התחבר

View Full Version : האם אפשר לשלוח כסף בדואר ?.

davidmzr
20-12-12, 13:48
בהודעות פרטיות שהחלפתי היום עם חבר הפורום matansab, טען שלא ניתן לשלוח כסף בדואר.
סירב לקבל תשלום עבור הפלסטלינה שהוא שולח לי.
למיטב זיכרוני שלחתי לבחור מקריית גת לא מזמן כסף בדואר, יחד עם הת.ז ושטר מכר.
מה דעתם אני צודק ?. או שאני צריך לעשות אוברהול לראש שלי ?. :)
matan, אל תסמוך על זה שאני עונה לה"פ מהר, כמו היום. :)
דוד.

leo2004
20-12-12, 14:27
בהודעות פרטיות שהחלפתי היום עם חבר הפורום matansab, טען שלא ניתן לשלוח כסף בדואר.
סירב לקבל תשלום עבור הפלסטלינה שהוא שולח לי.
למיטב זיכרוני שלחתי לבחור מקריית גת לא מזמן כסף בדואר, יחד עם הת.ז ושטר מכר.
מה דעתם אני צודק ?. או שאני צריך לעשות אוברהול לראש שלי ?. :)
matan, אל תסמוך על זה שאני עונה לה"פ מהר, כמו היום. :)
דוד.

ניתן לשלוח כסף בדואר פשוט להגיע לדואר להגיד שאתה צריך לשלוח מזומן בזמן.

המוכר:נותן את השם המלא שלו ות.ז
הקונה :הולך לדואר ונותן את הפרטים האלו ושולח את הכסף ולאחר מכן אומר למוכר את הסכום המדויק ומספר אסמכתא שהוא קיבל בדואר וזהו.
קל מאוד.

matansab
20-12-12, 22:12
באחת מהפעמים שהייתי בסניף דואר, עובדת שם התווכחה עם לקוח שהוא לא יכול לשלוח כסף במעטפה.
אז הבנתי שזה דבר שאסור לעשות, וגם יש לדואר שירות העברת כספים בשם "מזומן בזמן" שהעמלות בו גבוהות מאשר עלות שליחת מעטפה עם שטרות. והרווח של הדואר מהשירות הוא רווח נקי, אין צורך להעביר את הכסף פיזית עם שליח, אלא לתת הוראה לסניף אחר לתת את הכסף לאדם מסוים שיגיע לבקש אותו.

מרוב סקרנות נכנסתי לאתר הדואר לבדוק. אפשר לראות בסעיף 1.2 (http://www.israelpost.co.il/madrich.nsf/ItemsTree/6622DFB20F4A417C42256CF9002AEB9A?opendocument) שאסור לשלוח כסף דברי ערך וכו' בדואר רגיל וחבילות, אבל שמותר לשלוח בדואר רשום.

לסיכום, כל אחד צדק באופן חלקי.
והחבילה בדרך אליך. הוספתי 90 אגורות כדי שזה יהיה "מהיום למחר" והחבילה עתידה להגיע אליך ביום ראשון. בינתיים תקרא איך להשתמש נכון בפסטלינה :)