התחבר

View Full Version : מים עכורים בנוזל קירור

yossi555
05-04-13, 16:28
שלום לכולם
יש לי מריאה 98 1600 אוטומט ,
רכב לא היה מאבד שמן ,לא נזילות, והמנוע יבש לגמרי..
בטיפול האחרון שאלתי משהוא איזה שמן הכי טוב לרכב הוא אמר לי 5/40 אם אין לך נזילות.
ולצערי נראה לי בגלל שזה דליל מאוד התתחיל לנזול שמן .
המים של הנוזל קירור נהיו עכורים חוץ מהנזילה שאני רואה, ויש בעודפים למטה כמין חול כזה (אני לא יודע אם זה שמן שנכנס למים) , החלפתי מים ואני רואה שאין לי מעבר אוויר בצינור שמגיע לעודפים מהטרמוסטט ( התרמוסטט תפוס) פירקתי את המחשב של הרכב וכמה מכות עלו והוא נפתח והמים זורמים לעודפים והכול בסדר.
אחרי כ 300 ק"מ המים שוב עכורים אבל פחות אני מחליף שוב מים ועכשו אחרי עוד 300 ק"מ המים לא צלולים אבל כמעת בסדר.
אני לא יודע אם הנזילה היא מהראש או ממחזיר שמן , אני לא רוצה להוסיף כסף ולהחליף מחזיר במידה ויש בעיה בראש כי המנוע לא מחזיק אחרי פתיחת ראש.
אשמח לקבל עצה מה לעשות או מוסך באיזור ירושלים שמבין בפיאט.
תודה רבה רבה...

davidmzr
05-04-13, 17:26
אין קשר בין מים עכורים לבין סוג השמן, ובין השמן שהכנסת לנזילה.
בדוק אם לא מילאת יותר מידי.
השמן המתאים לך הוא, 5W/30 בחורף, או 10W/40 בקיץ. במנועים עם הרבה ק"מ, עדיף תמיד 10W/40 סינטטי בחורף ובקיץ.
כתבת "כי המנוע לא מחזיק אחרי פתיחת ראש." לא נכון, מי אמר לך את זה ?.
דוד.

yossi555
06-04-13, 23:56
שלום
אז מה יכול להיות הסיבה שהמים עכורים??
יש מצב שאם הזמן המים נהיהו עכורים ובזה שהחלפתי אותם נגמרה הבעיה או שזה בטוח בעיה , ושזה יחזור?

כל מי ששאלתי אמר לי ששוה להחליף מנוע כי ראש לא יחזיק מעמד (לא יודע אם זה נכון) . כל הרכב לא שוה יותר מ6K כך שלא שווה לא מנוע ולא ראש.

תודה רבה...

davidmzr
08-04-13, 21:31
יוסי ערב טוב.
אענה לך כאן על הה"פ.
הסיבה שהמים עכורים יכולה להיות שלפניך השתמשו במי ברז.
לגבי הראש מנוע. אני לא יודע מי אלה "כל מי ששאלתי" הם בטח מעולם לא שיפצו ראש.
אם הרינגים בסדר אפשר לשפץ את הראש בלי בעיה. נכון שבמחיר זה כמעט כפול מפונטו. אבל אפשר.
לגבי החלפת מנוע במודלים האלה, לא משתלם. לדעתי לא תמצא מנוע תקין.
אולי לא תאמין, לפני החג צילצל אלי החתן שלי מעין יהב, נתן לי לדבר עם תושב שיש לו את אותו הרכב.
אמר שלא כדאי לו לשפץ את הראש. ואני מוזמן לקחת את הרכב חינם.
לא שווה לשלם גרירה מעין יהב לרחובות. אז ויתרתי.
דוד.

yossi555
08-04-13, 23:29
תודה דוד.
אני לא בטוח שזה ראש, בפעם השלישית שאני מחליף מים וזה נראה הרבה יותר טוב .הרכב לא מתחמם אחרי ששחררתי לו את הטרמוסטט אז כנראה שהלכלוך שהיה במים סגר את המעבר ולכן זה התחמם .
אני יעשה עוד כ500 ק'מ ונראה אם המים בסדר אני יחליף מחזירי שמן .
ויגיד לכם מה היה בסוף.
חבל לי על הרכב אני אוהב אותו אחלה רכב...
לילה טוב.

davidmzr
09-04-13, 12:49
אין ספק שזה רכב אחלה.מכול הפיאטים שהיו לי, אהבתי הכי הרבה את המריאה.
גדול, רחב, יציב עם תא מטען גדול.
אם לא המשוגע שנתן לי 10 K ש"ח ופיאט אונו פייר, לא הייתי מוכר. זה היה המחיר לפני שנתיים בערך.
דוד.

yossi555
09-04-13, 23:23
היום לצערי אי אפשר לקבל אפילו 6K ש'ח ....