PDA

View Full Version : תקלת חשמל מוזרה - נורית של אורות גבוהים דלוקה חלש.

matansab
01-01-13, 22:26
ערב טוב לכולם,
בשבועיים האחרונים כשאני מניע את הרכב בלילה, ואורות המעבר דולקים ("אורות נמוכים"), גם נורית אור הדרך ("אורות גבוהים") מצטרפת אליה אך במעומעם. האורות הגבוהים לא דולקים בפועל.
אם אני מכבה את אורות המעבר, גם הנורית של אורות הדרך נכבית.
אם אני מדליק את אורות הדרך, אז נורית אורות הדרך דולקת חזק יותר.
עוצמת ההארה של הנורית משתנה בכל יום, וגם משתנה תוך כדי נסיעה. ואפילו נכבית לגמרי.

יצויין כי קונקטור הפלסטיק של פנס שמאל נמס בחלקו, ואחד מהמחברים מחובר ישירות לנורת ה-H4. (זאת אומרת ששני מחברים עדיין נמצאים על הקונקטור, ואחד מהם השתחרר מהפלסטיק ומחובר אל הפנס.) מידי פעם הפנס נכבה וצריך לשחק לו עם המגעים שם כדי שיסתדר.

מישהו מכיר את התופעה ויודע איך להפטר ממנה?

מאור30
02-01-13, 00:33
שאלה שקשורה לתמונה:
האם מחוג הסל"ד אצלך עומד שם על האמצע (בין 0 ל -1)במצב סרק כמו שניראה בתמונה?

matansab
02-01-13, 00:38
התמונה צולמה עם מנוע כבוי.

רפי לין
02-01-13, 02:32
בדוק בשני מחברי (תקעי) הנורות הראשיות שהם תקינים ביחוד במגע הארקת הנורה הראשית בחוט שצבעו שחור.
בברכה - רפי לין

matansab
02-01-13, 22:05
רפי, תודה רבה על העזרה.
היום בדקתי את מצב המחברים, הפלסטיקה שם נמסה בשני הפנסים.
גיליתי שיש קשר ישיר בין הופעת נורת החיווי של אורות הדרך במעומעם, לעובדה שפנס אחד כבוי.
ככל הנראה שני כבלים מצאו איזה נקודת מגע וגרמו לזה.
כאשר שני הפנסים דולקים, נורת החיווי כבויה.

כרגע יש איזולירבנד בתור בידוד שם. אפשר להשאיר את זה ככה או שעדיף להחליף את הקונקטורים?
האם מוכרים את הקונקטורים האלה בחנויות חלפים?

תודה,
מתן.

רפי לין
02-01-13, 22:26
אני מאמין שתוכל להשיג מחברים כאלו בחנויות חלפים לרכב.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

chesh
07-01-13, 13:35
כן התופעה הזאת נגרמת בגלל נורה שרופה או החוטים/קונקטורים שנוטים להינמס.
החלף את שני הקונקטורים יחד עם החוטים שלהם והקפד שהגומי העגול מכסה אותם טוב.

s_heny
08-01-13, 23:56
כנראה שיש להם כמו לכל רכיב אורך חיים, לי ולחבר הייתה בדיוק אותה תופעה בפונטו, הקונקטור נמס והתפורר לגמרי החלפתי את שניהם בשני הרכבים, לא מסובך כלל, הקונקטורים החדשים מגיעים עם חוטים, פשוט לחשוף קצוות ולחבר היטב. אני אישית הלחמתי ובודדתי עם שרוול מתכווץ. עלות הקונקטורים די זניחה בסביבות 20 שח.

matansab
09-01-13, 02:23
ממה שראיתי, נראה לי שיש בתחתית של הקונקטור מעין פקק, ושאפשר פשוט להסיר אותו ולשים את החוטים עם המחברים שנמצאים עליהם.

עדיין לא בדקתי איפה מוכרים את הקונקטורים, האיזולירבנד עדיין לא התייאש.