התחבר

View Full Version : בעית חשמל בפונטו רובוטית 08


יצחק
15-04-13, 01:46
שלום רב
אשמח אם משהו יוכל לעזור לי, כאשר אני מפעיל את המנוע (לא תמיד, אך בכמחצית מהפעמים), בלוח השעונים מופיע סימון של מצבר אדום, בעקבות כך ההגה מאוד קשה (מה שאומר שהמערכת החשמלית של ההגה לא הופעלה), מה שמעניין שזה לא מסתדר בשום אופן, עד אשר אני מכבה את המנוע ומדליקו שוב (תמיד בהדלקה השנייה זה מסתדר).
במוסך נאמר לי שזה בעיה באלטרנטור, האם משהו מכיר את התופעה ויודע להמליץ לי כיצד לתקן זאת.

forum770
15-04-13, 04:11
טעינה אפשר לבדוק עצמאית בעזרת רב מודד אם יש לך אותו ואם יש לך ידע איך להשתמש בו. זה יכול לאושש או לשלול בעיית אלטרנטור.
עדיף לגשת לחשמלאי רכב שיבדוק לך את המצבר בעומס ואת הטעינה יייתן לך חוות דעת.
מצבר חלש או בסוף ימיו כן יעורר תקלות במערכת ההיגוי החשמלית כיוון שאם הוא לא טעון מספיק מערכת ההיגוי לא תקבל את הזרם הנדרש והמערכת תרשום תקלה

יצחק
17-04-13, 00:36
במוסך בדקו לי את המצבר, המצבר תקין, כמו"כ בדקו את המתח שמגיע מהאלטרנטור [ע"י ניתוק המצבר לחלוטין] גם הוא תקין, עם כל זה הבעיה עדיין קיימת!!!!
המוסכניק טוען שזה כנראה בעיה בחלק מסויים בתוך האלטרנטור שהאחראי לספק את החשמל הרצוי לכל חלק באוטו [משהוא כזה, אם הבנתי נכון] וממילא בשעת ההנעה ההגה לא מקבל את המתח שהוא צריך לקבל.
יש לסים לב, זה קורה רק בהנעה הראשונה [בהנעה השניה שבאה אחר כך זה מסתדר], בשום אופן זה לא מסתדר כל זמן שאני לא מכבה את המנועה ומפעילו שוב.
יש למשהו רעיון מה הבעיה????

forum770
17-04-13, 02:44
אם המצבר נבדק ותקין והטעינה / אלטרנטור תקין יכול להיות שההדקים של המצבר לא מחוזקים או שהמינוס מהמצבר אל גוף הרכב אין מגע טוב.
אם יש נורת הגה אדומה דלוקה הכי טוב להתחבר לסורק תקלות ולבדוק בדיוק מה התקלה במערכת, יכול להיות שזה נובע מנשהו אחר ויכול להיות שזו בעיית אספקת זרם.