View Full Version : דפקו לי האוטו, שוב.
והפעם, ממש מחוץ לבית שלי - שמתי לב רק בבוקר כשנכנסתי לאוטו :(
הנזק - מראת צד מנופצת (רק הזכוכית), ושקע גדול ומכוער בכנף שמאל. היות ואין שריטות או פגיעות נוספות כנראה שזה מישהו שנסע רוורס לאט עם רכב גדול ולא שם לב אפילו לפגיעה.
מצורפים תמונות:
http://i.imgur.com/Sg6vbKW.jpg
http://i.imgur.com/EKmxYuV.jpg
לדעתכם המקצועית, כדאי להפעיל על זה ביטוח? כמה צריך לעלות תיקון הכנף + החלפת מראת צד?
אם אסע לפירוקייה בשביל להחליף מראת צד - איך מפרקים ממנה רק את הזכוכית ולא את כל המתקן?
אם אכן רק זכוכית המראה שבורה (כי בתמונה המראה גם נראית מקופלת קדימה), אז אצל זגגי רכב ניתן להחליף רק את הזכוכית ובעלות נמוכה.
בפרוקיות רכב מוכרים רק את כל המראה שלמה ולא יפרקו לך ממנה את הזכוכית (שהיא מודבקת ולא ניתנת לפרוק).
לתיקון המכה, עלויות, אפשרויות וכדאיות תביעת הביטוח, פנה אליהם: www.musach.co.il/details.asp?id=453 ובקש שם את אבנר או את יהושע ותגיד להם שביקשתי שיסייעו לך.
לי לא נראה שכדאי יהיה לך להפעיל את הביטוח, אבל זה תלוי גם בגובה ההשתתפות העצמית שלך.
בהצלחה ובברכה - רפי לין
אצלי בדיוק אותו הנזק אבל בצד השני, מראה שבורה וכנף מחוצה
אנשים לא יודעים לעשות רוורס,
יש ב-EBAY מראה כזו (רק מראה) ב-50 שקל, אני ינסה השבוע אצל זגג לראות אם יכול לחתוך לי בדיוק במידה
עדכן אם יש לך משהו..
אני קופץ מחר בבוקר לזכוכית דרום (באר שבע), ואעשה סיבוב על הדרך לחפש לוח שעונים בכמה פירוקיות.
אחרי שדיברתי עם הביטוח - לא משתלם להפעיל אותם כאן, ואני לא מתכוון לתקן את הנזק בכנף עוד פעם (לפני שנתיים אותו נזק באותה כנף!). כוסאומו המדינה הזו שישאר ככה.
אם הזגג ירצה הרבה על המראה אני פשוט אקח מפירוקייה וזהו.
אפשר גם לקנות את הזכוחית בלבד בחנויות חלפים תנסה מול השוק בדרך חברון
יש במכוני טסטים פינה של התיקונים והלוחיות רישוי, מוכרים שם גם זכוכיות למראת, בדוק שם לא יודע איך המחירים במקומות האלו, בקשר למכה, תוכל לנסות עם פומפה למשוף את הפח החוצה ולמזער את הנזק אני בטוח שהוא לא יחזור לקדמותו אבל זה לפחות יחזור טיפה לצורה שלו.
אם הצבע לא נפגע אתה יכול לנסות למשוך החוצה את המעיכה באמצעות "pops a dent"
http://neux.co.za/home/wp-content/themes/shopperpress/thumbs/1230485_101228000524_1.jpg
אני גם באר שבעי ויש לי את המכשיר הזה. אני יכול להשאיל לך אותו.
וואוו תודה אני אשמח מאוד לנסות את זה! :)
איך אני יוצר איתך קשר?
80 שקל, כולל עבודה ומע"מ ובזכוכית דרום החליפו לי מראה. לא יודע עם זה מאוד זול אבל זה זול מספיק בשביל לא להתעסק יותר מדי בסקר שוק וכו' אז פשוט הסכמתי. היו מקצועיים ומהירים מאוד - סחטיין.
משם עשיתי סיבוב ב3 פירוקיות מאחורי השוק. באף אחת לא היה פונטו ספייס חוץ מאחד (2006 אקטיב, בדיוק הדגם שהייתי צריך) אבל לא היה לו לוח שעונים - וזה רק אחרי שהוריד את הרכב עם מלגזה מקומה שלישית :)
משם נסעתי לעמק שרה ובפירוקיה שם היו 3 פונטו ספייס שונות(2001-2004). שלושתן עם לוח שעונים עם סל"ד. הרכבתי את הראשון - הלוח נדלק אך נורות מהבהבות והמחוגים לא מגיבים. ניסיתי לכוון פרוקסי עם התוכנה multiecuscan - לא עבד מחשב הרכב לא מתקשר עם לוח השעונים.
הרכבתי את השני - לא נדלק בכלל (כנראה תקול).
הרכבתי את השלישי, כמו הראשון פרוקסי לא עובד, והלוח נדלק אך מהבהב ולא מגיב.
אני משער שלדגמי הספייס שאחרי מתיחת הפנים לא ניתן להרכיב לוח שעונים לספייס שלפני מתיחת הפנים - מה שאומר שאני מאוד מוגבל בסוג הרכב שאני מחפש בפירוקיות - שזה פונטו אקטיב 2005-2006.
אם מישהו שומע/מכיר/יודע על פונטו כזו בפירוקייה כלשהי - אשמח לדעת על כך.
מתן - תודה שוב על ההצעה לנסות את המכשיר - אבל בסוף היום הזה הייתי דיי מותש (ועוד הייתי צריך לעבור בבנק) אז אני איצור איתך קשר במהלך שבוע הבא בתקווה שההזמנה עדיין רלוונטית :)
15:13 זה סוף היום בשבילך? :lol:
אני מניח שראית את ההודעה הפרטית ששלחתי לך.
תאם איתי מתי שנוח לך.
כשמתחילים את היום ב8 בבוקר וצריך לעבור דרך הבנק בדרך חזרה, כן ;)
אדבר איתך בתחילת שבוע הבא. ושוב תודה!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.