאגה אתה לא הסנדלר היחיד המיצובישי שותה כיאלו אין מחר וסוחבת את ההגה לימין ואין לי זמן לבדוק מרוב עבודה בדירה
יאיר, מה לא קראת שבדקתי ?. ראה תמונות.
הופס, לא שמתי לב שכתבת "מחר" אכן אבדוק.
אל נא תתבלבל, ראה מה כתוב על המצבר.
Reka, למי לתת לשבור את הראש. ? המצבר ניקנה ע"י הבת שלי בלי מכס באילת. כאשר האוטו היה שלה.
אבדוק גם את המים במצבר. לא בטוח שאפשר.
דוד.
כל מה שיאיר כתב אכן נכון ואולי גם לבדוק המצבר, כשהוא מחוץ לרכב, כל הזמן ולאחר כארבעה ימים
ואולי אז יתגלה שיש לו פריקה עצמית גבוהה (הוא פגום).
בברכה - רפי לין
אתמול בלילה הבחנתי שבלוח הלחצנים של חלונות החשמל על דלת הנהג, נידלקים נורות אפילו שהרכב נעול, ביום לא רואים את זה. ארבע נורות קטנות כמו לדים.
רפי, האם זאת יכולה להיות הסיבה לבעיה ?.
בכול מקרה בעוד שלושה ימים אבדוק מתח על המצבר. בינתיים הרכבתי אחר.
האם לפי ניסיונך הרב בחשמל רכב, יש הבדל בין בדיקת זליגה במצבר פרוק או טעון ?.
דוד.
את בדיקת זליגת הזרם הכי טוב לבצע כשהמצבר טעון.
בברכה - רפי לין
דוד אתה שואל נו בסדר
הייתי בודק אלטרנטור
שלב שני עוקף מצבר בחיבור ישיר לסטרטר
ברור שאני שואל. ולא רק כדי לדעת... :)
בדקתי טעינה והיא בסדר.
אין בעיה עם הסטרטר. לא מזמן שיפצתי אותו. ביצעתי הלחמות עוגן פלוס החלפת בוקסות ופחמים, וחריטה על המלחציים למגעי הנחושת.
איך חריטה ?. תופסים אותו על מקדחה גדולה, מפעילים וחורטים עם פצירה. לאחר מכן נייר זכוכית דק, בסוף ניקוי השבבים בין מגעי הנחושת, עם משורית שבורה.
דוד.
דוד אתה שואל נו בסדר
הייתי בודק אלטרנטור
שלב שני עוקף מצבר בחיבור ישיר לסטרטר
רק עכשיו הבחנתי שלמעשה לא דיברתי עם yair791.
יאיר חברי הותיק, לאן נעלמת ?. :)
דוד.
מזל שיש אותך אחרת המועדון היה מת מזמן.
בל נגזימה. כבר כתבת את זה לא פעם בעבר. :)
כל אלה שחשבו שבלעדיהם העולם ימות, נמצאים היום מתחת למצבות. :)
דוד.
רפי נראה שמצאתי את הבעיה.
לאחר שניתקתי מס' צרכנים הזליגה לא פסקה. כאמור 0.16 בסקלה של 10A שהם 160 מיליאמפר.
היצרנים ממליצים על זליגה ברוב הרכבים 50-100 מיליאמפר. בתנאי שלא הוסיפו לרכב רכיבים נוספים שזוללים זרם. כגון מכשירי מיגון או מערכות איתור.
כאשר ניתקתי את הקונקטור של הרדיודיסק, הזליגה ירדה ל-0.08. הרדיו חדש ולא ברור לי, איך הוא מושך הרבה זרם כאשר הוא מכובה.
רפי חשבת שגמרת עם הבעיה הזאת ? אז חשבת. :)
האם יש פתרון לבעיית הרדיו ?.
דוד.
אם לרדיו הזה יש שתי כניסות למתח (קבוע וסוויץ'), בדוק שהמתח הזמני אכן מחובר אחרי הסוויצ'.
ייתכן ויעזור.
בזמנו (לפני יותר מ 10 שנים) היו בעיות דומות במכשירי הרדיו (איני זוכר איזה) של חב' השכרת רכב ושם מצאתי שלחיצה ארוכה על כפתור הכבוי גרמה לכבוי מוחלט של הרדיו עם ירידה בצריכת הזרם שלו.
ברכב מודרני יותר, אכן זליגת הזרם נמוכה יותר, כי שם המחשבי רכב מתוחכמים יותר ולאחר כמה דקות הם נכנסים למצב "שינה" (לילה טוב) שצורכת מעט מאוד זרם, אבל זה לא קיים בפונטו דור 1.
בזליגת זרם של 0.16A אני חושב שבעיית התנעת המנוע תהיה רק לאחר יותר מחמשה שישה ימים ומעלה. כמובן שזה גם תלוי ומותנה בקיבול המצבר שברכב.
בזליגת זרם של 0.16A צריכת הזרם ליממה תהיה כ 4A.
בברכה - רפי לין
תקנה באוטודיפו (או מקום אחר) רדיו מותג - פיוניר, פנסוניק, פיליפס ... (אזור 400 ש"ח)
ונגמר הסיפור
Mgoldst, אם הייתי בטוח שזה מה שיפתור את הבעיה, הייתי קונה רדיו אחר.
מתן, חיברתי כפי שכתבת כאשר הסוויץ כבוי הזליגה ירדה ל-0.08.
כאשר אני חונה עם מנוע כבוי (סוויץ סגור) הרדיו לא נדלק, למרות שהזרם הקבוע (חוט אדום) מחובר לא הגיוני שאחנה ואשמע רדיו עם סוויץ דלוק.
דוד.
ככה הרדיו נועד לעבוד. כך אתה גם לא צריך לזכור לכבות אותו, כי הוא יתכבה מעצמו כשתכבה את הרכב.
במידה ותרצה לשמוע רדיו כשהמנוע כבוי, פשוט תפעיל חצי סוויץ'.
כנראה שיש יותר מידי הפסדים של אנרגיה ברדיו גם כשהוא כבוי.
האופציות הם כנראה להשאיר את החיבור הזה או להחליף רדיו.
הפיוניר שיש לי כרגע מחובר בחיבור קבוע, גם הLG שהיה לפניו היה מחובר כך. מעולם לא נתקלתי בשום בעית חשמל, גם לא כשירדתי שבוע לאילת והשארתי את הרכב נח בבאר שבע.
האמת היא שאני רוצה להעביר את הפיוניר לחיבור זמני כדי שיתכבה מעצמו כשאני מכבה את המנוע.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.