התחבר

View Full Version : שינוי צבע נורות בלוח שעונים - פונטו ספייס mk2

19-02-07, 19:30
פונטו ספייס מודל 2003 SX 8V
פירקתי היום את לוח השעונים כדיי לראות את סוג הנורה.. כי אני מאוד רוצה לקנות נורות לד כחולות
ראיתי כמה מחו"ל שעשו מודיפיקיישין ללוח שעונים שלהם בצע כחול וזה פשוט חלומי

עכשיו הבעיה זה שלפי מה שראיתי הלדים הקיימים בצבע כתום הם מולחמים ללוח עצמו..
האם יש שיטה מסויימת לשחרר אותם ולהלחים אחרות.. ואיפה בכלל מוצאים סוג לדים כאלו בגודל הזה...

או אולי משהו מכיר אדם שמוכן לעשות את זה כמובן בתשלום..

אני אשמח גם לשמוע מאנשים שעשו את זה ויכולים להראות את העבודה

תודה

19-02-07, 23:34
תקנה לך HONDA CIVIC,1992-1998
שם זה כבר מגיע מוכן.
יש גם בונוס, "שפריצרים" של החלון גם כן בצבע דומה
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

19-02-07, 23:44
זה לא ייצא "חלומי" אלא ממש מכוער.

לפי דעתי עזוב את הפונטו כמו שהיא, הכי טוב.

אם אתה בכל זאת רוצה תאורה כחולה, קנה הונדה סיוויק כמו שאדי אמר. עוד אפשרות זה הפולקסווגן גולף, שם התאורה כחולה והמחט אדומה, שילוב מצויין :)

19-02-07, 23:54
לשאלתך .
קשה להשיג תאורה יותר טובה מהמקורית שכבר יש לך . הלוח המקורי נבנה עם פלסטיקה שקופה שמוליכה אור הנפלט ממנורות . כאשר תשים לדים , ללד יש עדשה מרכזת אשר מרכזת את האור לנקודה ספיצפית . כלומר לא יתן לך מספיק אור בכדי לפזר בפלסטיק המקורי .
אם אתה מוכן להתעקש יש לדים למכירה באיי ביי שהם ללא עדשה מרכזת וניתן להרכיב אותם בתוך בית הנורה המקורית שלך. הם כבר מגיעים עם הגבלת זרם ומתאימים ל12 וולט.
מניסיון שלי הייתי אומר לך זה יעשה משהו אם זה יספק אותך זה כבר סיפור אחר ..

אם תרצה לשנות את הלוק תקנה קיט ללוח שעונים (קיט המונח במקום הפלסטיק של השעונים )
המיוחדים נקראים פלזמה והם נותנים לוק כמו של לוח שעונים מקצועי .
הסיפור לא זול ויכול לעמוד על (400-600 שקל )
אם תרצה אני מוכן לעזור לך בחיפוש.

[

20-02-07, 04:38
גם אני הייתי רוצה לשנות את צבע רקע שבלוח שעונים בצבע ירוק שיוצא מהלוח מואר בלילה כרגיל.
אז צבע רקע ישאר שחור כמו שהוא, ואת צבע ירוק המואר אני רוצה להחליף אותה לצבע לבן המואר.
האם זה אפשרי?או לעמית,משהו שאפשר לעשות?

20-02-07, 11:38
אצלי יש פונטו דור ראשון אבל אני חושב שהעיקרון זהה לדור השני, גם לי הפריע התאורה הלא מספיקה של לוח השעונים והזמנתי עם חבר לדים מיוחדים מארה"ב שכבר בנויים במיוחד לרכב, אחרי ההרכבה פתאום המחוגים התחילו לזהור בלבן בגלל הלדים, והתאורה הפכה להיות הרבה יותר יפה, הלד כבר מותאם לעבוד ב 12v עם נגד ודיודה מולחמים בתך הבית של הלד והוא נראה כמו המנורות להט הרגילות, מי שרוצה לראות איך זה מאיר אין לי בעיה להיפגש להראות איך זה נראה, לי ולחבר שלי נשארו המון לדים כי הזמנו יותר מדי

20-02-07, 18:15
DANI בםונטו mk1 יש הבדל ענק .. פונטו דור ראשון מגיע בתוך לוח השעונים עם נורות שניתן להוציא אותם והם ניתנים להחלפה לעומת זאת בפונטו דור שני הלדים המורכבים בלוח שעונים מולחמים.. ולכן כדיי לשנות את התאורה יש להוציא אותם ממקומם בצורה מקצועית עם מלחם.. לנקות את המשטח ושוב להחלחים את הלדים החדשים כמובן שבהתאמה

20-02-07, 18:17
מחר אני קונה לדים ועושה את זה לבד,
אספר לכם איזה יצא,
בגדול זו לא בעיה בכלל, צריך לבדוק אם צריך לד לבן או לד רגיל וזהו
בכלל לא מסובך יש הכל בארץ ובזול.

מי שמעוניין שיהיה בקשר

20-02-07, 22:54
מחר אני קונה לדים ועושה את זה לבד,
אספר לכם איזה יצא,
בגדול זו לא בעיה בכלל, צריך לבדוק אם צריך לד לבן או לד רגיל וזהו
בכלל לא מסובך יש הכל בארץ ובזול.

מי שמעוניין שיהיה בקשר

לירן איזה פונטו יש לך? כי בפונטו mk1 זה באמת לא בעיה.. מוציאים נורה מכנסים לד עם בית תואם
אבל לעומת זאת ב mk2 זה מולחם..

אז בוא ספר לי...

20-02-07, 22:59
אגב הנה תמונה אומנם לא הכי איכותית של משהו מפורום בחו"ל שעשה זאת:
זה פשוט מהמם!!!

http://i13.photobucket.com/albums/a251/mozza54/Car/DashA.jpg

21-02-07, 00:49
אני בא מתחום האלקטרוניקה, מלחם פשוט מוציא/מחליף כל דיודה
ואם בכלל אפשר להוציא את כל הכרטיס מה טוב,

רק אני צריך לנסות לפרק את הפאנל אני מקווה שזה לא בעיה, הלחמות זה כסף קטן
אבל אני מפחד לשבור את הפלסטיק.

התמונה שעלתה, טיפה שונה, המכוונים אותם מכוונים כמו שלי רק תצוגת ה-LCD שלי
דקה בתחתית ולא מלבנית כמו בתמונה.

ברשותי MK2 אוטומט 2002
אבדוק את סוג הדיודות ואחליף... אני גם יעלה תמונות,
אם אתקל בבעיה הציף אותה כאן בפורום אם לא אז בעוד שבוע יש תמונות +הסברים
בעז"ה.

21-02-07, 05:01
אצלי יש פונטו דור ראשון אבל אני חושב שהעיקרון זהה לדור השני, גם לי הפריע התאורה הלא מספיקה של לוח השעונים והזמנתי עם חבר לדים מיוחדים מארה"ב שכבר בנויים במיוחד לרכב, אחרי ההרכבה פתאום המחוגים התחילו לזהור בלבן בגלל הלדים, והתאורה הפכה להיות הרבה יותר יפה, הלד כבר מותאם לעבוד ב 12v עם נגד ודיודה מולחמים בתך הבית של הלד והוא נראה כמו המנורות להט הרגילות, מי שרוצה לראות איך זה מאיר אין לי בעיה להיפגש להראות איך זה נראה, לי ולחבר שלי נשארו המון לדים כי הזמנו יותר מדי

לדני,נכון מאוד,בדיוק גם לי זה לא מספיק התאורה ומאוד קצת מציקה!!! :?
איפה ניתן להשיג לדים מיוחדים בחיפה או באתר?או לרפי, עזור לי למצוא אותן,תודה!
דני,אם יש לך לדים דבר איתי בפרטי והיכן אתה בארץ? אגב אני בחיפה ותודה לך!

21-02-07, 11:17
לירן.. על הכיפאק תעלה תמונות של הדיודה.. של ההלחמה.. של ההרכבה שיהיה מדריך אחד ולתמיד טוב... מברך את היוזמה שלך..

אגב אני פירקתי את הלוח שעונים מאוד פשוט 4 ברגי אלן לפלסטיק השחור ואז עוד איזה 3 ברגי אלן טיפה יותר גדולים לפרק את הלוח
אתה מנתק את הלוח מכבל שלו (קח בחשבון שזה מאפס לך את ה trip וכו)
וזהו נשאר מברג פיליפס מאוד קטן לשחרר איזה 4 ברגים ואז כמה קליפסים והלוח בחוץ..

ממה שאני פחדתי קצת זה שיש צורך לנתק את "מחטים" שמחוברים למנועים .. אני זוכר שבאופנוע שהיה לי ZX6 הייתי צריך להפעיל כח אבל זה השתחרר ואחרי זה גם היה קל להכניס את זה.. פה אני כבר לא יודע.. אז תזהר עם זה...

ובכלל שתדע את סוג הלדים אני אשמח לדעת איזה סוג בדיוק הם.. וכמה צריך כדיי למלא את לוח השעונים...

תודה מחכה לעידכון ממך

21-02-07, 18:06
אוקי 4 ברגים ראיתי, נראה קליל
ממממ... לגבי המחטים.. אז כה אם אני מגלה שבב של קושי אני חוזר לנקודת ההתחלה,
אני לא מבין בכל הכיולים האלו ואין לי כסף מיותר.... מחר אני מפרק... נשתמע..

21-02-07, 22:58
אגב הנה תמונה אומנם לא הכי איכותית של משהו מפורום בחו"ל שעשה זאת:
זה פשוט מהמם!!!

http://i13.photobucket.com/albums/a251/mozza54/Car/DashA.jpg

מוזר, אני לא מכיר את לוח השעונים הזה. בטח של ספורטינג MK2B....

22-02-07, 06:29

לדני,נכון מאוד,בדיוק גם לי זה לא מספיק התאורה ומאוד קצת מציקה!!! :?
איפה ניתן להשיג לדים מיוחדים בחיפה או באתר?או לרפי, עזור לי למצוא אותן,תודה!
דני,אם יש לך לדים דבר איתי בפרטי והיכן אתה בארץ? אגב אני בחיפה ותודה לך!

מישהו יוכל לעזור לי?בבקשה? :(
אני אישית מאוד צריך את זה תודה

22-02-07, 12:16
לגבי התמונה - נראה כמו הלוח מחוונים של הפנדה, רק מבריטניה ובכחול.

22-02-07, 13:10
vin_Diesel: משהו המליץ לי על חנות שנמצאת בחדרה... אם יש לך קצת רצון להגיע לשם
יש לה הכל שם רק תביא איתך את הסוג נורה והם יביאו לך באיזה צבע שצריך
קוראים לחנות ה"חלק" היא נמצאת בצומת רמב"ם / הרברט סמואל

בכיכר איפה סמי בכיכר פשוט להמשיך ישר לכיוון העיר ממש אחרי הרמזור הראשון מצד ימין תראה אותה

אני בטוח ב 99.9% שהם יוכלו לעזור לך

22-02-07, 16:48
מה כל כך מפריע לך התאורה הכתומה שיש בספייס? לפי דעתי היא ממש יפה. וחבל על כל הכאב ראש הזה על משהו שרק אתה רואה ואולי רק אם הוא ממש ירצה ויתאמץ גם נהג אחר יוכל לראות את זה. לפי דעתי ממש בזבוז של זמן וכסף.

22-02-07, 17:56
מה כל כך מפריע לך התאורה הכתומה שיש בספייס? לפי דעתי היא ממש יפה. וחבל על כל הכאב ראש הזה על משהו שרק אתה רואה ואולי רק אם הוא ממש ירצה ויתאמץ גם נהג אחר יוכל לראות את זה. לפי דעתי ממש בזבוז של זמן וכסף.

אני קורה למה שכתבת עכשיו "אדם פוזיונר" כי רק אדם שעושה דברים יפים כדיי שאחרים יראו הוא אוהב פוזה
אני עושה דברים שיפים לי ואני נהנה מהם לא אחרים

22-02-07, 18:12
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אם הייתה רואה את האוטו שלי הייתה מבין שאני האדם הכי לא פוזיונר שיש ויכולים להעיד על כך כמה אנשים פה. הפונטו שלי סטנדרטית לחלוטין ואני ממש לא מתכוון לשנות בה כלום כי אני אוהב אותה איך שהיא.
בסה"כ הבעתי את דעתי שהיא, פשוט לא צריך לשנות כלום באוטו. אם אתה לא אוהב משהו באוטו שלך אז תקנה לך משהו אחר אבל שוב לפי דעתי אם האוטו יצא ככה מהמפעל אז ככה הוא צריך להשאר. אתם מתעסקים בדברים שלפי דעתי הם שטויות שרק מבזבזות כסף והמון זמן. אם אתה רוצה להעביר את הזמן עם האוטו שלך אז אתה יכול ללמוד עליו קצת לתקן לבד בעיות שצצות לך פתאום או דברים כאלה ולא סתם לפרק חצי אוטו בשביל לשים פנס כחול. לפי דעתי זה פתאטי אבל שוב, זו דעתי האישית וכל אדם יכול לעשות במכוניתו מה שהוא רוצה.

22-02-07, 19:52
מה אני יומר לך.. אין פה עניין של להשאיר את הרכב כמו שהוא.. ואני לא אמרתי שהוא לא יפה... פשוט יש הרבה דברים שניתן להוסיף לרכב כדיי שיעשו אותו יותר לטעמך... אין צורך להחליף רכב אם אני רוצה נורות כחולות .. אני לא צודק?
אני אוהב לשנות דברים כדיי להתאים את העיצוב של הרכב לטעמי.. אם זה לשים נורות לדים כחולות ואם זה לשים לו HID XENON KIT כשיי להגביר את הראות המסריחה שיש לפנסים של הפונטו עם נורת האלוגן H1
ואם זה לשים ריפודים יפים... ואולי לצבוע כמה פלסטיקים בתוך הרכב כדיי ליפייף אותו..

אני לא יודע אם אתה מסכים איתי אבל בשביל דברים כאלו אני לא צריך להחליף רכב... אני צריך פשוט כמה שבתות של כייף רק אני והפונטו שלי.. לאט לאט ואני העשה ממנו חתיך עולם

22-02-07, 20:26
אני מסכים איתך בזה שאתה לא צריך להחליף אוטו רק בגלל שאתה רוצה להחליף נורות בלוח שעונים. אבל, אני אישית לא הייתי עושה דברים כאלה ואם זה מה שיעשה לך טוב אז מי אני שאגיד לך מה לעשות עם האוטו שלך כי בסופו של דבר זה הרכב שלך ולא שלי.
ושיהיה לך המון הצלחה בשינויים ואני מאוד רוצה לראות את התוצאות הסופיות.

22-02-07, 21:47
ברגע שלירן יראה אם הוא יצליח הוא יתן טיפים + תמונות אני מקווה
ואז אולי גם אני יעשה .. אני פשוט לא הכי טוב בהלחמת דברים אז אני מפחד להרוס אולי אני אקנה את הלדים ואני אתן לאיזה משהו שילחים לי אותם

22-02-07, 22:33
אוקי... לא היה לי הרבה זמן היום,
פירקתי את הפאנל הקדמי, ראיתי את המחטים
נגעתי קלות, אני צריך עזרה, בעייתי לעשות לבד

קבעתי למחר... עם חבר ביררתי לגבי המנורות יש מצב שאפשר להחליף רק
את פילטר צבע המנורות ולא את כל המנורה (זו מנורה ולא לד מהתרשמות ראשונית)

אני מברר בכמה ערוצים שונים
אם הבטחתי שבוע, אני יעמוד ביעד.

23-02-07, 22:44
אחלה לירן אתה בטוח שזה לא לד?
אם זה מנורה היא ניתנת להחלפה? היא ניתנת להוצאה? או שהיא מולחמת?

איזה מודל הפונטו שלך.. הבנתי שזה שונה ממודל 2003 אני לא סוגר על זה

24-02-07, 20:42
הנה התמונות של הלדים, מצטער שזה לקח הרבה זמן
בתמונות רואים את הלד לבד ורואים שהוא כולל בתוכו כבר נגד ודיודה כי אחרת אף לד בעולם לא מסוגל לעבוד ב 12V, ובתמונה השניה הוא נמצא ליד המנורות הרגילות והוא מתאים בול ללוח שעונים, זה שהוא יותר ארוך לא מפריע לשום דבר בלוח שעונים
http://i159.photobucket.com/albums/t145/dani2k4/DSCN3065.jpg
http://i159.photobucket.com/albums/t145/dani2k4/AAADSCN3067.jpg

25-02-07, 00:49
DANI אתה יכול להיות בטוח שזה בדיוק סוג הנורה שנמצאת בספייס מודל 2003 ומעלה...
כי לפי מה שאני ראיתי.. אלו לדים surface (שטוחים) כמו שהיו פעם בפלאפונים של נוקיה ... שבשביל להחליף את הלד יש צורך בשיחרור כל לד בניפרד ע"י מלחם והלחמת הלד בצבע הרצוי

25-02-07, 02:06
זהו שלגבי הפונטו שנת 2003 שזה דור שני אני לצערי לא יודע איך זה עובד שם או איך זה נראה שם, תפתח תראה מה יש לך שם

25-02-07, 11:05
בדוק בדור שני אלו נורות לד מולחמות ללוח

25-02-07, 18:35
אוקי חבר,
היום פירקתי עם חבר את לוח המכוונים...
הגעתי.. עד לשלב של המחטים.. . לא הצלחתי להוציא אותם (אני מפחד לשבור אותם)
גם שברתי איזה פלסתיק קטן... וגם צריך לפרק את ההגה...

תשמע... אם אתה לא יודע איך לפרק אל תפרק...
לא בא לי להוציא הוצאות מיותרות... אני מוכן להפגש איתך... לעשות הכל ביחד לשינו...
אין בעיה לשחק עם המכוונים... ברגע שתכנס סוויץ' הם יתאפסו...
כמה כבר אמרו לי שזה בעיה... (לא כמו MK1)

אני ילחים אתה תפרק...
בא לך לפגש? דבר איתי...

25-02-07, 19:40
לירן..
קודם כל תודה על העדכון שלך לגבי זה..

ראיתי באיזה פורום שלמחטים יש איזה בורג קטן או "קליק" כזה שבזרת זה ניתן לפרק אותם..

מה שכן אומנם קשה להוציא את הלוח שעונים אך אין צורך לפרק את ההגה.. שאני הוצאתי אז הוצאתי ללא פירוק ההגה..

אין לי בעיה להיפגש איתך ולעשות זאת יחד.. אך מה שחשוב לפני הכל זה שיהיה לנו את הרכיבים לפני הפירוק..

ופה הבעיה שלי והיא ככה מלחתחילה שאני לא יודע איזה סוג לד זה...
אני חייב לדעת בדיוק את הסוג.. ולמצוא מקום שימכור לי כאלו.. כמובן גם כמה לדים כאלו יש..

רק לאחר מכן שיהיו לי כל אלו נוכל לפרק אותו.. ואז להרכיב הכל באותו רגע..

יש מצב ששמת לב איזה לדים אלו? לפי מה שהבנתי מפורומים בחו"ל זה surface led דומים לאלו שהיו פעם הנוקיה הישנות שהיו לנו מזמן..

25-02-07, 22:06
היי,
לא ראיתי, את הלדים, רק הצלחתי להבין שהמכוונים זו קופסה כזו עם קונקטור,
תשמע יש לי גישה לכל סוגי הלדים, תוכל לצלם ולשלוח לי רק תמונות של הככרטיס עם הלדים
(אולי גם משני הצדדים).

אני לא יודע כמה דומים הלדים שבתמונות של דני,

ברגע שאני ידע בדיוק, איך נראה הלד ואיפה הוא יושב בדיוק
אני אסדר את זה... לד זו לא המצאה, רק דיודה עם נגד בטור..

25-02-07, 23:16
מה שדני הראה לא דומה לנורות שנמצאות אצלנו בדור השני..
אצלנו זה לד שטוח.. שהוא מולחם ללוח..

אני פשוט מתבאס לפרק הכל רק כדיי לראות איזה לד ואז להרכיב שוב ושוב לפרק כאשר יהיו את הלדים...

אני מנסה לחפש בכל מקום אפשרי איפה אני יכול לראות את סוג הלדים עוד לפני שאני מפרק.. כדי למנוע פעמיים של פירוק הלוח שעונים..

אני כמעט בטוח שזה לד מסוג כזה:
http://i17.tinypic.com/432nuqu.jpg

Description
LED,SMT,1206,dome,water clear lens,40deg,470nm,350mcd@20mA,mega blue,KPTD-3216QBC-C

25-02-07, 23:59
סבבה, האם זה נראה בדיוק ככה? האם אפשר להוציא את כל הכרטיס?
כאילו לנסוע בלי הכרטיס הזה? רכיבי SMT טיפה קשה להלחים בשטח,
אם כן תלוי בגוגל הרכיב, אני צריך גדול וצורה מדויקת, כדי שלא יהיו פאשלות..

מאיפה אתה?

26-02-07, 00:16
אני מאזור עמק חפר... לא יודע אם אתה מכיר זה בין נתניה לחדרה...

26-02-07, 18:04
אני בניר צבי שזה ליד צריפין... אסף הרופא...

26-02-07, 18:26
וואלה קצת רחוק.. אם אני אדע איזה לדים אלו בדיוק אין לי בעיה בכלל לבוא אליך או משהו כזה.. העיקר שנפרק רק פעם אחת ולא פעמיים

27-02-07, 00:42
אוקי... אין בעיה...
אתה הגעת ללדים... תדריך אותי חלק חלק....
איך לפרק וכמה ללחוץ... כדי שלא אשבור כלום... (כמבון גם איך להרכיב שזה לפעמים יותר קשה)
עד שאגיע ללדים... יש לי זמן עוד השבוע...

27-02-07, 07:18
דנייייייייייייייי!!!
מצטער נעדרתי כאן לכמה זמן ואז אני רואה את התמונות שדני הביא...
וכן זהו בדיוק לדים מותאמים ללוח שעונים שלי!
איפה אני מזמין דרך אתר ישראלי או משהו?
אני מרכיב בהן ב5 דקות בלי בעיות!
הבעיה היא שצריך להשיג לדים מיוחדים שדני הראה את תמונות ואני לא יודע איך משיגים:(

27-02-07, 12:19
אין אתר ישראלי להזמה של הלדים, רק מחו"ל, ואפשרויות ההזמנה לא משהו, במעטפה שזה משהו לא בטוח בכלל והם בקלות יכולים להישבר או משהו בסגנון, או במשלוח מבוטח אבל אז המחיר הוא 35$ 8O משלוח

27-02-07, 18:38
וין דיזל גש לחנות שאמרתי לך לפני כן בחדרה אם בא לך ליסוע קצת.. יש להם לדים כאלו בדיוק ללוח שעונים שלך

27-02-07, 18:40
לירן אני אומנם ראיתי את הלדים אך לא הוצאתי מחטים פשוט עיקמתי הכל כדיי לראות אותם.. וזהו..
הרכבתי מחדש..

שאלתי בפורום בחו"ל משהו שעשה שעשה את זה.. הוא פשוט אמר שהם יוצאים פשוט במשיכה..
אפשר להעזר במספריים או משהו דומה כדיי למשוך אותם..
לאחר מכן זה כבר לא בעיה.. הכל מתפרק שם בברגים קטנים וקליפסים כאלו מפלסטיק

28-02-07, 00:10
אוקי...
מילת המחץ היא שריטה אפילו קטנה לא שווה לי את זה...

ניסיתי למשוך את המחטים הפעלתי כח... הפעלת עוד כח או שתוציא אותם או שתשבור אותם
האם אתה בטוח שיצאו בהפעלת כח נוסף?

אני מתכנן להוציא משם את הכרטיס עם הדיודות (לנסוע בלי) האם ישנה אפשרות?

אח"כ, אחרי הוצאת הכרטיס... אחריות שלי ... אני מחליף... יש לי ספק רכיבים עם כל סוגי הדיודות,
לא נראה לי זה דיודה מיוחדת.. פיאט לא ימציא טכנולוגיה...

28-02-07, 10:54
אמ.. בעיקרון כן עוד כח יוצא את המחטים בסופו של דבר.. צריך לראות האם קיים איזה שהוא קליפס מסויים או אולי איזה בורד מניטורי ליד המחט אולי זה תופס אותה חזק..

ליסוע בלי הלוח שעונים אני כמעט בטוח שזה אפשרי..

מה שכן הייתי ממליץ לך לפרק את הכל בשלב שאתה מגיע למחטים קח את זה איתך לאותו אחד שיש לו דיודות כי ע"י הרמת הפלסטיק טיפה בכח ניתן לראות אותם.. עוד לפני הוצאת המחטים.. אולי כך הוא יוכל להביא לך את הסוג הנדרש והשלב הבא יהיה הוצאת המחטים.. לאט לאט..
אולי אפילו נוכל להיפגש ונפרק את של שנינו יחד ..

28-02-07, 12:14
לירןןןןן הנה הצלחתי לפרק הכל.. והנה תמונות של הדיודה
לפי מה שספרתי יש כ 37 כאלו או 38 אם פיספסתי
עדיף לקנות 40 מי יודע..

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] תן לי את הפלאפון שלך שנעשה קנייה ביחד ונעשה את זה יחד
אגב להוציא את המחטי זה ממש לא בעיה מורידים את הפלסטיקים מעליהם ואז עם שפיץ פלייר פשוט מושכים

הנה תמונות מקווה שתוכל לזהות לפיהם
http://i12.tinypic.com/47cbi38.jpg

http://i19.tinypic.com/2dt7w9k.jpg

28-02-07, 19:53
וואלה,
שיחקת אותה, מעולה, בחור רציני..
עכשיו תפקיד שלי לקנות לנו כאלו סיפור ילדים להלחים אותם
(לא דואג מהכסף אקנה לשנינו, כמובן שאגיד לך כמה כל אחד עולה)

הדפסתי את התמונות... כמה אתה לחוץ? אני מאמין תוך שבועיים הם אצלי..

אני משאיר לך את הטלפון שלי בפרטי...

28-02-07, 22:23
בגייף [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אין בעיה סבלנות יש לי מה שכן אין צורך
ב 37 לדים כי למשל יש לדים שהתפקיד שלהם זה להאיר את נורות האזהרה.. שהם צבעים שונים כגון אדום וירוק

והלדים שליד המחטים הם אדומים לפי דעתי כדיי לתת לוק למחטים של אדום

אנחנו צריכים רק ניראה לי כל אחד איזה 20 לדים ניראה לי... בצבע כחול.. כדיי לשנות רק את
אלו שהם בצע כתום שנותנים את הרקע

בכל מקרה אני ארשום את המספר שלך.. ותודיע לי מתי יש לך את הלדים.. ואם תרצה אצלי או אצלך נשב יחד ונפרק את לוחות השעונים יחד

01-03-07, 07:07
מזל שזה לא מולחמת כמו אצלי בMK1 שזה יותר קלי קלות וזה מה שנותן יתרון יותר לנכון לפרק ולהרכיב בכמה דקות בודדות......

01-03-07, 07:39
לירן אני כמעט בטוח שזה אלו..
http://www.lsdiodes.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=53

רק צריך לברר שהם מחזיקים 12 וולט משהו כזה

01-03-07, 17:32
בדף ששלחת על הדיודות יש עד 5 וולט
וככה זה בדרך כלל
מ 12 וולט יש נגד שמוריד את המתח - מקסימום תמדדו על הדיודות המורכבות מה המתח הקיים

02-03-07, 15:17
היי,
הלינק ששלחת ממש לא מתאים לנו, הם מבחינת מתח והן מבחינת גודל
פיאט השתמשו בלדים בטכנולוגית SMD שמקבלות 3 וולט (אחר הנחתה דרך נגד)

צפה בנתונים על הלד בלינק הבא :
http://www.bluesky-computers.de/product_info.php?products_id=4145

בדוק שלא נחליף את כל הלדים, אני רוצה לשנות רק את נורת ה-LCD,
והמכוונים (לא כולל את נורת המחט).
אתמול הסתכלתי על הרכב בחושך, אני אומר היה קטלי ביותר להחליף את כל הנורות שבשאר הפאנלים (כפתורים בוררים והילוכים..במזגן...)

מה דעתך? מה צריך להחליף? ספרת בדיוק כמה צריך להחליף בלוח שעונים? מה זה כולל?

נ.ב.
השארתי לך את הטלפון שלי
לגבי מחיר, שלחתי הצעת מחיר.. מקווה ביום ראשון לקבל תשובה.

בברכה,
לירן.

02-03-07, 18:59
1. לא קיבלתי את הטלפון שלך שלח שוב

2. כן בהחלט הלדים ששלחת בלינק ניראים לי בול...

בכל מקרה לא ספרתי כמה לדים ספציפי אנחנו צריכים רק בשביל המכוונים והצג LCD כי אחרי שספרתי הכל רק הבנתי שאני האבל ולא כולם בצבע כתום ולא את כולם צריך להחליף..

אני מעריך כי יש לא יותר מ 15 לדים שמטפלים בתאורת המכוונים והLCD אבל הכי טוב לקנות טיפה יותר .. גם שיהיה וגם אם טעיתי בספירה

בכל מקרה כמו שאמרתי כל הלדים שנמצאים מונים 37...
אישית לא מאמים שנצטרך יותר מ 15 גג עד 20

אני כמעט בטוח שכל לד כזה לא צריך לעלות יותר מ שקל וחצי
העניין הוא העבודה.. אם אתה יודע לעשות את זה אז חסכנו לנו.. אם לא אז צריך לשלם לבעל מקצוע

לירן תבדוק אם אלו יתאימו לנו
http://cgi.ebay.com/50PCS-of-0603-SMD-CHIP-BLUE-LED_W0QQitemZ200084488219QQihZ010QQcategoryZ66948Q QtcZphotoQQcmdZViewItem?hash=item200084488219#ebay photohosting

זה ניראה לי בול בשבילנו וזה 50 לדים

02-03-07, 20:04
היי,
הלד בלינק ששלחת לא מתאים (לא כתוב מידות אבל הוא מלבני ולא ישב טוב על הכרטיס)
תסתכל על הלינק שנתתי, כתוב מידות, מתח ונתונים מפורטים עליו.

מהתרשמות כללית שלי לא נראה לי מחיר לדיודה כזו ירד מ-5 שקל (לפחות ממה שאני רואה באתרים) מה שגם אנחנו לא מזמינים כמות גדולה (40 לשנינו).

ברגע שאקבל הצעת מחיר אני אשלח לך אותה... נדבר במסנג'ר...
תוסיף אותי : liranet@intermail.co.il