View Full Version : בעיה בהצתה
שלום,
יש ברשותי פיאט פונטו SX75 שנת 98' מנוע 1300 סמ"ק.
לפני מספר ימים ניסיתי להניע בבוקר, והאוטו לא הניע. הבאתי חבר וכבלים, אבל הרכב נשאר מונע (גם כשהיה מחובר לכבלים) רק כשלחצתי על הגז.
עשיתי את הבדיקות שלי וגיליתי שבמצבר אין הרבה מים מזוקקים ושאזור בית המצרעת מלא לכלוך. מיליתי את המים, ניקיתי את בית המצרעת אחרי פירוק עם ספרי קרבורטורים.
אחרי זה ניסיתי להניע שוב עם כבלים ובמשך יומיים נסעתי כרגיל (הרכב אפילו נשמע לי רועש פחות).
היום, אחרי העבודה, לאחר שעברו כ-14 וחצי שעות שהרכב עמד דומם, ניסיתי להניע ולא הצלחתי. הרכב לא מנסה להניע יותר מדי, משמע שאם אני מסובב את המפתח הוא לא מרעיש לאורך זמן. עושה ניסיון אחד, ברעש חלוש, נכשל, וזהו. כשהמפתח בסוויץ, האורות עובדים וכל הנורות הנכונות פועלות בלוח מכוונים.
מה יכולה להיות הבעיה?? איך אני יכול לברר? אני רוצה לפתור את הבעיה בעצמי, אם ניתן, כי אני כבר שבע ממוסכניקים. בתודה רבה!
נראה כבעיה במצבר. אם כי יכול להיות שלא מילאו או בדקו מים מזוקקים זמן רב, ובגלל החוסר התרוקן.
בין כמה המצבר ?. יש מצב שהוא צריך רק הטענה.
אנצל את זה שאתה מאילת, כבר 10 ימים אני לא מצליח להעביר אלי לרחובות או לבת שלי לעין יהב, מנוע מאילת.
צילצלתי ל"יעל דרומה", אמרו שהם לא מתעסקים בזה.
אולי יש לך מס' טלפון באילת של מוביל, או חבר שיכול להעביר את המנוע לעין יהב ?.
כמובן תמורת תשלום וקרטון מילונים. :)
תודה דוד.
למען האמת איני יודע בן כמה הוא. לפני כשנה וחצי קניתי את הרכב מהמוסכניק שלי בראשון לציון, ולא היה לו מצבר. המוסכניק שלי אירגן לי אחד ואין לי תיעוד לתאריך.
איך אני יכול לראות את זה על המצבר?? ואיך אני יכול לברר אם זה רק להטעין או שצריך אחד חדש? (ומה העלויות?)
ובקשר למנוע.. יש לי חבר שאבא שלו עושה שלוחים במשאיות קטנות (לא זוכר כרגע את שם החברה). לא יודע אם הם מעבירים בסיגנון מנועים אבל אני אברר איתו.
ובכל מקרה אם הבעיה שלי תפתר אז סיכוי גדול שאני אעלה בחג שני בע"ה למרכז עם הפונטו (אני גר במקור בקרית עקרון ככה שזה יכול להיות ממש נוח בשבילך). אני אעדכן אותך כשאדע
ייאלה עשינו עסק. תביא לי את המנוע, בוא אלי לבדיקה חינם, ואם המצבר תקול תקבל מצבר משומש במצב טוב חינם, או חדש עם שנתיים אחריות במחיר סימלי.
אם מתאים כתוב לי בה"פ את מס' הנייד שלך.
אם אין לך מכשיר שמטעין או מכשיר שבודק מצברים, לא נראה לי שתוכל לבדוק לבד.
באותה הזדמנות צריך לבדוק טעינה, ברשותי כל הציוד הדרוש.
דוד.
הבעיה שאני לא אעלה כל עוד זה מקולקל כי אני מפחד להיתקע בדרך.. זו נסיעה ארוכה
טוב, קניתי מצבר חדש והתקנתי אותו והאוטו בובה שוב.
איך שהנחתי את המצבר הישן על הכביש, אני רואה רטיבות למטה. מרים ומגלה חור כזה שדרכו בורח כל הנוזל. אני מסתכל על התושבת שהוא היה עליה, ויש חלודה כזאתי לבנה. כנראה יש בריחה כבר תקופה של הנוזל וזה יצר את כל הבעיות.
רק מבחן הזמן יבשר אם אני צודק. ובכל זאת, ברוך השם המכונית מניעה כמו נמרה.
עכשיו - איך אני מעביר מצבר דולף לחנות מתאימה? ישלמו לי עליו כסף??
על מצבר משומש ולא חשוב מצבו משלמים 30 ש"ח.
חנויות לא קונים את זה.
את התושבת שהוא היה עליה, צריך לשטוף את החומצה במים זורמים. רצוי לשים חתיכה גומי
מעניין כמה עולה מצבר באילת, כמה A ואיזה סוג ?.
דוד.
זה שאין מע"מ באילת לא אומר שיותר זול אחרי הכל זה "סוף העולם" אז לאן כבר ניתן ללכת בשביל חלקים
יאיר, אם אתה חושב לבוא אלי עכשיו, כדי לקבל פפאיה. ולתת את הקפה עם ההל שהפסדת בהתערבות.
אז בוא המים כבר על הגז, בכיף.
אבל אין בינתיים פפאיות צהובות, שלחתי אתמול בדואר את הצהובות לבחור באילת, שנתן לי את המנוע של המאזדה במתנה. נתן לי כתבתי ?. אספר לך איזה קטעים עם המנוע שנימצא בינתיים באילת. :)
דוד.
מה ניסגר עם הבחור מאילת עם המנוע
בעל מאזדה לנטיס מאילת, העלה הודעה לאתר מאזדה, בה הוא חבר (גם אני) וביקש עזרה.
כתב שהכניס את הרכב למוסך באילת לשיפוץ ראש. לאחר השיפוץ כתב, "אחרי יומיים,שלושה של נסיעה הפלגים מפויחים ואז האוטו לא מניע מנקים ואז הכול תקין עד הפעם הבאה." חזר למוסך נאמר לו "אולי כדאי להחליף את גומיות השסתומים, או להחליף מנוע". גומיות שסתומים לאחר יומיים משיפוץ הראש ?. כעסתי.
כתבתי ואמרתי לו בנייד שעבדו עליו. מאחר שהוא הילל ושיבח את המוסך שם הוא מתקן שנתיים, לא יכולתי לשנות דעתו.
אחרי יומיים כתב שהוזמן מנוע מיבוא, המנוע הורכב ושוב התחילו הבעיות. הרכב לא מניע טוב הסחיבה חלשה ואוכל הרבה דלק.
לא אתפלא אם שוב יומר שהפלגים מפויחים.
חזר למוסך, נאמר לו שיסע כמה ימים והבעיה תחלוף מעצמה. קודם כעסתי ועכשיו רתחתי.
הציע לי את המנוע "התקול" חינם, משום שלא רצה לתת אותו לבעל המוסך.
אמרתי לו שלא היה צריך להחליף מנוע שעבר רק K130 ק"מ משום לדעתי הבעיה לא הייתה במנוע, ולא שיפצו לו את הראש, אולי החליפו רק אטם ראש, ואולי בכלל לא הורידו ראש. הסכמנו שכאשר המנוע יגיע אלי, אוריד את הראש אצלם ואעלה תמונות.
יאיר, אתה מאמין שיש דברים כאלה ? כואב הלב.
דוד.
מאמין ועוד איך אנחנו אכלנו אותה עם הוולבו של אמא שלי כשהחלפנו מנוע סיפורי מעסיות ובילבולי מוח הכניסו לנו מנוע גמור ואחר כך אני שיפצתי אותו
שוב תודה על הארגז עם הפירות והירקות
יאיר, הפירות והירקות הם לא לך אלא לאישתך. היא סידרה לי את ה-WAZ. :)
דוד.
מצתים מפויחים מהר, מעידים על תערובת דלק עשירה מאוד וזאת רק התוצאה ולא הגורם לבעיה.
כמובן שהחלפת מנוע לא פותרת את הבעיה שבכלל נמצאת במקום אחר.
בברכה - רפי לין
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.