View Full Version : נורת הגה אדומה, הגה קשה, מצבר גמור
שלום לכולם,
הרכב - פונטו ספייס גיר רציף 2002
לפני כשבוע במהלך נסיעה ההגה התחיל להיות קשה ממש ונורת הגה אדומה נדלקה. לאחר כיבוי מנוע והדלקה הבעיה נפתרה ולא חזרה שוב.
לפני שלושה ימים המנוע לא הניע - המצבר גמור.
1) האם מצבר גמור יכול לגרום לבעיית הגה קשה כאשר המנוע מונע?
2) המצבר כל כך גמור שכלום לא נדלק באוטו, ואפילו לא ניתן להוציא את המפתח מהסוויץ' אחרי שמנסים להניע (שזה הזוי ביותר, אבל הבנתי שככה זה עובד). אז חיברתי כבלים למצבר והצלחתי להוציא את המפתח, אבל לא להניע. רק אחרי שחיברתי כבלים אחרים הצלחתי להניע.
- יש כל מיני סוגי כבלים להתנעת רכב? יכול להיות ששלי לא טובים?
- כמה זמן צריך לחבר את הכבלים לרכב אחר ע"מ שאוכל להניע? עניין של שניות? דקות?
תודה,
כן מצבר גמור גורם לבעיה המתוארת בהגה.
כן יש סוגי כבלים שונים. נראה ששלך לא טובים.
לאחר חיבור הכבלים לרכב אחר, ניתן להניע מייד. אין צורך להמתין.
דוד.
תודה רבה דוד!
מחר אגש להחליף מצבר.
בנוגע לכבלים - שלי כ"כ לא טובים שפשוט לא ניתן להניע את הרכב, גם אחרי שהמצבר שלי חובר לרכב אחר 20 דקות.
שוב אני כותב, אין קשר למשך זמן החיבור. רד מיזה. :)
דוד.
אני רואה שאתה מת"א ולכן תוכל לרכוש ולהחליף מצבר במחיר מוזל אצל "פזרון" (אלישע או עובדיה) שכאן: www.musach.co.il/details.asp?id=589
יש להם גם שרות עד אליך ברחבי אזור המרכז.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
טוב הוחלף מצבר. אחרי שתי דקות שהמנוע עובד, נדלקה נורת הגה.
דיממתי מנוע והנעתי שוב - ההגה עבד תקין. התחלתי לסוע ושוב זה הופיע.
כך זה המשיך עוד 4 פעמים בהם דיממתי מנוע, ההגה עובד תקין, התחלתי לסוע, ההגה מפסיק לעבוד תקין.
ראיתי שרשורים רבים בפורום על בעיות מגעים, פיוז 4F שצריך להחליף, וכו'.
אעדכן.
תודה,
אין יותר נאחס מיזה, באמת:
(זהירות סיפור קורע לב) - לנחות מחו"ל ולשמוע שלא רק שנגמר המצבר גם הלך ההגה, וכל זה בזמן שאתה מחפש לקנות רכב חדש ולהעיף את הפונטו המצ'וקמקת לקיבינימאט:
אבחון במוסך מורשה העלה "תקלה בחיישן פאזה בהגה" - אין לי מושג מה זה אומר חיישן פאזה וגם גוגל לא יודע. התקשרתי לאיל המפורסם, והוא נתן לי את המחירון הרגיל (1000 אם זה מנוע הגה, 2000 אם זה מד מומנט).
אם למישהו יש משהו שיכול להוסיף בנושא - זה הזמן :)
מחר אני אפרק קצת את הפלסטיק ואשחק עם החיבורים והפיוז F4 (אין לי מושג מה אמרתי עכשיו), אם לא - ניסע לאיל.
ממליץ לך לנסוע למושב גנות לעופר קצב אחד המומחים בתחום! מחירים סבירים מאוד ועבודה מקצועית!
אם המצבר הוחלף לא מזמן והוא כבר הלך והכוונה היא לכמה חודשים מעטים אז יש לך בעיה בהטענה או זליגה של מטח שכניראנ משגעת את ההגה אישתו ואחות :D
יאיר - המצבר הוחלף הבוקר. וזה קרה לי ישר אחרי החלפה שוב.
בחזרה מהעבודה הערב זה לא קרה. אז אני כרגע עוצם עיניים וסותם אוזניים, לא היה כלום, אין לי מושג על מה אתם מדברים, ומחר אני אקום בבוקר ואסע לעבודה וההגה יהיה כמו חמאה :)
וויליאם קרליני
08-07-13, 01:59
אם אתה רוצה יש לי שני מערכות של הגה סיטי בבית
0542136599
חבר'ה- האם קניית מערכת הגה משומשת מויליאם יכולה להוזיל עלויות לדעתכם? אני מניח שזו עבודה מסובכת שלא אוכל לבצע לבד, אבל אולי אוכל להביא למוסך שיחליף לי...
מה דעתכם?
אין ספק שמערכת הגה משומשת מויליאם יכולה להוזיל עלויות.
אבל תהיה לך בעיה עם אחריות המוסך. אם בכלל יסכים להרכיב חלק שאתה תביא.
דוד.
וויליאם קרליני
09-07-13, 02:32
דויד צודק...
הצלחת לבדוק אם יש אפשרות שמרכיבים לך?
כמה יעלה?
אם לא תצליח דבר איתי נסתדר!
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=114013#post114013
תקרא את ההודעה האחרונה בשרשור.
זה מה שפתר לי את הבעייה של ההגה הפונטו הקודמת.
היי y0jik,
המדריך ששלחת נראה מעולה. האם כל המדריך מדבר על מה שנקרא פה בארץ "מנוע הגה חשמלי"? אם כן, אולי כבר אקנה מנוע הגה משומש בזול ואחסוך לעצמי את ההתעסקות עם המדריך.
הייתי היום אצל עופר קצב (הוא באמת מעולה) - הוא חיבר את הרכב לסורק תקלות וישר הראה לי שיש תקלה במנוע ההגה. הוא הציע להחליף לי למנוע הגה משופץ במחיר מעולה, או שאביא לו מנוע הגה אחר והוא יבצע את העבודה.
כל הסיפור הזה גורם לי לחשוב פעמיים אם המוסך שהייתי אצלו וטען שיש בעיה ב"חיישן פאזה" ושזה יעלה לי 2500 שקל הוא באמת טוב ומומלץ כמו שרבים פה בפורום טוענים (אעדכן בסוף התהליך באיזה מוסך מדובר, אם הבעיה באמת תיפתר).
ויליאם, תודה לך. כנראה בסוף לא אצטרך את כל מערכת ההגה ומנוע הגה יספיק. אצור איתך קשר היום ונתאם :).
וויליאם קרליני
09-07-13, 15:31
בכיף דבר איתי המנוע הגה מחכה לך
היי y0jik,
המדריך ששלחת נראה מעולה. האם כל המדריך מדבר על מה שנקרא פה בארץ "מנוע הגה חשמלי"? אם כן, אולי כבר אקנה מנוע הגה משומש בזול ואחסוך לעצמי את ההתעסקות עם המדריך.
הייתי היום אצל עופר קצב (הוא באמת מעולה) - הוא חיבר את הרכב לסורק תקלות וישר הראה לי שיש תקלה במנוע ההגה. הוא הציע להחליף לי למנוע הגה משופץ במחיר מעולה, או שאביא לו מנוע הגה אחר והוא יבצע את העבודה.
כל הסיפור הזה גורם לי לחשוב פעמיים אם המוסך שהייתי אצלו וטען שיש בעיה ב"חיישן פאזה" ושזה יעלה לי 2500 שקל הוא באמת טוב ומומלץ כמו שרבים פה בפורום טוענים (אעדכן בסוף התהליך באיזה מוסך מדובר, אם הבעיה באמת תיפתר).
ויליאם, תודה לך. כנראה בסוף לא אצטרך את כל מערכת ההגה ומנוע הגה יספיק. אצור איתך קשר היום ונתאם :).
כן, המדריך מדבר על המנוע הגה חשמלי שלנו.
אני אישית אוהב להתעסק עם האוטו אז עשיתי לבד
אבל אם יש לוויליאם מנוע משומש תקין אז זאת אופצייה מעולה בשבילך.
--- עדכון חשוב לציבור לקוחות הפונטו ---
5 חודשים אחרי פתיחת השרשור, אני יכול להגיד בוודאות די גמורה (חמסה חמסה בלי עין הרע) שהבעיה נפתרה בעלות של 0 שח.
סיכום שרשור: במהלך נסיעה לפני 5 חודשים הופיעה לפתע נורת הגה אדומה בלוח השעונים, וההגה נעשה קשה ביותר. כיבוי מנוע והנעה מחדש פתרו הבעיה עד לנסיעה הבאה. כך מידי יום.
כיומיים מאוחר יותר המצבר נגמר. החלפתי מצבר והבעיה נותרה: בתחילת כל נסיעה ההגה תקין, לאחר כ10 דקות נדלקת נורה וההגה מתקשה.
במוסך רצו 2000+ שח על תיקון כל מנגנון ההגה.
הלכתי לקצב, רצה להחליף מנוע הגה חשמלי ב800.
לבסוף יצרתי קשר עם וויליאם מהשרשור למעלה, וקבעתי לרכוש ממנו מנוע חשמלי מפירוק ב300 שח, ולעשות העבודה לבד.
ביום ביצוע העיסקה, פירקתי בבוקר את מנוע ההגה שלי ע"מ שההחלפה תעשה מהר יותר. עקבתי אחרי המדריך שמופיע בלינק של y0jik (כמה הודעות למעלה, תודה), הוצאתי את הקונקטורים, עשיתי "פו פו" והחזרתי. יצאתי לנסיעת מבחן סתם בשביל הכיף עד שווילאים יגיע לת"א.
*** מאז הבעיה נעלמה לחלוטין ***
5 חודשים ולמעלה מ200 נסיעות, 0 תקלות הגה.
לידיעתכם.
ותודה לכל העוזרים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.