View Full Version : שאלה לגבי צריכת דלק וטמפרטורת מנוע
שלום לכולם
רציתי לשאול האם יתכן שרכב צורך יותר דלק כל עוד הוא לא מגיע לטמפרטורת "עבודה" ?
ומה עוד יכול להשפיע על המהירות שבה המנוע מגיע לטמפרטורת "עבודה" ? (מלבד מזג האויר) , האם יתכן שנוזל קירור ישן איבד מתכונותיו ? האם ישנן סיבות אחרות ?
תודה מראש
מה איתו ? :)
ייתכן והוא תקול , משגורם לתערובת עשירה כי הרכב לא מתחמם . צריכת דלק גדולה יותר.
לפי מה שמתואר כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7709) זה לא משקף את הבעיה שלי פני שהרכב לא סבל מעולם מהתחממות הבעיה שלו היא פשוט שלוקח לו בחורף יותר זמן מהרגיל להגיע לטמפרטורת עבודה ....
דבר נוסף בירידות כאשר אני משתמש בברקס מנוע להאט את הרכב גם אז הטמפרטורה יורדת לרבע בערך ולאחר שאני ממשיך בנסיעה רגילה הטמפרטורה חוזרת לטמפטורת עבודה .
אשמח לחוות דעת נוספות
נ.ב תודה דניס
GreaseDonkey
18-01-13, 13:26
באופן טבעי, לוקח למנוע להתחמם יותר לאט כאשר הטמפ' הסביבית נמוכה.
ברור שהמנוע קר יותר תצרוכת הדלק גבוה יותר מאשר מנוע בטמפ' עבודה.
טרמוסטט לא תקין בהחלט יכול לגרום להתחממות מנוע איטית יותר או מנוע שלא מגיע לטמפ' עבודה כלל, זה כמובן יעלה את תצרוכת הדלק ויגרום לבלאי מואץ למנוע.
מקווה שההסבר מובן!
תודה , אחרי שגם קראתי את המדריך המפורט הזה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=104124) השתכנעתי , יבדק היום
תודה , אחרי שגם קראתי את המדריך המפורט הזה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=104124) השתכנעתי , יבדק היום
שמח לעזור ;)
הוחלף טרמוסטט ונוזל קירור , נוקז אוויר ועל הדרך בוצע גם ניקוי בית מצערת
בראשון נראה אם נפתרה הבעיה ...
לחלוטין :)
המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה הרבה יותר מהר עכשיו ולא זז ממנה גם כשקפוא בחוץ
בנוסף צריכת הדלק חזרה למוטב
הטרמוסטט לא היה גמור בכלל ולא היה עליו חלודה או כל דבר אחר מפני שהרכב נסע רק עם פראפלו אבל הוא לא היה נסגר עד הסוף (ניתן היה להרגיש בהבדל בין החדש לישן בבדיקת נשיפה פשוטה ) ולמרות שהיה במצב מעולה הוא פשוט לא עשה את העבודה כמו שצריך .
שוב , תודה ל dennis ו GreaseDonkey על היעוץ המהיר .
בכיף.. בשביל זה יש את האתר :)
כמה זמן לוקח לך עכשיו להגיע לטמפרטורת עבודה?
האם הרגשת בעיות של סחיבה?
אני לא יודע אם גם אני צריך להחליף, כי היו לי בעיות שחום היה צונח בלילה לרבע
אבל זה פתאום נעלם...
וכמה עולה התענוג?
נשמע מוכר.
יש אפשרות לנקות טרמוסטט ולהחחזירו?
כמה זמן לוקח לך עכשיו להגיע לטמפרטורת עבודה?
האם הרגשת בעיות של סחיבה?
אני לא יודע אם גם אני צריך להחליף, כי היו לי בעיות שחום היה צונח בלילה לרבע
אבל זה פתאום נעלם...
עכשיו לוקח 3 דקות +/- מההנעה עד לטמפ' עבודה
לא הרגשתי בעיות סחיבה.
וכמה עולה התענוג?
נשמע מוכר.
יש אפשרות לנקות טרמוסטט ולהחחזירו?
מעריך בסביבות ה 150 שקל
אני החלפתי טרמוסטט נוזל קירור וניקוי בית מצערת ב 300 ש"ח
לא חושב שניקוי יעזור , שלי היה במצב חדש ויזואלית ולא היה מה לנקות אפילו אבל לא עשה את העבודה .
אצלי יש את הטרמוסטט המקורי עדיין, נסע עם פראפלו אדום כל חייו, אבל שמתי לב שבימים הממש קרים (שהיה בערך 4 כאלה בתקופה האחרונה..) הצריכת דלק עולה קצת (מ6.8 במחשב דרך ל7) והשעון טמפרטורה לא על החצי אלא איזה 2 מילימטר מתחת.
יכול להיות שגם הטרמוסטט שלי כבר עייף אחרי 7 שנים?
יכול להיות :-/
7 שנים היה הפז"מ שלו גם אצלי :smile:
GreaseDonkey
02-02-13, 21:37
אצלי יש את הטרמוסטט המקורי עדיין, נסע עם פראפלו אדום כל חייו, אבל שמתי לב שבימים הממש קרים (שהיה בערך 4 כאלה בתקופה האחרונה..) הצריכת דלק עולה קצת (מ6.8 במחשב דרך ל7) והשעון טמפרטורה לא על החצי אלא איזה 2 מילימטר מתחת.
יכול להיות שגם הטרמוסטט שלי כבר עייף אחרי 7 שנים?
יכול להיות ומצד שני אם אתה נוסע נסיעות קצרות אז זה הגיוני שתצרוך יותר דלק בימים קרים.
זה לא היה נסיעות קצרות
טוב בעוד חודש בערך צריך לעבור טיפול (בבית) וטסט, אולי זה ייכנס לטיפול. אני ימשיך לשים לב לטמפרטורה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.