PDA

View Full Version : רשרוש מקדימה בפונטו 2003

elad121
28-04-13, 01:13
שלום.
אני קניתי פיאט פונטו 2003 ELX אוט'ו לפני חודשיים.
הרכב די שמור , הבעלים הקודם טיפל הכל במוסך מורשה והשקיע עליו כסף(ראיתי היסטוריה במחשב של המוסך המורשה)
לפני בערך שבועיים היה צריך להחליף כבלים של המנוע, וחוץ מזה הוא נוסע סבבה.

הבעיה:
השבוע נסעתי נסיעה של 70 ק"מ שהחצי השני שלה מלא בעליות די כבדות,ובאמצע העליות שמתי לב שכשאני לוחץ גז בעליה יש רעש מקדימה, רעש מוזר מין רשרוש של ברזל.
היום נסעתי שוב נסיעה דומה רק יותר ארוכה,משהו כמו 130 ק"מ שגם בסוף יש עליות , והפעם שוב היה את הרעש הזה בעליות כשלחצתי גז, וככל שעבר הזמן הרעש הזה התחזק והתחיל להרעיש גם בעליות פחות חדות ובסוף היה רעש גם בנסיעה במישור כשלחצתי גז, וכשהגעתי הביתה עצרתי את הרכב הרמתי הנדברקס וכשהעברתי לP המנוע נכבה.
מה שמוזר שהחום מנוע נשאר על האמצע ולא נדלקה שום נורת אזהרה(פעם שעברה שהיה בעיה עם הכבלים נדלקה מנורה של המנוע)

תודה רבה על העזרה.

ד"א אני חדש בפורום

elad121
28-04-13, 14:55
שכחתי עוד משהו

כשאני מניע את הרכב במקום , המנוע עושה רעש עולה ויורד, והסל"ד גם עולה ויורד בין 6 - 9.

ושוב ממש תודה רבה.

yair791
28-04-13, 16:17
גיר רציף? או רובוטי איזה סוג של גיר
האם הכביש היה משובש במקצת כלומר נסיעה קצת קופצנית או חלק
בעיות סחיבה יש לך?

elad121
28-04-13, 16:26
גיר טיפטרוניק.
הכביש היה בסדר, זה לא הבעיה של הכביש כי נסעתי בו הרבה פעמים וזה רק עכשיו התחיל.
וחוץ מזה זה קורה כל הזמן.

קראתי עכשיו קצט בפורום ולפי מה שראיתי בפוסטים דומים , יכול להיות שצריך לנקות בית מצערת?? או להחליף פלאגים???
אני לא בטוח לגבי זה כי פעם שעברה שהלכו לי החוטי הצתה אז המנוע עשה רעש אחר ונדלקה לי נורה,
והפעם אין שום נורה והרעש דומה לתיקתוקים של מתחת.

תודה רבה.

yair791
28-04-13, 18:34
תיבדוק את החיבור של חישן נקישות מנוע ותנסה לנקות בית מצערת ומנוע צעדים ותיראה מה יקרה

elad121
28-04-13, 21:58
תודה רבה יאיר.
מצאתי מדריך בפורום לניקוי בית מצערת אני אעשה את זה.
אני לא יודע איפה נמצא החיישן של נקישות המנוע לא מצאתי שום מקום שמוסבר על זה.
ולגבי ניקוי המנוע צעדים , ראיתי מדריך לדור 1 האם אצלי (ELX 16V 2003 ) זה אותו הדבר?

yair791
28-04-13, 22:04
לצערי אני לא יודע איפו כל החלקים האלה נימצאים על הפונטו שלך ואם המנוע צעדים זהה לזה של פונטו דור ראשון רק חברי פורום אחרים שיש להם ניסיון עם עם פונטו מהסוג שלך יכולים לעזור יותר על המיקום

forum770
29-04-13, 01:10
אם תפרק את בית פילטר אויר השחור , שנמצא על ראש המנוע, תגלה את החיישן מתחתיו שמגיע אליו חוט שחור ולמיטב זיכרוני הוא מחובר עם בורג 8 מילימטר על מכסה שסתומים.
שווה לפרק אותו ולנקות עם סמרטוט ספוג בספריי קרבורטור, אותו הדבר לגביי המצערת.

אגב לא הצלחתי להבין אם הוחלפו חוטי הצתה או טרם? ואם הוחלפו, מקוריים? תחליפיים?

elad121
30-04-13, 00:07
הוחלפו חוטים , כנראה לא מקורי.

עדכון :הייתי היום בשתי מוסכים.
הראשון אמר לגבי התקתוקים של המנוע שיש בעיה בתוך המנוע כנראה משהו שם נשחק וצריך לפתוח ראש מנוע ולטפל וזה סיפור של 800-1200. שח.
השני אמר שבגלל שהרכב לא עבר הרבה זמן טיפול (הבעלים הקודם כנראה טיפל לפני הרבה זמן) אז השמן ישן וזה גורם לבעיות במנוע וכרגע כדאי לי לשים k44 ליסוע כמה ימים ולראות אם זה עוזר ואחרי זה לבוא לטיפול. זה לגבי התקתוקים .
ולגבי הבעיה עם הסלד הוא אמר שצריך לנקות את הבית מצערת.

כרגע שמתי k44 אני לא מרגיש בנתיים כל כך את ההבדל. מקווה שזה ישפר.
אני עוד מעט אעשה את הניקוי של מה שרשמתם לי פה.

ממש תודה רבב

תודה רבה.