bennyavi
17-03-13, 21:49
רכשתי באיביי ערכה של שלטי נוחות הכוללת - 2 שלטים, מוח, צמת חוטים של 10.
אסביר מה ניסיתי לעשות על מנת להתקין ואני אשמח אם תוכלו לומר לי למה זה לא עבד :)
הרכב הוא פיאט פונטו ספייס 2001
דבר ראשון שעשיתי - ניתקתי את החשמל של הדלת, יצרתי טסטר 12V ע"י מנורה מהאוטו. חיברתי מינוס לשילדת הרכב ופלוס לחוטי החשמל שמגיעים לדלת כדי למצוא איזה מהחוטים אחרי לפתיחה ןואיזה לנעילה. צהוב הדליק לי בפתיחה ואפור לנעילה.
על פי התרשים ועל פי הצרכים שלי (שהם לצורכי נוחות בלבד וללא אזעקה, מרים חלונות ו/או חיישני אויר)
אלו החוטים:
-חתכתי ע"פ תרשים
-חיברתי לצהוב שמצאתי שאחראי לפתיחה
-חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר
-חתכתי ע"פ תרשים
-חיברתי לאפור שמצאתי שאחראי לנעילה
-חום, מיועד לאיתותים, לא הגעתי אליו עדיין. נשאר מנותק
-אדום, חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר
-שחור, חיברתי לשלדת הרכב
-מיועד לפתיחת תא מטען חשמלי, לא רלוונטי בפיאט שלי אז חתכתי.
התוצאה שקיבלתי היא כזו, בלחיצה על פתיחה או נעילה - האור של האוטו מתעמעם לחצי שניה והצ'ופצ'יק של הדלק זז מילימטר אך לא מצליח להיפתח.
על ידי קצת עבודה עם רב מודד הבנתי שאני נותן לדלת מאית / עשירית מהכמות אמפרים שנדרשים כדי לפתוח או לנעול אותה.
אשמח לייעוץ, תודה!
בני
אסביר מה ניסיתי לעשות על מנת להתקין ואני אשמח אם תוכלו לומר לי למה זה לא עבד :)
הרכב הוא פיאט פונטו ספייס 2001
דבר ראשון שעשיתי - ניתקתי את החשמל של הדלת, יצרתי טסטר 12V ע"י מנורה מהאוטו. חיברתי מינוס לשילדת הרכב ופלוס לחוטי החשמל שמגיעים לדלת כדי למצוא איזה מהחוטים אחרי לפתיחה ןואיזה לנעילה. צהוב הדליק לי בפתיחה ואפור לנעילה.
על פי התרשים ועל פי הצרכים שלי (שהם לצורכי נוחות בלבד וללא אזעקה, מרים חלונות ו/או חיישני אויר)
אלו החוטים:
-חתכתי ע"פ תרשים
-חיברתי לצהוב שמצאתי שאחראי לפתיחה
-חתכתי ע"פ תרשים
-חיברתי לאפור שמצאתי שאחראי לנעילה
-חום, מיועד לאיתותים, לא הגעתי אליו עדיין. נשאר מנותק
-אדום, חיברתי לפלוס קבוע מהמצבר
-שחור, חיברתי לשלדת הרכב
-מיועד לפתיחת תא מטען חשמלי, לא רלוונטי בפיאט שלי אז חתכתי.
התוצאה שקיבלתי היא כזו, בלחיצה על פתיחה או נעילה - האור של האוטו מתעמעם לחצי שניה והצ'ופצ'יק של הדלק זז מילימטר אך לא מצליח להיפתח.
על ידי קצת עבודה עם רב מודד הבנתי שאני נותן לדלת מאית / עשירית מהכמות אמפרים שנדרשים כדי לפתוח או לנעול אותה.
אשמח לייעוץ, תודה!
בני