View Full Version : הדומה והשונה בין sx75 ל xtz60
לפני כשבועיים גיסתי השביתה את ה sx75 שלה שנת 96 בתאונה. מזה שבועיים שאני מחפש לה את אותו הדגם בדיוק אך לשווא, כל רכב שמצאתי ובדקתי תוחזק על הפנים עם לא מעט קומבינות. אני מיתלבט אם להביא לה את הדגם של ה xtz60. מה שאני יודע שמדובר באותו מנוע בעל 8 שסתומים רק שההזרקה שונה והיא חד נקודתית וחיסרון גדול נוסף זה שלא קיים שעון חום מנוע. מיכיוון שיש לנו את הרכב המושבת לחלקים רציתי לדעת אם ניתן להחליף בין לוח השעונים שלו כולל שעון החום ולהכניס אותו ב xtz? כמו כן עד כמה ה xtz אמין כמו ה sx75? עד כמה הם דומים ושונים מכנית?
תודה.
אם יש כבר את הרכב המושבט תעביר סעפת יניקה ואת כל צמת החיווט של הרב נקודתי וכל המכשור הדרוש שמורכב על ה75 כוח סוס אם ניתן
חוץ מהרדיאטור והוונטה הכל נישאר שלם. באמת אני יכול להעביר את סעפת היניקה עם המזרקים והכל? זה לא יהיה מסורבל מידי ועלול לגרום לתקלות? איזה עוד מיכשור יש להעביר אם כן? ומה לגבי שעון החום? האם אני יכול להישתמש בחוט של היוניט שעל ה XTZהמקורית ולהעביר אותו ללוח שעונים אם אני מתקין את הלוח של ה 75 ב XTZ?
אתה בטוח שזה XTZ?
למיטב ידיעתי XTZ60 זה כמו SX60 ולכן אמור להיות שעון חום.
XTZ זה סתם שם שהודבק לארץ מ 1998
רק בדגם ה S אין שעון חום.
יכול להיות שאני טועה וזה ה s?
כן
קרא כאן
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6642
XTZ שווק מ 1998, והיו רק XTZ60 ו XTZ75
הייתה גם 85 כוח סוס נראה לי אבל זה לא קשור לפה
ישנם מדריכים לתוספת שעון החום, אבל אם יש אפשרות לקנות אחד שיש לו כבר שעון חום מוכן, אז למה להתאמץ?
חוץ מזה ששווה להתאמץ קצת בשביל תוספת של נעילה מרכזית, הגה כח וחלונות חשמל. סביר להניח שברכב שיש את שלושת אלה יהיה גם שעון חום.
ואל תעיף את הרכב לשום מקום עד שאתה קונה, בטוח תצטרך חלקים כדי להשלים פלסטיקה וכל מיני דברים.
אחרי שתסדר את הפונטו החדשה שלך, דבר איתי יש כמה דברים שאשמח לקנות ממך :wink:
ד"א מה עם הכבל OBD? האם איבד את הדרך?
ישנם מדריכים לתוספת שעון החום, אבל אם יש אפשרות לקנות אחד שיש לו כבר שעון חום מוכן, אז למה להתאמץ?
חוץ מזה ששווה להתאמץ קצת בשביל תוספת של נעילה מרכזית, הגה כח וחלונות חשמל. סביר להניח שברכב שיש את שלושת אלה יהיה גם שעון חום.
ואל תעיף את הרכב לשום מקום עד שאתה קונה, בטוח תצטרך חלקים כדי להשלים פלסטיקה וכל מיני דברים.
אחרי שתסדר את הפונטו החדשה שלך, דבר איתי יש כמה דברים שאשמח לקנות ממך :wink:
ד"א מה עם הכבל OBD? האם איבד את הדרך?
הכבל בנתיים לא מוצא את הדרך ואני מתחיל להיתבאס מזה. כניראה אין להם שם אותו במלאיי. לגבי הפונטו אני מרגיש שאני כבר יותר מידי מיתאמץ בלמצוא את ה 75 וכבר נסעתי יותר מידי רחוק לא מעט פעמים ואני מגלה שאנשים פשוט חרטטנים. אחת בכלל אמרה לי 75 אני בא אני רואה 60 ועוד כל מיני שכאלה בגלל זה אני שוקל לקחת כבר את ה 60 וזהו. גם אין יותר מידי זמן לחפש כבר. אוטוטו היא חוזרת לעבוד וצריכה דחוף רכב. לגבי הפונטו הישנה אני בהחלט משאיר אותה לחלקים ודבר איתי באמת אם אתה צריך משהו.
לא רק ה-75 מאובזרת.
אני חושב שגם ה-60 שאחרי שנת 97 מאובזרות באותה מידה כמעט.
חוץ מזה שיש עוד הרבה דגמים יחסית מאובזרים, תתקשר ותשאל את המוכר אם יש לו את הדברים שאתה מחפש.
כשקניתי את הפונטו שלי התפשרתי על הרבה דברים בשביל האיבזור. (יד שישית ומצב פחחות לא משהו)
חוץ מזה שפעם קראתי בCF, שיש אנשים שמעדיפים את ה-60 בגלל מומנט שזמין בסלד יותר נמוך מאשר ב-75
אחרי שתקנה לגיסתך את הפונטו ותסיים להשלים בה את מה שצריך מהפונטו זצ"ל, אני אדבר איתך בעניין.
בקשר ל OBD, גם אני הזמנתי את הכבל המתאם בין 3 פינים ל-16 פינים ועדיין לא הגיע :( כנראה מוכר שגר בקצה הכי רחוק של סין.
לא רק ה-75 מאובזרת.
אני חושב שגם ה-60 שאחרי שנת 97 מאובזרות באותה מידה כמעט.
חוץ מזה שיש עוד הרבה דגמים יחסית מאובזרים, תתקשר ותשאל את המוכר אם יש לו את הדברים שאתה מחפש.
כשקניתי את הפונטו שלי התפשרתי על הרבה דברים בשביל האיבזור. (יד שישית ומצב פחחות לא משהו)
חוץ מזה שפעם קראתי בCF, שיש אנשים שמעדיפים את ה-60 בגלל מומנט שזמין בסלד יותר נמוך מאשר ב-75
אחרי שתקנה לגיסתך את הפונטו ותסיים להשלים בה את מה שצריך מהפונטו זצ"ל, אני אדבר איתך בעניין.
בקשר ל OBD, גם אני הזמנתי את הכבל המתאם בין 3 פינים ל-16 פינים ועדיין לא הגיע :( כנראה מוכר שגר בקצה הכי רחוק של סין.
כניראה שאלך על ה 60 וזהו. אעדכן בהיתפתחויות. :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.