התחבר

View Full Version : מכה מקדימה בספייס 2001.

davidmzr
15-01-13, 10:43
אתמול בלילה צילצל אלי חבר הפורום אברג'ל ד מירושלים.
אמר שהרכב קיבל מכה מקדימה וכל המים יצאו. ביקש לשלוח לי את הרכב בגרר.
עוד אמר, שאולי רק צינור מים נקרע. אמרתי לו שאם כל המים יצאו בשל מכה, זה לא רק עניין של צינור מים. יש מצב שהרדיאטורים של הקירור והמזגן הלכו וייתכן עוד חלקים.
הרכב הועלה אתמול על הגרר ויגיע אלי היום. דוד אם נתקן מה נתקן, אצלם ועלה לפורום.
חברים מה אתם אומרים, האם ייתכן שהבעיה רק בצינור מים שניקרע ?.
דוד.

TOMERZHR
15-01-13, 10:52
לדעתי אתה צונק באיבחון, יש פגיעה ב99 אחוז ברדיאטור!

רפי לין
15-01-13, 10:53
אני מעריך שהרדיאטור נשבר בחלקו התחתון (דוד הפלסטיק).
בברכה - רפי לין

yair791
15-01-13, 11:02
איך צינור מים ניקרע מהמכה הרי הצנרת היא גמישה ככה שגם אם הרדיאטור החליט להיתחבק עם המנוע אין מצב שהוא יקרע אם הוא לא היתיבש והיתקשה לגמרי
הרדיאטור קירור שבור בודאות ואם יש לו מזל המעבדה רק היתעקם "במקצת"
תעלה תמונות ניראה את חומרת המצב

אברג'ל ד
15-01-13, 13:11
שלום
אני בעל הרכב :mad:

אתן עוד קצת פרטים.

הרכב חנה מחוץ לבית החולים הדסה בירושלים.
לפני חנתה מסחרית גדולה. מאוד. עם מדרגת ברזל נמוכה מאוד ומאסיבית מאוד מתחת לשתי הדלתות האחוריות שלה.
קצת חששתי להשאיר כך את הרכב, כי הרחוב היה חשוך לחלוטין [איזה שנאי שרוף או משהו בכל האיזור], אבל זוגתי אמרה שאני פרנואיד וכו'.
אחרי כמה שעות שבתי לרכב, וגיליתי את הפלסטיקים [איפה שאמורים להיות פנסי ערפל] משוחררים.

נאנחתי, אמרתי לעצמי "עוד פגע וברח ישראלי טיפוסי", ותיכננתי להניע ולהמשיך את החיים עם מזכרת נוספת ברכב, מתנת החונים סביבי, כפי שיש לי כבר רבות.
ואז, משום מה, החלטתי לבדוק שמן / מים. "להיות רגוע".
אין מים. כלום.

והשאר הסטוריה.
הרכב נגרר לדוד, אמרתי לו שיבדוק כבר עשן שיוצא בדקות ראשונות אחרי הנעה קרה, ונראה אם בכלל משתלם לתקן.

רק שתבינו, אמנם חיצונית הרכב לא שמור, כי אין סיכוי במדינתינו, אבל מכנית נתתי לו מעל ומעבר - קיצור מרווחי טיפול בחצי, טיפול בשמנים איכותיים וחלפים מקוריים בלבד, נהיגה סופר רגועה. תמיד עם האצבע על הדופק.

dolevh
15-01-13, 13:36
איזה אנשים מגעילים יש במדינה הזו, נקווה שתצא בנזק מינימלי :(

yair791
15-01-13, 14:23
איזה באסה המסחרית היתנקשה עם הרכב שלך עם כל הלב מישתתף בצערך קרה גם לאחות שלי
דוד תגיד זה בסדר איך שניראה החלק העליון של הבולם בצד של הנהג בתמונה של הקדיאטור ? צד שמי ניראה יושב ישב על הפח ובצד של הנהג לא

davidmzr
15-01-13, 14:58
יאיר, לא נכנסתי למה שכתבת.
דוד החליט למכור את הרכב כמו שהוא. מאחר שאין לו גישה לאינטרנט, ביקש שאמצא לו קונה, ובנתיים אפרסם במקומו. ראה ב-"למכירה".
דוד.

אברג'ל ד
15-01-13, 15:52
שלום

יש לי גישה לכמה דקות.

א. דוד, המכה שסימנת במרכז מכסה מנוע לא קשורה. קניתי ככה את הרכב לפני 4 שנים.
ב. אם אני מחליף רק ראדיאטור אחד [בלי המעבה. נפסיד את המזגן], אני יכול ליסוע עם הרכב?

אברג'ל ד
15-01-13, 18:52
דוד, בשרשור הזה http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=117900#post117900
הבחור כתב שניתן למצוא ראדיאטור ב500 - 600 והסכמת איתו.

זה כי הראדיאטור ב8 שס' יותר זול?

אברג'ל ד
15-01-13, 18:57
זה נראה לי כבר יותר סביר. אז אולי נעשה רק ראדיאטור וזהו?
בקשר למעבה, אין שום אפשרות להציל אותו? הלחמה או משהו?

ואגב, בארדיאטור עצמו, אין דרך להחליף רק את הפלסטיק [יש פה איזה שרשור על בחור שהתפוצץ לו ראדיאטור פעם שניה, ונראה לי שכתב שם שהחליפו לו רק את הפלסטיק].

סליחה על מתקפת השאלות ותודה על כל העזרה. אתה ממש אי של רוגע בתוך כל העסק הזה.

yair791
15-01-13, 19:08
לכן אמרתי לך לא למהר ולהחליט.
אפשר להחליף רק את הרדיאטור. ביחס למעבה לא חייבים כרגע.
אפשר להמשיך ולנסוע עם העשן. אבל במשך הזמן זה יזיק לממיר.
מה קרה "שנפלו" עלי כל התאונות. הנה עוד רכב שהגיע היום עם תאונה.
yair791, אולי תהיה לך הפתעה. זה הרכב שאמרתי לך עליו עם 10 חודשים טסט. טרם בדקתי את כל הנזק.
דוד.

אם הוא מעונין למכור במחיר סביר או אולי להחליף עם היונדאי שלי זה יהיה נהדר תעדכן בנוגע לכמות הנזק דבר איתי אם תיצתרך עזרה יום חמישי אני זמין לעזור

אברג'ל ד
15-01-13, 19:12
הי יאיר זה אני בכבודי ובעצמי אינך צריך לדבר איתי בגוף שלישי :wink:

אני מתחבט בין מכירה להשקעה רק בראדיאטור. דבר עם דוד או איתי [דם אני דוד].

אני מאוד "חלק" ולא יודע וגם לא רוצה לדעת לנהל מו"מ. לפי המעט שאני מכיר אותך מהפורום אתה נראה לי איש טוב. אז דבר עם דוד בדיוק על הרכב ונעמוד בקשר.

נ.ב. אם תרצה אוכל לשלוח לך במייל היסטוריית טיפולים מהתקופה שהרכב אצלי [כמעט 4 שנים].

אברג'ל ד
15-01-13, 19:15
איזה קטע לא הבנתי אותך נכון.
התכוונת לטנדר ;)

לא משנה שיהיה בהצלחה

yair791
15-01-13, 19:59
פי איזה צרה הוא הכניס את עצמו בלי כיסוי צד ג
תודה דוד
תעדכן אותי אם יהיו היתפתחויות

dennis
15-01-13, 20:01
פאףף........ איזה באסה בשתי המקרים. הכי חשוב שאין נזק בנפש.. אלה רק בפח!! ;-)

chesh
15-01-13, 23:40
היי דוד,
ניסיתי להתקשר אליך אתמול וגם היום אך ללא מענה
בכל מקרה אח שלי יכול או מחר או ביום שישי אם נוח לך.. לצערי לא יוכל לבוא ביום חמישי
אנא חזור אלי

אברג'ל ד
17-01-13, 02:17
עדכון על הספייס:

איני יודע לאן נעלמה הודעה של דוד מזרחי, שהשקיע וצילם את הרכב אחרי התיקון, אבל אנסה לעדכן גם בלעדיה.

א. דוד אלוף.

ב. הוא ממש הציל לי את הרכב, בעלות זניחה יחסית [לא כל רוורס לא זהיר של רכב נגמר בכזה נזק, אבל יחסית להערכה הראשונה יצאתי בזול]

ג. הוא השיג רדיאטור ומעבה מפירוק במצב מ - צ - ו - י - ן. נסעתי מרחובות לירושלים. עליות, פקקים, הרכב סוחב מצויין ומחוד השעון חום לא זז מהאמצע.

ד. בהתחלה היה חשד לגומיות שסתומים שחוקות, כי היה נראה שהרכב מעשן בהנעת בוקר. דוד החנה את הרכב בסככה, ובבוקר לא היה שום עישון. גם בדיקות שונות שביצע לראש [כל מיני מכשירים ומים שמשנים צבעים] העלו שהכל תקין. ב"ה.

בקיצור כרגע הכל ברכב תקין. מזגן קירור חימום סחיבה מצויינת מערכת קירור חלקה.

davidmzr
17-01-13, 09:42
אני מחקתי חלק מההודעות שלי, משום שהחבר של הבן שלי בעל הטנדר, ראה את זה ואמר לי שלא הייתי צריך לפרסם את מס' הרכב שלו, ולכתוב עליו. הוא עדיין לא התחיל את הבעיות עם חברת הביטוח של הנפעת וזה עלול להזיק לו. גם מה"פ שלך הבנתי ברמז שלא צריך לכתוב הכול.
ייתכן ששיבשתי מעט את האשכול. להבא אשתדל להתרכז רק בנושא הטכני.
ביחס ל "דוד אלוף" בשרות הסדיר שלי, הגעתי לדרגת סמל בקושי. :)
דוד.

אברג'ל ד
17-01-13, 11:19
מה עשית בצבא?
כי אם היית מכונאי, בטוח היית אלוף.

תודה על הכל.

אגב, סיפרתי לחבר על המזדה. הוא אמר שיש לו בדיוק 10,000 ש"ח. אם מתאים לבנאדם, אולי אפשר למכור לו.
[למרות שאמרתי לו שאני לא מאמין. הוא אמר שביד 2 יש מזדות כאלה כמו זבל, עם ק"מ יותר נמוך, בסכומים האלה.
לא בדקתי].

davidmzr
17-01-13, 12:47
ביד 2 יש מכוניות כמו זבל מכול הסוגים.
נראה את החבר שלך קונה מאזדה לנטיס 1.6 יד פרטית אוטומט עם שנה טסט. מצבר חדש, צמיגים חדשים, נעילה עם אזעקה קוברה, מערכת שמע, ב-10 אלף ש"ח. יפה, אתה אמרת. :)
סתם מעניין אם הוא ימצא, תגיד לי.
חוץ מיזה אני לא רוצה למכור, אלא להחליף לפונטו.
כדברי השיר, "האהבה הראשונה על הספסל בגן..."
בדקת לי את שני הפונטו שעומדם אצלכם לחלקים ?. לא מאמין שיתנו אותם ללא תשלום.
דוד.

אברג'ל ד
17-01-13, 15:03
לא בדקתי ראית מתי הגעתי הביתה. שלחתי לך אחרי חצות. וב7 הייתי כבר בי-ם.
אשתדל לבדוק בהקדם.

ולגבי המזדה תסכים איתי שהק''מ גבוה. ואכן היא יפה. אני אמרתי.

שוב תודה (המילה הזאת נתפסה לי במקלדת)