View Full Version : כיוון קילומטראז בלוח שעונים
שלום לכולם, הבוקר הצטרפתי רשמית למועדון הפיאט הישראלי אחרי שרכשתי פונטו ספייס ELX 2001 עם תיבה רציפה :).
רכב ראשון שלי ואני מקווה שאהנה ממנו.
קודם כל אשמח לקבל טיפים מהמנוסים פה איך לשמור על הרכב בצורה הטובה ביותר.
אז ככה, הבחור שקניתי ממנו את הרכב החליף לוח שעונים לפני פחות מחודש. לוח השעונים משומש ולכן הקילומטראז שרשום עליו הוא קילומטראז של הרכב הקודם שהשתמשו בו.
רציתי לדעת איפה אני יכול לכוון את הקילומטראז בהתאם לדרך האמיתית שהוא עשה? כמה השירות הזה עולה?
תודה!
תוכל לבצע זאת בכל מוסך מורשה יבואן פיאט: www.fiat.co.il/heb/services.aspx
בברכה - רפי לין
תוכל לבצע זאת בכל מוסך מורשה יבואן פיאט: www.fiat.co.il/heb/services.aspx (http://www.fiat.co.il/heb/services.aspx)
בברכה - רפי לין
היי רפי
כמה עולה שירות כזה?
תודה.
תתחדש !!!
הגעת למקום הנכון .
אין מחיר אחיד לעבודות מוסך וכל אחד גובה מחיר שונה לעבודה כזאת, שכרוכה בהתחברות עם מחשב האיבחון.
בדוק עם המוסכים עצמם.
בברכה - רפי לין
אין מחיר אחיד לעבודות מוסך וכל אחד גובה מחיר שונה לעבודה כזאת, שכרוכה בהתחברות עם מחשב האיבחון.
בדוק עם המוסכים עצמם.
בברכה - רפי לין
אוקיי. האם אתם ממליצים לטפל ברכב רק במוסך מורשה פיאט?
את הכיוון הזה לא עדיף לעשות במחוון ספידומטר למשל?
בדוק גם איתם (פניאל או רפי) את האפשרויות, מחיר וכו'.
בברכה - רפי לין
ממה שאני הבנתי אפשר להזיז את הק"מ רק קדימה ולא אחורה. אם אתה צריך אחורה אני לא חושב שזה אפשרי בלי לוח חדש.
גם אתה יכול לבדוק את הק"מ האמיתי של האוטו בOBD, הוא כתוב גם במחשב של הלוח שעונים וגם במחשב של המנוע.
ממה שאני הבנתי אפשר להזיז את הק"מ רק קדימה ולא אחורה. אם אתה צריך אחורה אני לא חושב שזה אפשרי בלי לוח חדש.
גם אתה יכול לבדוק את הק"מ האמיתי של האוטו בOBD, הוא כתוב גם במחשב של הלוח שעונים וגם במחשב של המנוע.
מה זה ה OBD ואיך אני בודק?
הייתי אתמול לראשונה במוסך מורשה פיאט, שם לא מוכנים לעשות את זה ומציעים רק להחליף את לוח השעונים, אך אין לי צורך באחד חדש.
אתה רוצה להזיז את הק"מ בלוח קדימה או אחורה?
ODB זה סוג של חיבור לרכבים, החל מפונטו 2001 (בארץ) כבר יש את זה ועד למכוניות הכי חדשות, אצל כל היצרנים.
תחפש באיביי ODB 2 ADAPTOR
ואז עם תוכנה במחשב (במקרה של פיאטים MultiEcuScan) אתה יכול להתחבר אל כל המחשבים של האוטו, לראות את הערכים של כל החיישנים, ולפעמים גם לשנות ערכים או לכייל דברים.
אני צריך להחזיר אחורה.
העניין שאני רוצה לעשות את זה בצורה חוקית.
אתה תאלץ כנראה להחליף ללוח של אוטו שנסע פחות.
(או להעלות את זה במלא ככה שנגיד במקום 0,050,000 יהיה כתוב 8,050,000 או משהו בסגנון)
הרי את הק"מ מכוונים בעזרת תוכנה, שהיא שולחת בקשה למחשב שבתוך הלוח, והוא מתוכנת לא לאפשר ירידה בק"מ, כדי שלא יהיו זיופים.
אולי תנסה להשיג את הלוח המקורי שהיה באוטו שלך ולהוציא ממנו את הלוח החשמלי שכולל את הזכרון של הק"מ ולשים אותו על החלק המכני של הלוח החדש...
בקיצור זה לא פשוט
http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=6&t=2354
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.