PDA

View Full Version : שוב המזגן!

chenrp
15-03-13, 16:48
בפעם הראשונה הייתי במוסך פטין, החליפו אטם והוסיפו גז.
בפעם השניה החלפתי רדיאטור מקורי (שעלה אלפי שקלים!) והוסיפו גז.
היום (נכון חם אש אבל בכל זאת) המזגן מקרר בקטנה. לא כמו שאני רגיל.

לא רוצה ללכת לפטין יותר.
יש מזגניסט טוב באיזור הקריות?

תודה לעונים.

eli_h1
15-03-13, 17:55
לדעתי המזגן שלך מצויין. הוא פשוט לא בנוי לחום הזה.
הייתי מסביר לך יותר לעומק איך מערכת תרמית בנויה(משאבת חום/מזגן) אך אני לא אכניס אותך לכל העומק. בקיצור המזגן פשוט לא עובד בימים חמים מאוד.

yair791
15-03-13, 18:09
יש קשר לחום הכבד שהיה היום אבל אם המערכת לא מטופלת כמו שצריך (בהנחה והמדחס תקין ומצליח לבצע את העבודה כמו שצריך ואין נזילות) כלומר ביצוע ואקום כמו שצריך לצורך ריקון המע' מאוויר והחלפת המסנן /מיבש בעת פתיחת מע' לצורך החלפת חלקים או תיקון נזילות אז המזגן לא יקרר כמו שצריך כי עם אוויר בתוך הצינורות המדחס לא עובד באופן יעיל והקרר(גז) מיתערבב עם האוויר ומאבד מתכונותיו ועוד ועוד....

chenrp
15-03-13, 19:10
לדעתי המזגן שלך מצויין. הוא פשוט לא בנוי לחום הזה.
הייתי מסביר לך יותר לעומק איך מערכת תרמית בנויה(משאבת חום/מזגן) אך אני לא אכניס אותך לכל העומק. בקיצור המזגן פשוט לא עובד בימים חמים מאוד.

אני מבין שיש לי וונטה אחת והרדיאטור מזגן, כנראה לא מספיק קר כי ממש ממש חם בחוץ ואז הלחץ גז עולה מעבר לדרוש.
אבל האם אוכל לוודא זאת ע"י קירור הרדיאטור ע"י התזת מים עליו בעת שהמזגן לא מקרר?

davidmzr
15-03-13, 19:18
כן, תוכל לוודא זאת ע"י קירור הרדיאטור ע"י התזת מים עליו.
אבל אם תתיז הרבה מים הוא שוב לא יקרר.
דוד.

yair791
15-03-13, 19:27
כן, תוכל לוודא זאת ע"י קירור הרדיאטור ע"י התזת מים עליו.
אבל אם תתיז הרבה מים הוא שוב לא יקרר.
דוד.

איך ע"י קירור המעבה מעבר למידה הרצויה יגרום למזגן להפסיק לקרר ?
ממה שאני מכיר ולמדתי שאם הלחץ במעבה יורד טמפ' המאייד תרד
אתה מיתכוון שהמאיד יכול לקפוא ואז לא מרגישים את הקירור כי הוא ניסתם מקרח?
או שהלחץ יורד והקומפרסור נכבה?

davidmzr
15-03-13, 19:43
יאיר, עשה את הניסיון הבא בטנדר שלך.
תן למנוע להגיע לטמפ' העבודה, הפעיל מזגן. חבר טרמומטר ליציאת האוויר מהמאייד.
התיז כמות מים רצינית במשך שתי דקות למעבה, ועדכן.
אם צדקתי, תביא איתך חב' קפה עם הל. אם לא, תקבל פאפיה לאישתך. :)
דוד.

yair791
15-03-13, 19:54
יאיר, עשה את הניסיון הבא בטנדר שלך.
תן למנוע להגיע לטמפ' העבודה, הפעיל מזגן. חבר טרמומטר ליציאת האוויר מהמאייד.
התיז כמות מים רצינית במשך שתי דקות למעבה, ועדכן.
אם צדקתי, תביא איתך בפעם הבאה שתבוא, חב' קפה עם הל. אם לא, תקבל פאפיה לאישתך. :)
דוד.

קפה תקבל בלי קשר אני רק רוצה לדעת מה הסיבה שהוא מפסיק לקרר כי אני יודע מהידע שיש לי שהקרר נידחס במדחס ועובר בצורה של גז חם ובטמפ גבוה למעבה שם הוא מאבד מהחום שלו והופך לקרר במצב נוזלי ועבר משם במאייד שבכניסה שלו מורכב שסתום היתפשטות שגורם לנפילת לחץ וכתוצעה מכך לחץ הקרר יורד וניכנס קר יותר למאיד ששם הוא סופך אליו את החום ומקרר את המאיד ואת האוויר
אם מקררים את המעבה יותר טוב אז הלחץ יורד וככה הטמפ יורדת וככה יש סיכוי שהמאיד יקפא וכיוון שצלעות הקירור בו קרובות מאוד זו לזו ואז אין מקום לאוויר לזרום אם נוצר קרח
שורה תחתונה יש גשש לחץ שמכבה את המדחס במצב בו יש ירידת לחץ כדי להגן מפני קיפאון ?
או שהמאיד קופה כי אין הגנה והמדחס ממשיך לעבוד ולכן אין אוויר קר שיוצא?

chenrp
15-03-13, 20:07
אני מזמין את שניכם לקפה עם הל אסלי אסלי אם אתם בצפון ובא לכם לשחק לי במזגן של האוטו...
עוד יום כזה ואשתי תרצה להחליף רכב! :o

רפי לין
15-03-13, 21:47
מיום שבת כבר לא יהיה החמסין החזק וראה אז אם המזגן מקרר כראוי.
בנוסף לבדיקות הרגילות לפעולת המזגן (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708)(לחצים וטמפרטורות) יש לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו לפי לחץ גז המזגן (כשמנוע הרכב לא חם מדי).
כאן יש מחלקת מיזוג אויר טובה: www.musach.co.il/details.asp?id=582
בברכה - רפי לין

davidmzr
16-03-13, 10:04
אני מזמין את שניכם לקפה עם הל אסלי אסלי אם אתם בצפון ובא לכם לשחק לי במזגן של האוטו...
עוד יום כזה ואשתי תרצה להחליף רכב! :o
חבל שלא דיברת לפני שבוע, יאיר היה בשבוע שעבר, בטיול בצפון שלושה ימים עם הטנדר.
יאיר, כל מה שכתבת נכון. לאחר ארוחת הבוקר, שכוללת ג'חנון, ביצה קשה, עגבניה מרוסקת וסחוג. :) אעשה את הניסיון עם המים, ואצלם.
מת לקבל ממך את הקפה, או לתת פאפיה. :)
דוד.

davidmzr
16-03-13, 11:41
הנה התמונות.
דוד.

yair791
16-03-13, 14:06
הנה התמונות.
דוד.

המאייד קפא או שהמדחס נכבה?
הקפה בדרך

davidmzr
16-03-13, 14:28
לא ראיתי אם המאייד קפא, ולא שמתי לב אם המדחס נכבה.
יאיר, מה דעתך על התגובה האחרונה שלי ב-" אוף טופיק" האם המחיר של הלנטיס סביר ?.
דוד.

chenrp
17-03-13, 15:07
עדכון:
היום ואתמול (ללא חמסין) המזגן מקפיא והוונטה עובדת על מהירות מקסימלית.

chenrp
20-03-13, 14:29
עדכון:
בעת לחיצה על דוושת הגז, המזגן מקרר כראוי.
בטורים נמוכים (גם בנסיעה בין עירונית) המזגן כמעט ולא מקרר.

מה הבעיה?

רפי לין
20-03-13, 19:39
מרחוק קשה לאבחן במדויק את הבעיה, אבל ראשית יש לבדוק את כמות הגז שהיא מדויקת במשקל של 650 גרמים (+- 25 גרמים) וזאת ע"י הוצאתו אל מכונת מחזור עם משקל.
לאחר מכן צריך לבדוק (כפי שכתבתי קודם) דווקא אם המירות הראשונה (האיטית) של מאורר הרדיאטור פועלת.
בכל מקרה, מומלץ לשטוף מלכלוך ובוץ, עם צנור מיים (לא בלחץ גבוה מדי), את מעבה המזגן (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708) (CONDENSER) שנמצא בחזית הרכב.
בברכה - רפי לין

chenrp
20-03-13, 19:49
תודה,
המעבה בן פחות משנה (חדש!)

GreaseDonkey
28-03-13, 20:47
מרחוק קשה לאבחן במדויק את הבעיה, אבל ראשית יש לבדוק את כמות הגז שהיא מדויקת במשקל של 650 גרמים (+- 25 גרמים) וזאת ע"י הוצאתו אל מכונת מחזור עם משקל.
לאחר מכן צריך לבדוק (כפי שכתבתי קודם) דווקא אם המירות הראונה (האיטית) של מאורר הרדיאטור פועלת.
בכל מקרה, מומלץ לשטוף מלכלוך ובוץ, עם צנור מיים (לא בלחץ גבוה מדי), את מעבה המזגן (http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708) (CONDENSER) שנמצא בחזית הרכב.
בברכה - רפי לין

אגב מומלץ מאוד בתקופה זו לפני הקיץ, לנקות את מעבה מזגן וגם את הרדיאטור עם לחץ אויר וגם שפריץ מים כנגד לכוון זרימת אויר, לטובת שיחזור יכלות קירור המנוע ותא הנוסעים.

chenrp
28-03-13, 21:03
האמת היא שהוא מקרר יופי בימים אלו, והיום נסעתי 350 קילומטר והוא עבד מצויין (נפלה לי היד מרוב קור!)

אשמח לקבל הסבר (תמונות אם אפשר ) של ניקוי מעבה ורדיאטור.

תודה.

GreaseDonkey
29-03-13, 12:47
הניקוי הוא לא מסובך ורצוי לבצע אותו כאשר המנוע קר.

עם פיית אויר לנקות את הרדיאטור והמעבה מכוון הרדיאטור החוצה (לכוון הנסיעה), לנסות להגיע לכל שורה אך ממרחק מסויים על נת לא לגרום לכיפוף הסנפירים.
תהליך זה יעוף הרבה אבק וחול.
עם צינור גינה לשטוף מאותו כוון (נגד כוון זרימת האויר) לא עם זרם מים חזק מידי.
זהו.