View Full Version : רדיאטור מתפוצץ פעמיים .. פונטו ספייס טיפ' 2001
אז ככה לפני חודש התפוצץ הרדיאטור ברכבי.. קניתי תחליפי והחלפתי את המפוצץ.
לאחר מכן נסעתי כמה פעמים באוטו לפחות 4 5 פעמים ולא הייתה תקלה בחום מנוע הכל היה תקין.
היום הנעתי את האוטו לאחר 5 ימים שהוא לא הותנע.. נעזרתי בכבלים אבל הותנע מהר.
לאחר חצי שעה של עבודה לא מאומצת של האוטו (התעסקתי באוטו השני ובינתיים האוטו היה מונע)
התפוצץ שוב הרדיאטור החדש (בן חודש ). יש לציין שבשתי המקרים אחרי שכיביתי את האוטו ישר בדקתי את חום המנוע ע"י פתיחת סוויץ והוא הראה על האמצע שזה תקין...
השאלה היא האם הבעייה ברדיאטור החדש ?
האם יכול להיות חלק אחר שגורם לבעייה?
נראה כמעבר קומפרסיה למערכת המים.
אפשרות נוספת מכסה מים תקול או לא מתאים.
יש לבדוק CO במערכת המים ע"י מכשיר בעל נוזל מיוחד, שבבואו במגע עם CO, משנה את צבע הנוזל. זאת בטרם החלפת רדיאטור נוסף.
דוד.
מכסה המים הועבר מהקודם והוא היה בשימוש מאז שקניתי את הרכב .
כרגע אי אפשר כל כך להזיז את האוטו אז רוצה לדעת מה הבעייה מבלי לגרור אם אפשר.
אחרי שאני אדע מה התקלה אוכל לכוון עצמי למוסך המתאים...
או אם זה משהו קטן כמו החלפת רדיאטור שאת הקודם החלפתי לבד אז להחליף שוב לא מפחיד אותי..
ומאיפה אפשר להשיג את המכשיר המדובר?
עוד לא נבדק מחר אגרור את האוטו למוסך שיבדקו.
השאלה שלי אם זה מעבר קומפרסיה במערכת המים האם חייב לפתוח ראש כדי לתקן את זה או שאפשרי ע"י תיקון חיצוני?...
דוד: האם תוכל בבקשה לרשום כיצד נקרא המכשיר לבדיקת CO?
חברה או כל מידע עליו קצת יותר
זה המכשיר. החומר הנוזלי בבקבוק הפלסטי יקר יחסית.
לאחר שגמרתי 3 בקבוקים, מצאתי פטנט לשחזר את הנוזל, ולהחזירו לציבעו ולמצבו המקורי.
דוד.
תגיד אם צבע נוזל הקירור חום ומלא חלודה הנוזל עדין ישנה את הצבע שלו במבחנה?
יצא לך לדבר עם העפיפון עם הטנדר? מתוך סקרנות
אין קשר לצבע חום ולחלודה. את המכשיר לא טובלים בנוזל הקירור. בכול מצב שיש CO במערכת הנוזל ישנה את ציבעו.
לא הבנתי מה זה, "יצא לך לדבר עם העפיפון עם הטנדר?"
תן רמז. :)
דוד.
הטנדר עם המנוע המעשן שרוצה 15 אלף :D אם כבר מדברים על עפיפונים הבחורה עם הסיאט החליטה לתקן יש מצב לקצת עזרה ממך שבוע הבא ? במקום לגרור את הרכב להורים שלי
לשבת היא לא תישב כי אנחנו נישתה קפה והיא תפרק אנחנו רק נדריך אותה
שתפרק במקום אחר. סליחה שזה לא מתאים לי.
לימדתי אותך כמה דברים בקשר למקצוע, כדי להימנע מצרות. אני מציע לך לשלוח אותה למוסך.
אלא אם שמת עין עליה. :)
לגבי הרכב שלה שחונה שם. אני מציע לגרור מהר. זאת שכונה מסוכנת. היא עלולה למצוא את הרכב מפורק, או לא תמצא אותו בכלל. כאמור ראיתי את הרכב, הוא באמת נראה כרכב מוזנח, שאוספי הברזל ירימו אותו.
דוד.
צודק יש משהוא בדבריך אני יעשה את העבודה וככה נימנע מאי נעימויות כאלה ואחרות לגבי המקום זה נכון לא אזור הכי מומלץ אבל ניראה לי שלאספני ברזל יש סטנדרטים מסוימים לכן לא יגעו ברכב;)
דרך אגב היא לא מענינת אותי יש לי משהוא יותר טוב מחכה לי בבית כל יום
חשבתי שאני מדבר עם 068יאיר. :)
עדיין לא דיברתי איתו כדי שלא יתנפח. אני מחכה שהוא יבוא אלי לבקש עזרה או להשאיל כלי, זה קורה לפחות פעם בשבוע. ואז אני ארד עליו.
יש מצב להרבה עזרה ממני. אתה יכול לגרור אלי. אבל אם הבחורה חושבת לשבת עלינו בזמן התיקון, אז תגרור להורים שלך.
טוב שהבנת שהיא גם עפיפון. :)
דוד.
בשביל מה יש חברים בכדי לעזור ולשאול וטוב שיש אחד כמו דוד :)
חוץ מזה אני צריך לבוא אליך להחליף את הגו'זונים
לנושאינו... האם ניתן לנסוע באותו כ5 ק"מ אם תשומת לב רבה למד החום או שעדיף לגרור וזהו?...
כל עוד בריחת המים היא לא ברמה של נהר זורם אז לא אמורה להיות בעיה
בכל מקרה רוב הסיכוים מדובר בראש מנוע אז גם אם יתחמם קצת זה לא כאילו יגרם נזק נוסף אבל בכל זאת אתה חייב להשים לב לטמפ' כיחימום יתר יכול גם לגרום לנזק לבלוק
האוטו נגרר למוסך .... הרדיאטור פורק והוחלף הפלסטיק המפוצץ בפלסטיק מרדיאטור משומש ... נעשה אצל הבחור שקניתי אצלו את הרדיאטור חינם... (הוא אמר לי שלא יחליפו לו את הרדיאטור וחבל לנסות אפילו ) לי לא הפריע גם ככה הוא בן פחות מחודש והוא גם בדק אותו עם לחץ אוויר ומים כמו שבודקים פנימיות ולא היו שום בועות ) עכשיו במוסך פירקו את הטרמוסטט ואמרו שהוא במצב על הפנים ויחליפן אותו בכל מקרה..
עשו בדיקת לחצים הפוכים ונאמר לי שהכל תקין...
האם יכול להיות שהרדיאטור התפוצץ בגלל הטרמוסטט?(גם איש הרדיאטורים אמר לי שזו כנראה הבעיה שהטרמוסטט נתקע ואז נפתח במכה אחת ומפוצץ את הפלסטיק...)
האם יכול להיות שהרדיאטור התפוצץ בגלל הטרמוסטט?(גם איש הרדיאטורים אמר לי שזו כנראה הבעיה שהטרמוסטט נתקע ואז נפתח במכה אחת ומפוצץ את הפלסטיק...)
איש הרדיאטורים הצחיק אותי על הבוקר. :)
איך בעל מקצוע יכול לספר שטויות כאלה ?.
דוד.
GreaseDonkey
13-01-13, 19:15
זה המכשיר. החומר הנוזלי בבקבוק הפלסטי יקר יחסית.
לאחר שגמרתי 3 בקבוקים, מצאתי פטנט לשחזר את הנוזל, ולהחזירו לציבעו ולמצבו המקורי.
דוד.
מה הפטנט?
GreaseDonkey
13-01-13, 19:59
אבל בגמר הבדיקה אם הנוזל משנה צבע, מפמפים באויר רגיל ואחרי כמה פימפומים הוא חוזר לצבעו המקורי..
אז מה אתם אומרים שהבדיקה של המוסך לא מספיקה ..?
בדיקת לחצים הפוכים..
על הדרך גם קניתי היום פקק חדש למיכל מים עלה 20 שח הגיוני שזה זה ? כי הוא תואם אחד לאחד לשלי רק בצבע שחוור ושלי כחול ..
אני לא כל הזמן נוהג על האוטו ולכן לא רוצה שזה יקרה לאישה וזה לא יגמר ברדיאטור זה יגמר במנוע ....
לכן רוצה לדעת אם בטוח להמשיך לנסוע על האוטו ... (לפי המוסך האוטו נבדק והוא תקין) הוחלף טרמוסטט והורכב הרדיאטור המתוקן..
עדיין לא נסעתי על הרכב ומחכה לתשובתכם האם בטוח לנסוע על האוטו או שיש סיכוי שהרדיאטור יתפוצץ שוב?
ועוד שאלה אם כרגע הרדיאטור מורכב והכל עובד האם לא ניתן לעשות את הבדיקה עם הנוזל הכחול גם עכשיו?
אם עדיין לא נסעת עם הרכב, משום שאתה ממתין לתשובתנו, נראה שתיסע רק בעוד כמה שבועות. :)
המוסך אמר שהכול תקין, אתה יכול לנסוע. אם הכול תקין, אין סיבה שהרדיאטור יתפוצץ שוב.
כן, אפשר לבדוק עם הנוזל הכחול גם עכשיו.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.