PDA

View Full Version : נורת גיר אדומה מהבהבת

nitay10
01-05-13, 10:54
ברשותי בראבה 1997 גיר אוטומטי. בימים האחרונים שמתי לב שלאחר נסיעה של זמן מה עם הרכב הנורה האדומה בצד שמאל של לוח השעונים מהבהבת. בעצירה הגיר כאילו יורד רק להילוך שני ובמהירות זה מרגיש כאילו הרכב נוסע על הילוך שלישי אך הטורים נמוכים כאילו היה הרכב בהילוך רביעי.

השבוע החליפו לי את הסטרטר ברכב ופתאום קרתה התקלה הזו. האם יכול להיות שנדפק מהו בעת החלפת הסטרטר? משהו שקשור למחשב המנוע\הגיר? ואולי אין קשר בכלל?

אני מוכרח לציין שלפני כארבע שנים החלפתי לגיר משופץ ומאז לא זכור לי שהחלפתי את השמן האדום בתיבה.

מה יכולה להיות הבעיה? האם ימי הגיר ספורים?
השקעתי המון כסף בזמן האחרון ברכב והשאלה אם יש טעם בכלל לטפל בבעיה.

אשמח לתגובות.

רפי לין
01-05-13, 13:39
במכוניתך מותקן גיר אוטומטי יפני מתוצרת חב' AISIN עם מחשב משלו.
צריך להתחבר עם מחשב/סורק איבחון ולראות מה התקלה שרשומה וכן לסרוק את נתוני מע' הגיר.
תאם וגש אל המומחים ספי ויניב שכאן www.musach.co.il/details.asp?id=294
שהנם מקצועיים, אמינים והוגנים והם יבדקו מה הבעיה ורצוי להקדים לבצע זאת לפני שתפרוץ בעיה גדולה יותר, חס וחלילה.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

nitay10
05-05-13, 19:39
התקשרתי למוסך הזה והוא אמר לי שהוא מכיר בעיות כאלה ושככל הנראה זו בעיה פנימית בתוך הגיר שמצריכה שיפוץ גיר שעולה למעלה מ4K...

רציתי לשאול אותך רפי אם יכול להיות שזו בעיה של שמן הגיר מפני שאני זוכר שכחמש שנים הוא לא הוחלף. בכל טיפול אמרו לי שהוא עדיין בסדר...האם בכלל אמורים להחליף אותו ברכב כמו שלי כל תקופה מסויימת?

המעניין הוא שבדיוק באותו מקום בעליות לירושלים הנורה מתחילה להבהב ומתחילות הבעיות אך בחזור בירידות או בנסיעות קצרות אחרות הכל בסדר גמור...

רפי לין
06-05-13, 00:52
אם תיגש אליהם עם המכונית, אז הם יוכלו לבדוק בפועל את שמן הגיר ולראות מה מצבו, לבצע בדיקת מחשב ו/או בדיקת לחצים בגיר.
דרך המסך והמקלדת קשה מאוד לאבחן במדויק תקלה כזאת.
בברכה - רפי לין

elians
02-07-13, 16:53
ברכב כמו שלך, יש צורך להתחבר למחשב בדיקה.

גש לספי ויניב, הם יבדקו לך את הבעיה ויעדכנו אותך.

גם לי היתה בעיה דומה ברכב כמו שלך בדיוק, מסתבר שזה לא היה גיר אלא חיישן פשוט במחיר אפסי.

דבר ראשון לבדוק בצורה ממוחשבת.

חבל על הכסף של החלפת שמן גיר וכל מה שמסביב מבלי לדעת את הבעיה.:cool:

bourvil
18-01-14, 19:19
שלום, יש לי בדיוק את אותה בעיה, רק שאני לא מרגישה בנהיגה שום שינוי שהנורית נדלקת. איפה אני יכולה להעביר את הרכב למחשב שיבדוק את הגיר?
אני בירושלים והכתובת שרשמת היא בפתח תקוה.
והאם זה מסוכן לנסוע ככה, עד שאני אסדר את הבעיה?

תודה רבה

bourvil
18-01-14, 20:00
המליצו על המוסך הזה לבדיקת גירים בירושלים:
http://www.d.co.il/80077771/28275/

באתר מידרג
אתם מכירים אותו?

רפי לין
18-01-14, 20:43
אני מכיר אותו ותמסרי לו ד"ש ממני.
דרך אגב, האם הכינוי שלך כאן קשור לשחקן/קומיקאי הצרפתי שבתמונה?.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

bourvil
18-01-14, 20:44
בשמחה ותודה רבה !

bourvil
18-01-14, 22:37
כן, זה השם קומיקאי צרפתי, מאיפה אתה מכיר אותו? לא פגשתי עדיין ישראלי ששמע עליו :)

רפי לין
19-01-14, 02:08
אני מכיר הרבה דברים ואחד השירים הידועים של בורביל הנו "סלט פירות":

-5n3U2yjfDM

בברכה - רפי לין

bourvil
19-01-14, 10:53
הלכתי הבוקר לקובי, הוא לא הצליח לתחבר למחש של הגיר, אמר שאוטו ישנה מידי למתאימה למכשיר שיש לו. (זה היה השוטף של קובי).
אמר לי לגשת למוסך של פאט באותו רחוב. שמה הוא שיחק עם ההילוכים, והנורית לא נדלקה, הוא אמר לי חבל לבדוק, תלזרי שיש עוד פעם נורית דולקת

bourvil
19-01-14, 11:41
נכון, שיר ישן וטוב שגם צרפתים צהירים לא מכירים;)