View Full Version : פונטו ספייס לפעמים לא מתניע
היי חברים , הרבה זמן לא הייתי פה
הרכב : פונטו ספייס 2002 ידני SX
הבעיה : הרכב לא מתניע לפעמים כלומר לא שומעים את הסטארטר עובד בכלל הלכתי לחשמלאי והוא אמר שאם פותח את הסטרטר הוא משפץ אותו , הסטארטר עבר שיפוץ לפני שנתיים ומאז לא נסעתי 20 אלף ק"מ . לפעמים מכבה מנוע בתחנת דלק ואחרי זה לא מתניע ולפעמים בהתנעה קרה כך שאני לא יודע להחליט מתי זה קורה . ובכן הרכבתי ריליי "ממסר" לסטרטר אבל עדיין הבעיה קיימת .
במקרה שהרכב לא מניע אני מניע בדחיפה .
מה נבדק: מצבר והוא תקין נבדק גם האלטרנטור וטעינה שלו גם תקין
הבעיה לא קיימת תמיד והיא מתחרשת לעתים קרובות לאחרונה
למישהו יש מושג מה זה ???
איך אני יכול לקבוע אם זה סתרתר ? או סוייץ ? או משהו אחר
כשהתקלה קיימת, חבר חוט חשמל (באורך מתאים שתכין מראש) מקוטב + שבמצבר ובקצה החוט השני גע במגע החשמלי שמתחבר לממסר (ריליי) בחוט שמגיע ממתג ההתנעה (סביץ') ואז אם המתנע (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=592)(סטרטר) יפעל פרוש הדבר שמתג ההנעה לא תקין ואם גם עם חיבור מעקף זה המתנע לא יפעל, אז התקלה הנה במתנע.
בבדיקה ע"י החוט אתה עוקף את מתג ההתנעה ומזין בחשמל ישירות את המתנע (אני מעדיף לגעת ישרות עם חוט הבדיקה על החוט שמתחבר לסולונואיד המתנע).
בברכה - רפי לין
רפי איש יקר תודה על התשובה אכן לפני חצי שעה הרכב לא התניע קיצרתי מהפלוס לריליי והסטרטר עובד והרכב הניע
אז ז"א הבעיה בסויץ ?!!! האם יש שם קונקטורים שמחליפים ולא מקיימים מגע בסיבוב מפתח?? או שאני צריך עכשיו סט התנעה שלם בגלל הקוד שבמפתח ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני חושב שכדאי לאמת זאת עוד בכמה מקרים, כדי לא להחליף סתם חלקים.
לאחר 10 שנים שאיני ממש במקצוע, כבר איני זוכר כיצד בנוי ממתג ההצתה בפונטו "ספייס", אבל ניתן לברר זאת.
בברכה - רפי לין
רפי איש יקר , תודה קודם כל על התגובות שלך באמת תגובות בול בעניין
האם יש עוד דרכים לאמת את העניין ?? או פשוט למשוך עוד זמן עם זה ולהתניע דרך קצר ??
חשמלאי אמר לי שאם זה סויץ אז צריך סט התנעה שלם ומה שהבנתי שזה עולה לא מעט כסף
אני עוד לא התיעצתי עם עוד אנשים כי עוד לא אתרתי התקלה בוודאות רק האם אם זה סויץ אז מחליף סט התנעה .?
אני אישית, הייתי בעברי המקצועי, מחבר נורת בקורת קטנה קבוע אל החוט התנעה ליד מתג ההצתה, בתוך המכונית וכך הנוהג ברכב יכול היה לראות בזמן התקלה אם הנורה נדלקת או לא ואז האיבחון היה מדויק.
במקרה שאכן מתג ההתנעה פגום בחלקו החשמלי, אז ניתן לרכוש רק את בית מתג ההתנעה עם החלק החשמלי שבו וללא הצילינדר ומעבירים אליו את הצילנדר מהמתג הישן ואין צורך בהחלפת עוד רכיבים.
כמובן שניתן לעשות זאת גם עם מתג התנעה משומש מפרוקי רכב (לרוב, הפרוקיות מוכרות אותו רק עם כל יתר רכיבי האימובילייזר, לא בזול).
בברכה - רפי לין
אולי אפשר פשוט לשים מתג הנעה (כפתור)על הקו החשמלי שנותן מתח לסטרטר רק לשם ההנעה בלבד? וכך לא צריך להחליף כלום?
חברים תודה רבה לכל מי שעזר ובכן נפלתי על בעל מקצוע שסידר לי מפירוקיה בית מתג ההתנעה עם החלק החשמלי שבו וגם צילנדר כי רק ככה רצו למכור.... ונכון לעכשיו אני כמה ימים ואין את התקלה אז בסוף זה לא יצא מתניע אלא סויץ'
אני משער שהוא העביר למתג ההתנעה שהוחלף את הצילינדר שלך עם מפתחותיך וכך נשאר הכל מקורי (כולל האימובילייזר).
מיהוא בעל המקצוע והיכן?.
בברכה - רפי לין
ייתכן וזה מה שעשה פשוט הוא לא אהב ממש שאני מציץ לו אז העדפתי להתרחק ואמרתי לתת למבחן התוצאה לקבוע ..עשיתי במוסך בנצרת למטה מאחורי ביטוח לאומי ליד סוכנות פיאט החדשה שמה שם המוסך מכון 2000 יש להם גם דיאגנוסטיקה ומחירים טובים
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.