View Full Version : החלפת מעבה וצינור מדחס לחץ גבוה, אפשרי עצמאית?
שלום,
מדובר בפונטו SX שנת 2001.
במילוי גז הקודם (לפני כחודש) הוכנס גם זרחן. כיום שוב הרכב לא מקרר.
בבדיקה אצל המזגניסט הוא אמר שהוא רואה כמה נזילות מהמעבה ונזילה מצינור לחץ גבוה ביציאה מהמדחס.
הוא נתן לי הצעת מחיר של: 800 ש"ח עבור מעבה חדש, 300 ש"ח עבור צינור לחץ גבוה.
סה"כ כולל עבודה, מילוי גז ומע"מ: 2200 ש"ח.
האם זהו מחיר סביר? האם מחיר החלפים סביר?
מצד אחד מדובר על הוצאה כבדה מאוד שהיא כרבע מהערך של הרכב, מצד שני קשה לנסוע בלי מזגן בקיץ הישראלי..
ביצעתי בעבר תיקונים בעצמי ברכב אך מעולם לא התעסקתי עם מערכת המזגן. האם העבודה מצריכה כלי עבודה מיוחדים?
תודה רבה
לא אמור להיות עינין רציני להחליף את שתי הפריטים האלה
גש עם הצינור לחנות לחלקי רכב והם ישלחו אותו בתור דוגמה ויביאו לך אחד חדש שייוצר לפי הישן את המעבה תפרק וקח לבדיקה אצל האיש קרור או מתקן רדיאטורים אולי הוא ניתן לתיקון אם לא תחליף אותו בכל מקרה רצוי שלאחר התיקון לפני ביצוע וואקום ומילוי גז תחליף גם את המסנן מיבש ואטמים על הצינורות אם יש
אם תיסתבך פנה לחבר הבפורום davidmzr הוא מכונאי והוא יוכל לעזור לך ויש מצב סביר ביותר שאם אלה אכן הבעיות היחידות שתצא במחיר סביר ועם איכות עבודה ללא תחרות
יאיר, אעשה לו את העבודה בתנאי שתבוא לעזור לי. :)
ברכב הנ"ל יש להוריד טמבון.
אני מעריך את העבודה והחלקים, כ- 750 ש"ח פחות ממה שאמרו לו.
אבל קודם צריך לבדוק, אם נכון מה שאמר לו המזגניסט. ולא להחליף על עיוור.
דוד.
יאיר, אעשה לו את העבודה בתנאי שתבוא לעזור לי. :)
ברכב הנ"ל יש להוריד טמבון.
אני מעריך את העבודה והחלקים, כ- 750 ש"ח פחות ממה שאמרו לו.
אבל קודם צריך לבדוק, אם נכון מה שאמר לו המזגניסט. ולא להחליף על עיוור.
דוד.
אני אבוא לעזור בשמח אם מדובר ביום שישי הבא על הבוקר באמצע השבוע אני עמוס עד מעל לראש עם הדירה ועוד אני טס לשבועים לארהב אחרי זה עם אישתי לתחרות של הרובוט התת ימי
תודה על ההצעה דויד. במידה וניתן לעשות את העבודה לבד בכלים רגילים אני מעדיף מאחר ואני נהנה מהעבודה :)
תוכלו לפרט לגבי מחירים של מעבים, האם יש מקורי, תחליפי?
המוסכניק אמר לי שלנסות לתקן אותו אין טעם..
מה לגבי החיבורים בין המעבה לצינורות, האם אלו חיבורים רגילים או שמצריכים כלי מיוחד?
תודה!
החיבורים לא מצריכים כלי מיוחד.
אני יכול להזמין לך מעבה בסביבות 450 ש"ח. זה מחיר למכונאי/ מזגניסט. מדובר בחליפי.
גם המחיר לצינור שכתבת נראה גבוה. את מחיר הצינור שעולה לי, אדע רק ביום ראשון.
ברור שללקוח מזדמן המחירים גבוהים.
אני מעריך את מחיר המעבה המקורי מעל 1000 ש"ח, ברר בחברה.
תגיד מי המזגניסט ברחובות שהציע לך את המחיר. האם שאלת אם המחיר כולל מעבה מקורי ?.
אם מותר לי לנחש, לא שאלת. :)
תתחיל לעבוד ותקבל ממני את מלוא העזרה.
האם יש לך ציוד לעשות וקום וגז ?.
דוד.
את המזגניסט לא שאלתי אם זה מקורי או תחליפי..האם יש הבדל משמעותי בין מעבה תחליפי למקורי? 450 ש"ח לעומת 1000 ש"ח..הבדל גדול..
אשמח לקבל ממך גם מחיר עבור הצינור.
אין לי ציוד ואקום גז..אין לי צורך לרוקן את המערכת מכיוון שהיא כבר ריקה. אחרי התיקון אצטרך למלא אצל מזגניסט.
תודה
מה זה סוד מי המזגניסט ?.
כתבתי מעל 1000 ש"ח מעבה, ולא כפי שכתבת 1000 ש"ח.
לא מאמין שהמחיר שקיבלת כולל מעבה מקורי. אני מכיר את כולם ברחובות. ואף אחד לא מרכיב מקורי.
דוד.
אין הבדל בין מעבה מקורי לחליפי ברזל זה ברזל
המזגניסט מנס ציונה, קיבלתי עליו המלצה פה בפורום.
הוא עשה עליי רושם אמין גם בפעם הקודמת שהייתי אצלו, לא הייתי רוצה להוציא לו שם רע.
דוד, אודה לך מאוד אם אוכל להעזר בך על מנת להזמין מעבה וצינור לחץ גבוה.
האם כדאי גם להחליף מסנן מייבש על הדרך?
תודה
המעבה בדרך אלי. הסוכן שלי חזר אלי ואמר שאין צינור חדש להשיג.
צילצלתי גם לסודאי, אמר שאין להשיג ושאקנה מפרוקיה.
אפשר לתקן את הצינור בעזרת מכשיר שיש ברשותי, או למסור אותו לשיפוץ אצל פורת.
אני בספק אם המזגניסט מנ"צ דיבר איתך על צינור חדש.
תבוא היום לקחת את המעבה, משום ש"בלו" ו"כוכה" הכלבים, אוהבים לקרוע אריזות ולנשוך חלקים חדשים. :)
בייחס ליום שישי, מקווה שאהיה פנוי. אם לא, בצע אצלך ותבוא רק לוקום וגז.
דוד.
חזרתי לעדכן:
לפני כשלושה שבועות עברתי אצל דוד בדרך חזרה מהעבודה לקחת את המעבה..אין ספק שלא הייתי יכול למצוא לבד מעבה במחיר כזה או אפילו דומה לזה.
הגיע יום שישי, זהו היום היחיד שאני יכול לעבוד על האוטו.
התקשרתי לדוד, והוא אמר לי שהוא עסוק עם דברים אחרים, אז שאחליף את המעבה לבד ואבוא אליו כדי לתקן את הצינור אח"כ.
החלפת המעבה מצריכה פירוק טמבון (עניין של רבע שעה, חשבתי שיהיה מסובך יותר). ניתוק הצינור שמגיע מהמדחס, ניתוק הצינור מהמעבה למייבש, 4 ברגים - והמעבה הישן בחוץ.
תוך 30 דקות המעבה החדש מורכב, ורק נשאר לפרק את הצינור לחץ גבוה מהמדחס למעבה (זה דווקא סיפור דיי מעצבן, אין הרבה מקום לתזוזה שם).
היו כמה שבועות עמוסים ולא הספקתי להגיע לתיקון הצינור. היום (יום שישי) התפנה לי קצת זמן, אז החלטתי לחפש את הצינור ברחובות. כמו שדוד אמר לי, אין להשיג את הצינור בשום מקום.
התקשרתי לדוד, והוא אמר שאקפוץ אליו לסדר את הצינור.
ברגע שהוא הסתכל על צינור הגומי הוא אמר שחייבים להחליף אותו מאחר וכולו סדוק (כנראה שזה אפילו לא היה צינור שמיועד למזגן).
לאחר ביקור ברחובות ובנס ציונה חזרנו עם צינור גומי חדש באורך מטר, ו4 כוסות (2 ספייר, וטוב שכך).
דוד מוציא את צינור הגומי הישן ע"י ניסור הכוסות הישנות עם דיסק, בלי לפגוע בצינורות האלומיניום.
לאחר שניסינו להרכיב את הצינור החדש, ראינו שהצינור צר מידי..להשיג צינור בקוטר הזה כנראה שיהיה קשה מאוד, אז דוד מצא באחד הפונטו דור ראשון שאצלו בחצר צינור גומי מתאים.
ניסינו ללחוץ את הכוס על הצינור עם הלוחץ של דוד, אבל לא הצלחנו ללחוץ מספיק טוב..טלפון לחבר של דוד ויש לנו לוחץ יותר איכותי.
לאחר שלחצנו את צינור הגומי על שני צינורות האלומיניום, מרכיבים אותו חזרה על הרכב. מיציאת לחץ גבוה במדחס לכניסה למעבה.
השלב הבא - בדיקה עם המערכת מחזיקה ואקום. לאחר ואקום עמוק בעזרת מדחס מיוחד שדוד בנה, ראינו שהמערכת לא מחזיקה את הואקום...תסכול עמוק, לאחר 4 שעות עבודה.
מחברים את המדחס הפוך לבניית לחץ, ותוך כדי שהלחץ נבנה כבר שומעים בריחת אויר מאיפשהו, ואז עם סבון מנסים לאתר את הנזילה. לשמחתנו מצאנו שהנזילה היא מהחיבור בין הצינור אלומיניום מהמדחס לצינור גומי.
לאחר שפירקתי את הצינור, דוד חתך את הכוס ושם אחת חדשה, ולחצנו אותה מחדש.
חיברנו את הצינור חזרה, והמערכת מחזיקה ואקום, וגם לחץ גבוה!
דוד מילא גז עד שהטמפ' ברכב (אני החזקתי את הטורים על 2000) מגיע ל5 מעלות! בקיצור, המזגן מקפיא, כמו חדש!
רציתי להגיד תודה ענקית לדוד על העזרה ושיתוף הידע! הצלת אותי מהחום, והיה גם כיף לעבוד איתך :)
במהלך היום דוד צילם תמונות והוא אמר שיעלה אותן אחרי שאכתוב כאן מה עשינו..
ברוך שפיטרנו מעונשו של זה,( לא של דותן אלא של הצינור. :) )
לא אני אמרתי שהצינור שהרכיבו לך, הוא לא של מזגן. אלא היבואן שאצלו קנינו את הצינור והכוסיות. ידעתי שהוא לא של מזגן, אבל לאחר שאמרת לי שאתה מהנדס מכונות, קטונתי.
כתבת, "הצלת אותי מהחום". לא נכון. לפי מה שאמרת הצלתי אותך מאישתך. :)
רק חבל שהמזגניסטים שתיקנו לך, לא הצליחו.
לגבי מכסה השסתומים שלך, אני לא מבין איך חסר חיישן קאמשפט. יש שם חור וזה לא ברי למנוע.
ביחס לרעש מהמנוע. נראה לי שזה מהגיר, אבל לא בטוח. תבוא בזמנך החופשי ונבדוק יחד.
חברים צינור הלחץ והכוסיות עלו 30 ש"ח. אז שלא יעבדו עליכם.
כוסיות = חלקים, ולא מה שאתם חושבים. :)
דוד.
שימו לב להבדל בצינורות. לא מבין איך בעל מקצוע מרכיב צינור מים, במקום צינור לחץ.
דוד.
אם כבר העלת את השרשור הזה מהבויידם - עברה כמעט שנה והמזגן מקרר מעולה!
שמח שהצלחנו בתיקון, ויפה שעדכנת.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.