התחבר

View Full Version : פונטו 2003 שנקנתה עם בעיה בלוח שעונים ועוד 2 דברים קטנים

liorwohl
21-03-13, 21:45
שלום, קנינו לפני כמה ימים פונטו 2003 SX (עם 60 כ"ס) ממש שמורה עם 60 ומשהו אלף ק"מ לאחותי :D, עברה טיפול גדול היום והכל סבבה.
האוטו מרגיש כמו הרבה הרבה יותר חדש מ2003 אבל יש לו 3 בעיות:

1. הספידומטר לא עובד בכלל. הוא זז ממש טיפה, מתחת ל0 בכלל. (החיישן מהירות תקין כי הק"מ נספר בלוח והOBD מראה מהירות תקינה)
השעון סל"ד מראה מספרים שלא קשורים ממש לסל"ד בפועל (חיברתי OBD והשוותי)
כשמכבים את הפונטו אז השעונים האלה יורדים עד שהמחוג נתקע בלוח, בפונטו 2001 של אח שלי השעונים נשארים על 0 כשהאוטו מכובה.
השעון חום עובד טוב, הדלק לא ידוע עדיין.
- השאלה היא אם הבעיה היא בלוח עצמו או משהו אחר באוטו, איך לברר? ואם קונים לוח חדש הבנתי שצריך לכתוב לו את הק"מ הנכונים דרך OBD, האם FIAT ECU SCAN פרוץ יודע לעשות את זה?
- אפשרי אולי לתקן את הלוח הקיים?

2. כשעמדנו עם האוטו בסרק כמה דקות ואז התחלנו לשחק עם הגז, אז אחרי עזיבה פתאומית של הגז הסל"ד היה יורד נמוך מדיי והאוטו נכבה, זה קרה פעמיים ולא ממש היה קשה לשחזר את זה. אבל, בסתם נסיעה בשכונה לא נכבה ונראה לי שחוץ מבחנייה התקלה הזאת לא מורגשת כרגע.
מה זה יכול להיות?

3. התא כפפות לא נפתח. הכפתור פתיחה נראה שלם ועובד אבל זה לא נפתח... למישהו זה קרה?

תודה

רפי לין
21-03-13, 22:18
ברוב המקרים ניתן לתקן את לוח השעונים, במכון ספידומטרים מקצועי ואני מכיר כאלו, אחד בחולון ואחד בת"א (האם מישהוא מהם מתאים?).
בפונטו ספייס, אין חיישן מהירות אלא מחשב ה ABS מקבל אותות מהירות מארבעה חיישני מהירות בגלגלי המכונית, מעבדם למהירות הרכב ושולח אותם אל המחשב המרכזי שברכב וממנו אל לוח השעונים הממוחשב באותות דיגיטליים.
בברכה - רפי לין

liorwohl
22-03-13, 18:43
סידרנו את הלוח שעונים בחינם :-D
פירקנו אותו מהאוטו והחזרנו בלי הפלסטיק השקוף, ואז הוצאנו את המחוגים של השעונים התקולים ועם הFIAT ECU SCAN עשינו TEST לעשונים ככה שזה עבר את כל הטווח שלהם, ואז החזרנו את המחוגים ל0 שלהם, זה פשוט תיקן את הבעיה.
כאילו מישהו שם את המחוגים לא במקום או שהם זזו מעצמם איכשהו.
הסל"ד עובד מצויין, המהירות עובד טוב אבל מתחת ל20 קמ"ש הוא לא ממש טוב.

הדלת תא כפפות נפתחת בכוח, הידית של התא לא מזיזה את הצ'ופצ'יק הזה שאמור לפתוח את הדלת. יש אפשרות לפרק את הדלת ולהחליף באחרת?

הבעיה של ההכבות לא קרתה שוב היום, נקווה שזה יסדר את עצמו :rolleyes: