התחבר

View Full Version : חיישני נעילת דלתות

Zakash
04-03-13, 00:11
שלום חברים,
החלטתי לסדר כמה דברים בפונטו שלי (ספייס 02) והייתי רוצה את דעתכם.

הבעיה שלי היא באחד החיישנים של נעילת הדלתות (כנראה).
העניין הוא כזה, כאשר אני נועל את הרכב, הרכב יכול להפתח לבד באמצע הלילה או לאחר מספר דקות\שעות.
כאשר הגעתי למוסך מורשה וחיברו את הרכב למחשב ראו שהמחשב מקבל מהרכב שדלת אחת נעולה, והשניה פתוחה וחוץ מזה לא היה לבעל המוסך מושג מה לעשות או איך לפתור את הבעיה חוץ מלהחליף את כל החשמל שבדלק.

ניסיתי לבדוק איזה חיישן תקול בכך שניתקתי את כל הדלק מהחשמל, פעם את הדלק של הנהג ופעם את זו של הנוסע אך בכל זאת בבוקר הרכב היה פתוח.

כרגע הבעיה פתורה בכך שהוצאתי את הפיוז של הנעילה מרכזית אבל הייתי שמח לשמוע חוות דעת שלכם איפה יכולה להיות הבעיה ומה יכול להיות הפתרון.

תודה רבה!

davidmzr
05-03-13, 09:36
מה זה "חיישני נעילת דלתות" ?. בדלתות אין חיישנים.
מה זה "כרגע הבעיה פתורה בכך שהוצאתי את הפיוז " ?. הבנתי שכרגע אתה נועל רק עם המפתח.
מה הקשר בדיקת מחשב הרכב, לנעילה מרכזית ?. לדעתי אין קשר בין השניים ביחס לאיתור תקלה.
האם לאחר כמה שעות כל הדלתות פתוחות, או רק אחת ?.
דוד.

Zakash
05-03-13, 18:40
היה דוד, אני לא מומחה גדול זה מה שנאמר לי במוסך מורשה.

הבעיה לא פתורה, הנעילה המרכזית פשוט מבוטלת כרגע.

לשאלתך, כל הדלתות נפתחות לאחר זמן מה.
מחיפוש בפורום שלנו ובפורמים בחו"ל הבנתי שזה בעיה די ידוע בפונטו...

כאשר ניסו לאבחן את הבעיה במחשב התוצאה שהתקבלה הייתה פשוט שדלת אחת מראה שהיא LOCK והשני לא. מה שלפי דעת עובד המוסך מראה שאיזשהו חיישן בדלק מקבל שדלת אחת נעולה והשניה לא מה שגורם לנעילה מרכזית להתבלבל ולפתוח את הדלתות.

אשמח לעצות. תודה! :)

רפי לין
05-03-13, 19:42
בפיאט פונטו "ספייס" גם מע' נעילת הדלתות החשמלית מופעלת ע"י המחשב המרכזי שבמכונית
(BODY COMPUTER) וניתן לאבחן תקלות במערכת הנעילה בעזרת מחשב האיבחון (אגזמינר).
נועל הדלת כולל בתוכו בצורה מובנית מנוע חשמלי לנעילה ופתיחה, מתג פיקוד לנעילה או פתיחה
(רק בשתי דלתות קדמיות) ומתג זעיר לאות דלת פתוחה שגם מדליק נורת בקרת דלת פתוחה בלוח השעונים (בדגמים שיש נורה כזאת).
הערה - מתג הפיקוד ישדר קבוע את מיקומו, או במצב פתיחה או במצב נעילה.
בברכה - רפי לין

davidmzr
06-03-13, 09:12
לא ברור לי כיצד מוסך מורשה פיאט לא עלה על התקלה.
במאזדה שלי לנטיס 323 מודל 2000 הייתה אותה הבעיה.
ניגשתי ל-"על גלגלים" ביקש 800 ש"ח לתקן. החלטתי שסכום כזה אני לא משלם.
פתחתי את ריפודי הדלתות הקידמיות, ישבתי בתוך הרכב ונעלתי עם השלט. הבחנתי שאחד הנועלים לא מושך מספיק את מוט הנעילה. כאשר לחצתי את הכפתורביד, הבעיה נפתרה.
החלפתי את הנועל מפיאט מושבת שיש ברשותי.
נסה את מה שכתבתי ועדכן.
דוד.

Zakash
07-03-13, 02:33
בפיאט פונטו "ספייס" גם מע' נעילת הדלתות החשמלית מופעלת ע"י המחשב המרכזי שבמכונית
(BODY COMPUTER) וניתן לאבחן תקלות במערכת הנעילה בעזרת מחשב האיבחון (אגזמינר).
נועל הדלת כולל בתוכו בצורה מובנית מנוע חשמלי לנעילה ופתיחה, מתג פיקוד לנעילה או פתיחה
(רק בשתי דלתות קדמיות) ומתג זעיר לאות דלת פתוחה שגם מדליק נורת בקרת דלת פתוחה בלוח השעונים (בדגמים שיש נורה כזאת).
הערה - מתג הפיקוד ישדר קבוע את מיקומו, או במצב פתיחה או במצב נעילה.
בברכה - רפי לין

נראה שהבעיה היא במתג פיקוד כי הרכב יודע מתי הדלתות פתוחות או סגורות אל מתבלבל רק עם הנעילה.

איך אני יכול להגיע למתג הזה והאם אפשר לרכוש אחד תקין בנפרד?

תודה מראש.

דוד, גם ממני ביקשו כ600 שקלים לכל דלת... יש איפשהו מדריך איך לפרק את הדלת ? תודה.

רפי לין
07-03-13, 13:20
מתג הפיקוד ומתג "דלת פתוחה", ביחד עם מנוע חשמלי קטן לנעילה/פתיחה, מובנים בתוך כל מנגנון הנעילת דלת (LOCKER) ולא ניתן להשיג מתג בלבד וכמו כן כל היחידה סגורה כמכלול שלם.
לאחר שיודעים מאיזה דלת נובעת הבעיה, אז צריך להחליף בה את כל יחידת הנועל החשמלי.
דרך אגב, באיזה מוסך והיכן בוצע האיבחון לתקלה?.
בברכה - רפי לין

Zakash
07-03-13, 16:07
מתג הפיקוד ומתג "דלת פתוחה", ביחד עם מנוע חשמלי קטן לנעילה/פתיחה, מובנים בתוך כל מנגנון הנעילת דלת (LOCKER) ולא ניתן להשיג מתג בלבד וכמו כן כל היחידה סגורה כמכלול שלם.
לאחר שיחודעים מאיזה דלת נובעת הבעיה, אז צריך להחליף בה את כל יחידת הנועל החשמלי.
דרך אגב, באיזה מוסך והיכן בוצע האיבחון לתקלה?.
בברכה - רפי לין

מוסך פיאט צפון פ.י. א צפון בע"מ
רפי, האם ניתן להזמין את החלק מהאינטרנט? במידה וכן מה שמו באנגלית? כי LOCKER לפיאט לא הצלחתי למצוא...

תודה רבה!