התחבר

View Full Version : עוד SX75 נוספה למישפחה - כמה שאלות

מאור30
20-02-13, 19:00
בשעה טובה ניקנתה לה היום עוד SX75 בציר 96 לגיסתי (שלי שנת 95) וניתקלתי במיספר דברים שאשמח שתיתנו עליהם את הדעת:
1- ברכב הוחלף מנוע צעדים לפני כחודש לאחד שהוא לא מקורי של פיאט. הרכב עובד יפה מאוד והסל"ד מדוייק מאוד אך היום קרה לי שלאחר הנעה הרכב מייד כבה. שזה קרה אז עם הנעה עם לחיצה על הגז הרכב הניע והחזיק ושעזבתי את הגז כבה מייד. כך כמה פעמים עד שלבסוף החזיק מונע. ביצעתי למערכת איפוס ע"י הוצאת כבל המינוס והחזרתו ומאז הכל עובד פיקס. האם אפשר להאשים את מנוע הצעדים?
2- ברכב מישתמשים לפי מה שראיתי בשמן מנוע של פרסטון 15/40. האם כדאי להמשיך את הטיפולים על שמן זה או לעבור ל-10/40 כמו שאצלי למשל?
כמו כן שמתי לב שברגע שאני ממלא שמן מנוע הוא בקושי יורד כלפי מטה וממש נעמד עם המיפלס על הפתח מילוי עד שלבסוף יורד למטה וזה עוד שאני שפכתי ממש מעט. האם יכול להיות מעברי שמן בראש מנוע סתומים מעט?
3- הקלאצ' ברכב חדש מזה 3 חודשים, והדוושה יחסית מאוד גבוהה. אני יכול להנמיך אותה ע"י מתיחת הכבל עם סיבוב הבורג שבקצה הכבל אך האם זה לא ייגרום למיסב הלחץ להיצמד ממש אל טס הלחץ (שמש) כך שגם בעזיבת הדוושה הוא ימשיך להיסתובב קבוע ויישחק?
תודה.

davidmzr
20-02-13, 19:06
למה להאשים את מנוע הצעדים, אם המנוע עובד פיקס ?. :)
תוציא את המדיד בשעת מילוי השמן.
נקה גם את הנשם.
דוד.

מאור30
20-02-13, 19:32
תודה דויד,
המדיד היה בחוץ שמילאתי שמן.
באיזה נסיבות המנוע מגיע למצב שהוא ניכבה מייד לאחר הנעה? אפילו לא מחזיק טורים נמוך אלא ישר ניכבה.

davidmzr
20-02-13, 19:56
מנוע שהוא ניכבה מייד לאחר הנעה, יש מס' סיבות.
קניסטר וחיישן (IAT) הם סיבות . ישנם עוד סיבות שאפשר לבדוק באופן חזותי, כמו למשל מסנן אוויר סתום או משיכות אוויר, או צינור וקום שיצא.
דוד.

מאור30
20-02-13, 21:37
אבל אם אכן הייתה בעיית ואקום או אחד החיישנים הוא לא היה מניע קבוע לא? וכך גם אם היה בעיה בקניסטר לא?

מאור30
26-02-13, 21:00
טוב. אז הבעיה חזרה לה לאחר שבוע. הרכב ניכבה לאחר הנעה אלא אם כן מחזיקים אותו על דוושת הגז ואז שעוזבים הוא שוב ניכבה. לאחר המתנה של כמה דקות הרכב עשה טובה והחזיק עצמו מונע ללא בעייה. זה יכול לקרות גם שהוא קר וגם שחם. אין חוקיות. כיצד אני יכול לבדוק את חיישן האויר במצערת? באמצעות אמפר מטר? וכיצד את הקניסטר? תודה.