View Full Version : החלון (חשמל) בורח מהמסילה בעלייה
שלום חברים.
השאלה היא לא ספציפית לפיאט כך שמקווה שלא תכעסו עליי.
שמעלים את החלון החשמלי בצד הנוסע ליד הנהג הוא לקראת הסוף בורח מהמסילה כלומר השמשה מקבלת זוית ואז יוצאת אחוצה ולא ניסגרת אל תוך המסילה. כאשר דוחפים את החלון עם היד תוך שמעלים זה שומר אותו במסילה אך זה לא פיתרון זה בטוח. קשה לי להאמין שמדובר במנוע החשמלי של החלון כי הוא עובד תקין לחלוטין אבל בכל מיקרה אשמח לקבל כיוון לבעיה.
תודה רבה. :)
ברוב המכוניות מחובר אל החלון מוביל מפלסטיק ששומר על תנועת החלון שישאר בתוך המסילה.
סביר למדי שפלסטיק מוביל זה נשבר או התנתק מהחלון שכעת יכול "לברוח", ללא הגבלה, החוצה מהממסילה.
זגגי רכב מתקנים זאת.
בברכה - רפי לין
מה שנועל את החלון "שיילך" ישר במסילה, הוא פלסטיק מרובע שלוחץ את הזכוכית למוביל המנגנון.
אם החלון עולה ויורד, הבעיה אינה במוביל אלא במנעול הפלסטיק.
יש גם נועלים מפלסטיק בצורת ח.
דוד.
היכן יושב נועל החלון? בצמוד למוביל עצמו? החור המרובע שבמרכז הנועל יושב על המוביל?
המוביל חלון שאני כתבתי עליו מחובר אל זכוכית החלון, בצד הארוך יותר שלה והוא אמור להיות עם החלון בתוך המסילה.
זגג רכב יאבחן ויסדר זאת בקלות ואתה עלול עוד לשבור את החלון.
כתוב מהיכן אתה בארץ ואולי ניתן יהיה להפנותך לזגג רכב טוב באזורך.
בברכה - רפי לין
תודה רבה רפי, בכל מיקרה אני רוצה לבצע לבד את העבודה הנ"ל רק שאני עדיין מנסה להבין - אתה מדבר על בעייה במוביל עצמו ודויד מדבר על בעיה בנועל (המרובע הקטן שמצולם בתמונה). יש מצב שאתם מיתכוונים לאותו החלק ואני זה שלא מבין נכון?
שנינו מתכוונים למשהוא שונה.
דוד מדבר (כותב) על תפס המנגנון של החלון אל זכוכית החלון ואני על מוביל זכוכית החלון בתוך המסילה
שמונע מההחלון לצאת מהמסילה.
בברכה - רפי לין
לא דיברתי על על תפס המנגנון של החלון.
התפש המרובע בתמונה המצורפת, הוא זה שמחזיק את החלון למוביל, שמעלה ומוריד.
את התפס לוחצים על החלון, ומסובבים בחריץ 90 מעלות. כמו שכתבתי יש גם תפסים בצורת ח, שנישלפים במשיכה.
אם אתה יושב ברכב עם הרגלים החוצה מול הדלת, התפס נימצא מאחורי הזכוכית.
ז.א. בין פח הדלת לבין החלון. ואם תתקשה, מחר אצלם לך בדיוק איך זה נראה מורכב.
דוד
לאחר שתיקנית כמה מאות מע' חלונות חשמל אז אבהיר יותר את מה שהעלה דוד.
בתמונה ששם דוד אנו רואים את מנגונו החלון שבו יש, כמובן, גם את המחבר של המנגנון אל החלון עצמו (מה שדוד קורא לו מוביל) ומחבר זה עולה ויורד עם החלון ומצידו השני יש למחבר הזה נועל להידוקו אל החלון עצמו.
ברוב המקרים, אם מחבר זה מתנתק מהחלון אז החלון עצמו צונח לתוך הדלת והוא יהיה מנותק ממנגנון החלון.
במקרה שתיאר פותח השרשור, החלון בעלייתו למעלה "בורח" החוצה מהמסילה עם נטייה הצידה וזה לרוב קורה בגלל המוביל חלון, שאני כתבתי עליו.
לצערי הרב לא הצלחתי למצוא תמונה של מוביל חלון זה.
בברכה - רפי לין
הנה תמונה של מוביל החלון, ושל נועל החלון מהסוג הנישלף (לא המרובע)
דוד לא קורא למנגנון החלון, מוביל החלון. מוביל החלון הוא פלסטיק אליו נכנס החלון דרך חור שיש בזכוכית, והוא נע בתוך המסילה. לעומת זאת מנגנון החלון הוא, כל היחידה עם המסילה ועליהם כבל פלדה שמתגלגל על שני גלגלות ומחובר למנוע החשמלי.
ישנם כמה סוגי מנגנונים, בחלק מהם המוביל מפח עם שני חורים, אליו מתחבר החלון עם שני ברגים.
חברי היקר רפי, תרשה לי הפעם לחלוק על, "החלון בעלייתו למעלה "בורח" החוצה מהמסילה עם נטייה הצידה וזה לרוב קורה בגלל המוביל חלון, שאני כתבתי עליו."
אם החלון עולה ויורד, משמע שהוא נמצא בתוך פין המוביל. ברגע שהחלון עולה ןלקראת הסוף הוא "בורח". זה בגלל שהמסילה והחלון לא נמצאים בקו אנכי. אלא בצורת קעורה כלפי גג הרכב.
אם אין תפס או הוא נשבר או נפל, תחתית החלון נלחצת על הפין כלפי חוץ, אבל עדיין החלון יושב בתוך המנגנון.
יש מצב שהתקלה נובעת משום, שהברגים שמחזקים את המסילה לפח הדלת השתחרו.
דוד.
נמתין לתוצאות התיקון.
בברכה - רפי לין
עכשיו הכיוונים שנתתם הרבה יותר מדוייקים ומובנים. אני יעדכן ברגע שאמצא זמן להיתעסק עם זה.
המון תודה רפי ודויד...אתם בהחלט גדולים מהחיים. המשיכו כך!
דוד ואני, אנחנו "צמד הדודאים", הוא דוד שמש ואני דוד חשמל :wink:
בברכה - רפי לין
אני מאוד נהנה לקרוא תגובות שלכם ושמח להתייעץ פה בפורום. את הקארספורום כבר מזמן עזבתי ויש לא מעט סיבות לכך כמו חוסר מקצועיות והמון שטויות שמדברים שם.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.