View Full Version : פיגו' 106 XSI 94, מזמין בעלי ב-HGT לתחרות.
ההתערבות היא על כוס קפה ועוגה. :)
קחו בחשבון שהרכב ניצח מאזדה מודל 96 בנפח 1840, עם 120K ק"מ.
החלפנו את המנוע המקורי 1.4 הזרקה, במנוע 1.6 עם 4 קרבורטורים.
חבר הפורום מתנאל. הפיג'ו לא למכירה בינתיים.
דוד.
הצלחת לסדר שתעבוד חלק ותניע בלי בעיה?
מענין כמה בעלי HGT חושבים שהם יכולים להשאיר אותך מאחור
ואיך הקפה עם ההל? שחכת לעדכן
הבעיה בהנעה הייתה שהבן חיבר את הפלוס של הקוייל למשאבת הדלק.
הרכב הניע, אבל רק אחרי שעזב את הסטרטר. בזמן סטרטר הפלגים לא קיבלו ניצוץ. חיברתי מתח קבוע לקוייל, והרכב מניע בנגיעה.
כמו כן הוספתי ברז לצינור הדלק שבא מהמשאבה, כדי לכוון את לחץ הדלק לקרבורטורים.
משום שהלחץ של משאבת ההזרקה לא מתאים.
בעיקרון אני לא אוהב את כל השינויים האלה. אבל מה לעשות שזה שיגעון של הבן.
יאיר, נסעת איתי והתרשמת לטובה עם המנוע המקורי, כאשר נסענו לקנות חלקים לרכב שלך.
גם אז הוא סחב כמו מטוס, אבל עכשיו לא יאומן.
ביחס לבעלי HGT נראה מי "ירים את הכפפה". :)
הקפה עם ההל שהבאת 10 תודה.
דוד.
:Dדוד אהלן
אני לא נענה לאתגר. מפחד להפסיד.;)
אבל מה יש לי כמה דברים שמציקים ברכב. וכמה וכמה מוסכים שהייתי או שלא רוצים לטפל או שאומרים ככה זה אין מה לעשות.
וחשבתי לקפוץ עלייך אתה בוודאי יודע את התשובה.
1) שמרימים אמברקס, כמה וכמה פעמים חיזקתי אותו.. אבל הוא בקושי תופס את הרכב. אפילו בטסט בקושי עברתי. מתחתי את הכבל כול חזק שממש קשה להרים את הידית. במטרה שההאמברקס יחזיק יותר טוב.
2) משאני אכתוב עכשיו אולי קשור לראשון. אז ככה.. כשאני מכנה את הרכב תופס באמברקס ומכניס הילוך. (כאשר הרכב מכובה). אני מזיז את הרכב בכוח (דוחף כזה) ויש רעש של חלודה מהגלגלים האחוריים.. רעש של חקירות ברזל כאלו. אותו הדבר גם כאשר אני יושב ברכב קופץ כזה על המושב.. מזיז את הרכב. אך כאשר אני משחרר את האמברקס ואת ההילוך. הרעש נעלם. כמו גם במהלך נסיעה אין את הרעש. אני חושד בבולמים האחוריים. למרות שאלו קוילאוברים והם בני פחות מי 4 חודשים.
3)עניין הברקס. שזה כמה שיותר מפחיד אותי. נעשה רפידות + צלחות לפני 3 חודשים. עדיין יש את הרעש של הברזל הצורב(כידוע אכן הרעש הזה אמור להיות בהתחלה, אך הרעש פעם ישנו, ופעם אינינו). יומיים אין , יומיים יש. כמו גם כאשר אני לוחץ על הברקס הרכב בולם מעולה, אבל לקראת העצירה. כאשר הרגל אותו הדבר על הברקס ואף אני מרפה על מנת לבלום בעדינות. הרכב בולם בחוזקה.
אשמח לייעוץ... ממך..:) ואולי אחריי זה נראה את הצרפתייה שלך;)
רעש החריקה מאחורה מקורו בבלמים האחורים בנוסף ציינת שמתחת אותם כמעט עד הסוף ועדין לא מחזיק
רעש החריקות ביהור הרכב אינו קשור לבולמי הזעזועים כיון שאתה מנסה להזיזו קדימה ואחורה
מתחתי את האמברקס .. חזק. לגבי החריקות אני מסיז את האכב מהצד , איפו שהדלתות . ימינה שמאלה . ונשמע רעש של ברזל.
hamudi_hgt
22-12-12, 20:15
******ח...עגלה!
אני מתערב על 1000$
******ח...עגלה!
לנטיס?
באמת עגלה...
מתחתי את האמברקס .. חזק. לגבי החריקות אני מסיז את האכב מהצד , איפו שהדלתות . ימינה שמאלה . ונשמע רעש של ברזל.
תכניס את הרכב להילוך ותוריד בלם חניה אין פחד הרכב לא ידרדר כי המנוע תופס אותו ואז תנהר את הרכב אם יש חריקות אז אכן מדובר בבעיה במע' המיטלים אם לא אז הבעיה היא בבלמים
יאיר שים לב למה שכתב dennis. "גם כאשר אני יושב ברכב קופץ כזה על המושב.. מזיז את הרכב. אך כאשר אני משחרר את האמברקס ואת ההילוך. הרעש נעלם."
למה זה קורה ?. כאשר הרכב כבוי בהילוך וידית ההנדברקס (לא האמברקס :)) משוכה הגלגלים נעולים. ניענוע של הרכב יגרום לתזוזת הבודי בלבד, אין קשר לבלמים. כאשר משחררים את ההילוך וההנדברקס ןממשיכים לנענע הרעש נפסק, משום שהתנועה עוברת לגלגלים.
בקיצור, יש כאן שתי בעיות, האחת רעש מסרן אחורי בולמים או קפיצים, והשנייה בלם יד שלא בולם היטב.
dennis, כתבת "וחשבתי לקפוץ עלייך" נראה אם תעיז, יאיר יכול לספר לך, איך יגיב הרודוויילר. :)
אבל אם אתה רוצה לקפוץ אלי, קבע עם yair791 ותתאמו לבוא יחד.
דוד.
חבל על הזמן איזה כלבים משוגעים יש לו :D
פאףףף... איזה כלבים!! :o
אכן אם מדובר ב- סרן או במערכת המיתלים.. מה הפיתרון לכך?!
עכשיו בדקתי.. אכן אם אני מוריד את האנדברקס;) (ידעתי.. פשוט אמברקס, זה של הרוסים:D).
והרכב רק בהילוך יש את הרעש. אך אם אני שם על ניוטרל.. ועם אמברקס אין רעש.. רק כאשר הרכב בהילוךךך:confused:
אני מקבל את האתגר ר אין לי בעיה להפסיד (מה שלא יקרה) מקסימום אני יכין כוס קפה עם הל או בלי הל ויביא אחלה של עוגה :)
אכן אם אני מוריד את האנדברקס
והרכב רק בהילוך יש את הרעש. אך אם אני שם על ניוטרל.. ועם אמברקס אין רעש.. רק כאשר הרכב בהילוךךך:confused:
זה בדיוק מה שצריך להיות ומה שכתבתי. אם אתה שם בניוטרל ועם הנדברקס, הגלגלים לא ננעלים,
משום שכתבת שההנדברקס לא תקין. אבל אם אתה משלב לראשון המנוע בולם את הגלגלים ואתה מנענע את הבודי. אם תשלב לחמישי ותנענע, סביר להניח שלא תשמע רעש או תשמע פחות, משום שההילוך הגבוה לא יבלום ממש את הגלגלים.
מאפיונר, הזמן המתאים הוא יום שישי, במידה שלא ירד גשם. יהיה כיף אם יש לך מסרטה.
אתה והבן תנהגו, אני אעמוד 1 ק"מ קדימה ואסריט. נראה מי יגיע ראשון. נעלה את זה לפורום.
אם אתה רציני, שלח לי בפרטי את מס' הנייד שלך לתיאום.
דוד.
דוד אכן האנדברקס לא משהו . אבל בכול זאת הוא כן מחזיק את הרכב , אם אני דוחף את הרכב הוא לא זז ! אך עם אני עומד בעליה משש גבוה ייתכן והרכב ידרדר. כמצויין עברתי טסט עם האנדברקס הזה . ! אבל זאת לא הבעיה . הבעיה היא שכשאשר הרכב משולב להילוך יש את הרעש . האם הבעיה היא בבולמים?! אפשר לשללול אפשרות זאת!!? הקוילאוברים פחות מי 4 חודשים מורכבים על הרכב.. ?!
האם אתה או מישהו אחר התעסק בכיוון של הקוילאוברים ?.
האם התופעה מאז שהרכיבו אותם ?.
דוד.
האם אתה או מישהו אחר התעסק בכיוון של הקוילאוברים ?.
האם התופעה מאז שהרכיבו אותם ?.
דוד.
רק במוסך הרכיבו אותם!! מאז לא ננגעו! אני ממש לא זוכר אם זה מאז שהרכבתי אותם.
לא זוכר אינו קביל בביהמ"ש. :)
סביר להניח שאם הרעש היה לאחר שהרכיבו אותם, היית חוזר למוסך.
חשבתי מעט ונזכרתי שהייתה אותה בעיה בהונדהS. הבחור סיפר לי בחורף שעבר על הרעש כפי שאתה מתאר. הוא הלך לשני מוסכי הונדה מורשים יבואן, בדקו וחיממו את המקום והרעש פסק זמנית. אמרו לו, שכאשר הצינור החיצוני של הבולם מתקרר, (גם כאשר נכנסים לשלולית מים בחורף). הוא מקטין את קוטרו לוחץ על הגומייה בתוך הבולם, בגלל שהגומייה עובדת בלחץ נישמעת חריקה בזמן תנועתה. מעניין שזה קורה רק בקוילאוברים שהבולם והקפיץ עובדים על ציר אחד ולא בבולמים הרגילים. לאחר שלושה חודשים בקיץ, אמר לי שהרעש פסק מעצמו.
לכן צודקים המוסכים בהם היית, שאמרו לך שאין מה לעשות.
ביחס להנדברקס יש מצב שאחד המשאבות תקולה ואינה לוחצת מספיק את הרפידות.
בהזדמנות זו הנה תמונה של קוילאובר להנמכה.
דוד.
אני מקבל את האתגר ר אין לי בעיה להפסיד (מה שלא יקרה) מקסימום אני יכין כוס קפה עם הל או בלי הל ויביא אחלה של עוגה :)
רק עכשיו הבנתי שאתה יודע מראש שתפסיד. :)
איך ?. לא מביאים עוגה וקפה לפני התחרות. :)
בינתיים הבן מכין עכשיו את הרכב להתחרות. מחליף את הגיר לגיר קצר. ז.א. תוספת כוח.
יש מקום מצויין בסביבת רחובות כביש ישר עם שני מסלולים.
קיבלתי את מס' הנייד, אהיה איתך בקשר לקראת סוף השבוע.
מה בנוגע למסרטה ?. או שמספיק צילום ?.
דוד.
דוד אולי חשוב להדגיש, אין רעש בכלל בזמן נסיעה . אך ורק עם הרכב משולב בהילוך ועומד מכובה. והרכב היה כול הקיץ והרעש לא עבר. מה גם אין קשר לקור או שלוליות .. הרכב עמד מספר ימים בקיץ בלי נסיעה כלל והרעש עדיין נשמע. גם אחרי נסיעה ואז הגעה למקום הרעש עדיין נשמע. האם שווה לקפוץ למעבדת פרונט, ולבדוק את הנושא !?!
יש מצלמה טובה באייפון שלי נסתפק בזה אני לא חושב שאני יפסיד ואם כן אז אני מאשים את הקלאץ שלי אבל מאמין שהוא ישרוד
יש מצלמה טובה באייפון שלי נסתפק בזה אני לא חושב שאני יפסיד ואם כן אז אני מאשים את הקלאץ שלי אבל מאמין שהוא ישרוד
אתה תפסיד, צר לי להגיד .. אבל זה ככה . דוד מדובר במנוע ה 1300?!
דניס אני מוכן גם נגד הHGT המתפרקת שלך אני יודע כמה האוטו לי שמור ואיך הוא נוסע
ההתערבות היא על כוס קפה ועוגה. :)
החלפנו את המנוע המקורי 1.4 הזרקה, במנוע 1.6 עם 4 קרבורטורים.
חבר הפורום מתנאל. הפיג'ו לא למכירה בינתיים.
דוד.
זה מנוע 1.6 מורכב בפז'ו
דניס אני מוכן גם נגד הHGT המתפרקת שלך אני יודע כמה האוטו לי שמור ואיך הוא נוסע
בטחון מופרז מאוד הייתי אומר. מתפרקת מתפרקת יכולה לתת לך בראש שלא תשכח
ולפני שאתה מחליט אם הרכב שלי מתפרק או לא! תפתח את המכסה מנוע שלך קודם! אם אתה לא מוצא כלום . תבוא אני יכול לעזור לך דברים שצריך להחליף ואפילו לא חשבת שהם קיימים. כמו גם אני מבטיח לך .ממש הבטחה שהרכב שלי עובד הרבה יותר שקט משלך! מתחייב בזה!
hamudi_hgt
23-12-12, 23:40
זה מנוע 1.6 מורכב בפז'ו
16v? 8v ?
אם 16 אז לוקחת את הפונטו
אני מוכן להתנדב D: אני לא עובר את הילוך 4
ולפני שאתה מחליט אם הרכב שלי מתפרק או לא! תפתח את המכסה מנוע שלך קודם! אם אתה לא מוצא כלום . תבוא אני יכול לעזור לך דברים שצריך להחליף ואפילו לא חשבת שהם קיימים. כמו גם אני מבטיח לך .ממש הבטחה שהרכב שלי עובד הרבה יותר שקט משלך! מתחייב בזה!
את הרכב שלך שמעתי דרך סרטון והוא ממש לא שקט אני עם וריאטור חדש אז ככה שהרכב ממש שקט.
ומה כבר יש מתחת למכסה מנוע שצריך להחליף שאני אפילו לא יודע שצריך.
כול הזמן שאני אומר לך שהרכב שלך מתפרק זה בגדר צחוק אין לך מה להתעצבן.
אבל אתה תמיד אומר שהHGT שלך הכי שמורה בארץ וכו וכו וכו אז מגיע לך פעם אחת שתקבל בראש אתה מוזמן מתי שאתה רק רוצה לעשות איתי מרוץ קטן אני נמצא הרבה מאוד בחולון ככה שרק תגיד ואני יגיע
את הרכב שלך שמעתי דרך סרטון והוא ממש לא שקט אני עם וריאטור חדש אז ככה שהרכב ממש שקט.
אבל אתה תמיד אומר שהHGT שלך הכי שמורה בארץ וכו וכו וכו אז מגיע לך פעם אחת שתקבל בראש אתה מוזמן מתי שאתה רק רוצה לעשות איתי מרוץ קטן אני נמצא הרבה מאוד בחולון ככה שרק תגיד ואני יגיע
בטחון מופרז מאוד הייתי אומר. מתפרקת מתפרקת יכולה לתת לך בראש שלא תשכח
והינה תרגום בקצרה
לי יש יותר גדול ....
לא לי יש יותר גדול ....
הכל בהומר כמובן:D
הרעש מהווריאטור בדיוק 2 שניות , אחרי זה הרכב שקט מאוד. אם הייתה בא למפגש הסטטי בהרצליה לפני שבוע, היית שומע .. יש פה חבר׳ה שיכולים להעיד. אגב הווריאטור בן חודשיים. נ.ב איפה עשית את הווריאטור, אצל מי?!
ביחס להנדברקס יש מצב שאחד המשאבות תקולה ואינה לוחצת מספיק את הרפידות.(דוד)
האופציה הזאת היתה בדיוק אצלי הוחלפה משאבה שיחררתי אויר והופ הרכב בולם טוב וההנדברקס מתפקד
לגבי הביגו מוכן להכנס להתערבות לוקח גם HGT
כמובן קפה עם הל
על הדרך נחליף את שאר הג'וזונים
יאיר, אין קשר בין הרכב שלך לשלו. אצלו הברקס אחורה הוא דיסק ולא דרם. יש מצב שאצלו הדיסק דק ופסול, למרות שהחליף רפידות. המדובר על בלם היד ולא כמו שאמרתי לך, שאצלך היתה בעיה בלחיצה על הרגלית.
מה אתה גם בא לאירוע ?. אם כן אהיה איתך בקשר טלפוני. תפיקדך יהיה לעשות סיור לאורך הכביש בטרם ההתחרות. הבן הזהיר אותי לא לכתוב היכן ואת השעה. כדי שלא יחכו לנו, אתה יודע מי.
באופן כללי הכיוון הוא לכיוון שלך.
אתה גם ניסת להתחרות איתנו בשבת שעברה, נסעת 120, ולא ראיתי אותך מאחור.
זה היה עם המנוע המקורי 1.4. עכשיו החלפנו למנוע 1.6 4 קרבורטורים עם גיר קצר.
מה לא החלפת את הגוז'נים שנתתי לך ?.
וחוץ מיזה מה זה "הביגו' " עברת לגור בשטחים ?. :)
דוד.
יאיר, אין קשר בין הרכב שלך לשלו. אצלו הברקס אחורה הוא דיסק ולא דרם. יש מצב שאצלו הדיסק דק ופסול, למרות שהחליף רפידות. המדובר על בלם היד ולא כמו שאמרתי לך, שאצלך היתה בעיה בלחיצה על הרגלית.
מה אתה גם בא לאירוע ?. אם כן אהיה איתך בקשר טלפוני. תפיקדך יהיה לעשות סיור לאורך הכביש בטרם ההתחרות. הבן הזהיר אותי לא לכתוב היכן ואת השעה. כדי שלא יחכו לנו, אתה יודע מי.
באופן כללי הכיוון הוא לכיוון שלך.
אתה גם ניסת להתחרות איתנו בשבת שעברה, נסעת 120, ולא ראיתי אותך מאחור.
זה היה עם המנוע המקורי 1.4. עכשיו החלפנו למנוע 1.6 4 קרבורטורים עם גיר קצר.
מה לא החלפת את הגוז'נים שנתתי לך ?.
וחוץ מיזה מה זה "הביגו' " עברת לגור בשטחים ?. :)
דוד.
דיסק/ צלחת אצלי חדשים , הוחלפו רפידות + צלחות. טוב היום שמתי לב שגם כשהאוטו לא בהילוך, אלה רק עם האנד ברקס ויש רעש חלש יותר וממש צריכים לקפוץ ברכב , מה גם נכנסתי לאיזה בור קון במהירות וכנראה ששמעתי את הרעש הזה חלש יותר. כנראה שמדובר בבולמים .
הוחלפו הגוז'נים פשוט יש לי 2 סוגי אומים אצטרך להחליף את היתר לאותה מידה וגם הגוזונים שלך יותר ביטחותיים כך שאני צריך עוד 12
בדוק אם יש לך
לגבי רעש הדיסקיות גם אצלי ישנו רעש בזמן לחיצת הברקס מקדימה זאת כתוצאה שהבוכנות לא נכנסו היטב פנימה בזמן החלפת הדיסקיות
האם צריך לפתוח מחדש ולפתוח את הקליפר ולבדוק ?
לגבי דניס גם אפשרות של חופש בכל נקודה תעשה את רעש הקליק גם דיסקיות שיש לה עודף מהצד ולא יושבת היטב ובלחץ תעשה רעש ואפשר לשייף אותה קצת
068יאיר למה אינך עונה לנייד ?. צלצל אלי, כבר תאמתי עם מפיונר להיום.
דוד.
כדברי השיר, "קל יותר לעצור את הרוח, ובשבי לקחת ענן..." :)
מאשר לזמן את המשתתפים בתחרות. לא עונים לטלפון ולא חוזרים.
חבל הלכה חלפה לה השבת. כן מפיונר צילצלתי אליך היום מהבוקר הרבה פעמים.
שיהיה סוף שבוע טוב.
דוד.
לא היה מפגש. משום שלא עונים לטלפון. היה היום יום מתאים ללא גשם, חבל.
דוד.
הי דוד אתה לא זמין יש לי רכב שצריך פסיכולוג פה ברחובות
לא היה מפגש. משום שלא עונים לטלפון. היה היום יום מתאים ללא גשם, חבל.
דוד.
אנשים לא רציניים!:(
או שמפחדים להפסיד:D
דוד דיברת איתי אתמול לגבי אתמול ולא חזרתי אלי אחר הצהרים כמו שאמרת היום הייתי בשבת חתן ולא הייתי עם הפלאפון.
נכון. לא היה טעם אתמול, משום שאמרת שאתה עובד.
החתן והכלה גם יכלו לבוא, אולי היו שוקלים שוב אם כדאי להתחתן. :)
לא נורא נתארגן לשבוע הבא.
דוד.
הי דוד אתה לא זמין יש לי רכב שצריך פסיכולוג פה ברחובות
נכון לא הייתי זמין כי ישנתי מעט.
אני מוכן לעזור, בתנאי שהרכב צריך פסיכולוג ולא בעל הרכב. :)
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.