התחבר

View Full Version : מחפש מישהו עם סורק תקלות ספייס 01

shlomi8
17-04-13, 13:24
יש מישהו עם סורק תקלות לפונטו ספייס 01 שמוכן לעזור בסריקה?
אפילו בתשלום.

davidmzr
17-04-13, 20:51
סליחה, אשאל אותך שאלת תם.
אם אתה מוכן לשלם, אז למה שלא תיכנס למוסך לבדיקה ?. :)
דוד.

shlomi8
17-04-13, 21:12
אעדיף לשלם למישהו שחברי הפורום מכירים ויודעים שהוא מהימן ומקצועי.

שחרון
17-04-13, 22:39
מה הבעיה ?!?

chenrp
18-04-13, 14:58
יש לי סורק. אני מהקריות. אם תרצה אוכל להשאיל לך לשבוע.

davidmzr
23-04-13, 14:06
כבר לא צריך סורק תקלות, נימצא שהראש מעביר מים.
הכנסנו היום את הרכב למוסך של חבר שלי.
shlomi8, לא בטוח שיש לך מזרק דולף, אבל גם זה יבדק.
חברים הרכב של שלומי, הוא אחד היפים שראיתי. עבר לא מזמן צבע.
בדרך סיפר לי שהצבע מיוחד, לא זוכר את שמו. עוד אמר שהצבע מוסיף לרכב עוד 40 כ"ס.
האמת שפעם ראשונה בחיים שאני שומע דבר כזה. שאלתי את שלומי אם הוא רציני, אמר שכן.
האם מישהו שמע או בדק שצבע יכול להוסיף 40 כ"ס לרכב ?.
דוד.

dodihob
23-04-13, 14:26
דוד ניסחת את זה דיי ברצינות, ככה שאני באמת לא יודע איך להגיב לך :D
ושלומי, מצטער שלא קלטתי את הפוסט יותר מוקדם. יש לי סורק תקלות, ואתה מוזמן לשאול אותו אם תצטרך בעתיד :)

רפי לין
23-04-13, 14:48
הצבע המיוחד שבמכוניתי מוסיף רק 39 כ"ס נוספים ;)
בברכה - רפי לין

shlomi8
24-04-13, 12:06
דוד גרמת לי לצחוק בקול:lol: תודה רבה על העזרה שלך אין הרבה אנשים כמוך.
נקווה שהראש יצא בסדר.
ודודי תודה אזכור זאת בעתיד :]

dennis
24-04-13, 12:35
דוד גרמת לי לצחוק בקול:lol: תודה רבה על העזרה שלך אין הרבה אנשים כמוך.
נקווה שהראש יצא בסדר.
ודודי תודה אזכור זאת בעתיד :]

חח חח דודי.. זה מצחיק אותי כול פעם מחדש .. השם ערנצ׳ק (ערן)..

מאור30
24-04-13, 20:20
האם לסריקת תקלות בספייס מתאים ה elm327? זה חיבור 16 פינים obd2? אם כן היכן הוא נמצא?

davidmzr
25-04-13, 16:42
אם בסריקת תקלות עסיקנן. אז היום חברי בעל מוסך הציע לי לקנות ממנו את הסורק שבתמונה ב-5000 ש"ח. הוא טוען שיש לו 3 דיסקים עם תוכנות, 8 מתאמים לסוגי רכבים שונים ושפה עברית.
המכשיר בשימש 5 שנים, עבר עדכון ב-1500 ש"ח לפני חודשיים.
האם מישהו מכיר את המכשיר, ומה מחירו של חדש, ביל ?.
דוד.

yair791
25-04-13, 16:58
מצאתי באינטרנט בחול מוכרים אחד מאותו יצרן לא ממש הצלחתי למצוא את הדגם לפי התמונה צריך בדיוק את המספר של הדגם בשביל זה
בכל אופן אחד מהיצרן הזה שמתאים למכוניות יפניות ארופאיות קוראני ועוד כמה עולה בסביבות ה1000$ וצםונה ככה שאחד כזה כמו של חבר שלך המוסכניק יעלה יותר מ5000 שח חדש

chenrp
29-04-13, 09:28
לא רואה טעם לקנות סורק כזה יקר. הרי הוא כל כך יקר בגלל התוכנה והמעבד הפנימי שלו.

אבל אפשר לקנות סורק פשוט ולחבר אותו למחשב חיצוני!

davidmzr
29-04-13, 16:39
האם עם הסורק הפשוט עליו אתה מדבר, אפשר יהיה לבדוק מכוניות אחרות, כמו מאזדה, מיצובישי ופיג'ו ?.
דוד.

guysternberg
29-04-13, 18:24
לפני שנה בערך קנינו מהאי ביי מתאם obd2 שמשדר bluetooth למחשב הנייד, את זה אפשר כמובן לעשות רק בעזרת מתאם bluetooth למחשב שיקבל את האות מהמתאם. איזה תוכנות שבא לך אפשר למצוא חופשי באינטרנט בצורה פיראטית בחינם או בצורה חוקית בעלויות סבירות לחלוטין...
הצלחנו להתחבר בצורה טובה ואמינה לדיהטסו סיריון 2006 וולוו s80 2002 דיזל, רק על אלה ניסינו אני מאמין שנצליח לכל רכב...
ב5000 שקל אתה יכול לקנות מחשב נייד חדש + כל המתאמים הדרושים והתוכנות...

את ההתאמה עצמה בין שיטות העברת המידע אבא שלי עשה, דיברתי איתו עכשיו והוא אמר לי שזה תהליך יחסית פשוט למי שיש לו מושג במחשבים.. הוא אמר שהוא ישמח להדריך אותך בטלפון לגביי כל התהליך..

davidmzr
29-04-13, 18:44
וכמה עולה בערך ה-obd2 עם המתאם bluetooth ?.
בכול רכב יש פינים שונים, אז איך בדיוק הוא מתחבר, לא צריך בנוסף מתאמים שונים ?.
לא בטוח שיש הצדקה לקנות ב-5000. אני והבן שוקלים זאת.
תודה רבה.
דוד

yair791
29-04-13, 19:07
האם דרך ה"קומבינה" הפשוטה לא שאני חלילה מזלזל אני חושב שזה יכול להיות אחלה דבר אפשר לקודד אימוביליזר של מחשב מנוע/גוף כמו שיהולך בפונטו כי יש שבב במפתח שצריך להכיר למחשב או משהוא בסיגנון שאפשר רק לעשות עם חיבור חיצוני
והאם אפשר "להכיר" למחשב הגוף מחשב ניהול מנוע חדש כי אני זוכר שרפי רשם שלאחר החלפת אחד מהם צריך לקשר בניהם לא זוכר במדויק מה היה רשום באותו שירשור

guysternberg
29-04-13, 20:10
לדוד:
obd 2 bluetooth עלה 30 דולר המתאם עוד כמה דולרים בודדים, אל תתפוס אותי במילה אני לא זוכר את העלות המדוייקת אבל אין סיכוי שהיינו משלמים על זה יותר מ150 שקל ביחד:) המוטו שלנו זה לעשות דברים לבד ובזול!(בלי להתפשר על איכות):)

לגבי מספר פינים חשבתי שכל הOBD2 זהים...אולי למכשירים הישנים לא הייתה היכולת לפענח רכבים עם מספר פינים שונה ובאמת היה צריך מתאם נוסף או משו בסגנון...
העובדה היא שזה עבד עם שני רכבים ממש ממש לא דומים אני מאמין(אולי בתמימות) שזה יעובד עם כל רכב בעל מחבר OBD2...

גם אם תקנה כמה סוגים שונים של מחברים זה באמת לא הוצאה רצינית...

בלי להעליב אפחד המכשיר הזה הוא דינוזאור האופציות שיש לך ממחשב נייד רגיל פלוס המתאמים הנכונים הרבה יותר גדולות...ובהוצאות מינימליות

ליאיר: אני לא ניסיתי לשלוט על המנוע בצורה אקטיבית דרך המחשב ולמיטב הבנתי אפשר לעשות את זה כל עוד המחשב מחובר לרכב, רק קיבלתי נתונים מהמחשב רכב... מה שאתה מדבר עליו זה כבר להתעסק בתוכנה שיושבת בדרך כלל על צ'יפ בתוך המחשב רכב- באמת שאין לי את הידע להתעסק עם דבר כזה, אני יודע שיש כל מיני ציפים שמוכרים מוכנים שמבטלים קוד מפתח וכו'

מקווה שעזרתי

גיא