התחבר

View Full Version : פיאט קיובו או פונטו איבו?

צביקוש23
15-12-12, 17:56
אשמח אם תקחו חלק בדיון: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3680736#post3680736

stio
15-12-12, 19:44
הגבתי שם, אני מעתיק גם לפה:

אני יכול להבין מצוין למה צביקה מעוניין לרכוש רק פיאט: כי זה איטלקי. מסורת, היסטוריה אבל בעיקר: עיצוב וקסם איטלקי. טוב עשית שניגשת קודם כל לסוכנות של סמל"ת ובדקת את האפשרויות.
כרגע סמל"ת אכן מציעה את הפונטו איבו ידנית או רובוטית חד מצמדית בדגם הפשוט, שבשפה פשוטה כמו שצביקה כתב ללא פנסי ערפל, חישוקי סגסוגת ואבזור נוסף. הקובו, לעומת זאת, נחשב דגם חדש יחסית וסביר להניח שעקב כך היבואנית מציעה אותו עם עודף אבזור - בעיקר ע"מ למשוך לקוחות. בשורה התחתונה מדובר ברכב מסחרי ולפי דעתי לא מתאים כלל לרווק.

להבדיל מהקובו, הפונטו איבו מציעה עיצוב איטלקי מרהיב וקשה להישאר אדיש כשרואים אותה. אני ראיתי במכללה פונטו איבו חדשה עם פנסי ערפל, ג'אנטים מקוריים וחלון גג פנורמי מקורי כולל ידיות בצבע הרכב, כך שאם הייבוא נפסק הוא לא נפסק לפני הרבה זמן - לכן תתחיל לפזול לשוק היד שניה. בשיטוט קל ראיתי פונטו איבו כאלה כמעט חדשות למכירה וכמובן מאובזרות. אופציה נוספת היא לייבא לרכב כזה מאובזר בייבוא אישי, אם כי אני לא הייתי עושה זאת.

אני מזכיר לך שגם אני הייתי בדילמה הזאת בסוף 2008, וגם אז הפונטו נמכרה באבזור דל מאוד ובמחיר גבוה מהמתחרות, ולכן נאלצתי לרכוש רכב דומה מיצרן אחר. שלא תטעה, הפאביה היא קניה מצויינת אבל כל פעם שאני רואה פונטו על הכביש זה עושה משהו בלב: הרגשה של פספוס, אבל לא היתה ברירה.
עם זאת, כשאין ברירה אז אין ברירה: פולקסווגן פולו, סקודה פאביה, סיאט איביזה, אופל קורסה, טויוטה יאריס, סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז, יונדאי I20, פורד פיאסטה, מאזדה 2, פיג'ו 208 ועוד - כל אלה מתחרות ישירות של הפונטו ולדעתי עליך לעבור על תמונות (פנים וחוץ) ונתוני מנוע ואבזור שלהן באינטרנט, לגבש רשימה של 2-3 מועמדות סופיות ולגשת לראות. בעתיד תמיד תוכל לחזור לפיאט (וגם אני למען האמת), אבל לרכוש רכב מסחרי כפשרה בגלל שאין אבזור בפונטו זאת החלטה שגויה, לדעתי.

לגבי הצבע הלבן והשחור: נשמע שהם מחסלים את המלאי הנוכחי, אך מנגד לא ידוע לי על מחליפה לפונטו. למישהו יש הסבר? צביקה, לא נאמר לך מתי המשלוח הבא? אני מניח שיהיו צבעים נוספים.

בהצלחה http://www.carsforum.co.il/vb/images/smilie/icon_smile.gif

צביקוש23
16-12-12, 08:13
גיא תודה על התגובה.
הקיובו איננה רכב מסחרי ואינה מרגישה כך (בדקתי..)
מעבר לכך על פי נתוני היצרן הרכב מסוגל לנסוע 1000 ק"מ למיכל דלק וזה בשבילי מצויין וחסכוני.
הרכב לא מרגיש כרכב מסחרי ודווקא מרגיש כרכב משפחתי .
הפונטו איבו לעומת זאת (לפחות אלה שבאולם התצוגה) מרגישות נחותות להחריד. המושבים לא נוחים בלשון המעטה והבד הוא סקאי פשוט שלקרוא לו בד זה לעשות עוול לבד.

עד לפני חודש או חודשיים נמכרה הגרסא המאובזרת של הפונטו איבו שמסתבר שנמכרה במהדורה מוגבלת בעוד שאצל יצרנים אחרים רכב מאובזר זה סטנרט ולא משהו מוגבל וכאן סמל"ת חוזרת אלפי שנות אור לאחור וחבל.
הקיובו כרגע הבחירה המועדפת עלי. עד סופ"ש הקרוב אחליט בנושא.

idango
16-12-12, 11:53
למה לא יד 2 ???

הייתה לי את הקובו/ פיורינו ... רכב חלש מאוד , לא נוח לנהיגה (כאבי גב בנסיעה ארוכה) , קטן וצפוף .

חסכונית היא מאוד - נסיעה לאילת וחזרה + הסתובבויות באילת סה״כ 880 קילומטר ב 42 ליטר דיזל .

הסברתי לך את דעתי במפגש, לדעתי תחפש גרנדה מאובזרת יד 2

צביקוש23
16-12-12, 12:44
למה לא יד 2 ???

הייתה לי את הקובו/ פיורינו ... רכב חלש מאוד , לא נוח לנהיגה (כאבי גב בנסיעה ארוכה) , קטן וצפוף .

חסכונית היא מאוד - נסיעה לאילת וחזרה + הסתובבויות באילת סה״כ 880 קילומטר ב 42 ליטר דיזל .

הסברתי לך את דעתי במפגש, לדעתי תחפש גרנדה מאובזרת יד 2

לדעתי אתה טועה . הקיובו לא דומה בשום צורה לפיורינו. בדקתי. אין שום דמיון. המושבים של הקיובו המאובזרת מפנקים ונעימים מאד. היא בכלל לא צפופה ומרווחת להפליא.

stio
16-12-12, 21:29
צביקה, אני בעד שתעשה את מה שטוב עבורך ולא מה שאחרים אומרים. לא משנה מה כולם יכתבו לך כאן או בפורום השני, הכסף שייך לך, הרכב הזה יהיה שלך ורק אתה הוא המחליט. אם לפי דעתך הקובו הוא הרכב שנותן לך מענה מירבי על הצרכים שלך מכל הבחינות (כולל אבזור) - אז לך על זה בלי לחשוב פעמיים. לפי מה שאתה מתאר כאן זאת יכולה להיות קניה טובה.

את מגוון האפשרויות לרכוש פונטו איבו משומשת אך כמעט חדשה ומאובזרת דרך לוח יד 2 אתה מכיר, את כל המכוניות המתחרות של יצרנים אחרים אתה מכיר, ועדיין אם הקובו מוצא חן בעניך אל תחפש באינטרנט המלצות בעד או נגד, כי זה סתם יבלבל אותך ויכניס אותך למחשבות. כנס לסוכנות סמל"ת ובצע הזמנה.

אל תשכח להעלות תמונות אח"כ :).

צביקוש23
17-12-12, 19:47
נפלה ההחלטה... פיאט קיובו בצבע כחול. עוד שבועיים אצלי.

stio
17-12-12, 21:07
תתחדש ותהנה! אין כמו לקרוע ניילונים מרכב חדש. תעלה תמונות לאחר קבלת הרכב :)

Caveman
17-12-12, 22:02
תתחדש.
רק שים לב שלרכב קוראים קובו, לא קיובו.

צביקוש23
18-12-12, 00:57
תתחדש.
רק שים לב שלרכב קוראים קובו, לא קיובו.

טעות . הרכב נקרא qubo ולכן יש לומר קיובו . בתור בריטי דובר אנגלית שוטפת כששם מתחיל באנגלית באות q יש לומר בעברית קיו ולא קו .

רפי לין
18-12-12, 01:36
אבל זה באיטלקית ולכן זה נקרא קובו.
autobianchi נקרא באיטלקית אוטוביאנקי ובאנגלית היית קורא זאת כאוטוביאנצ'י או אוטוביאנחי.
בצרפתית renault זאת מכונית רנו ולא רנאולט, וכן הלאה יש שוני בכתיב בשפות שונות.
בברכה - רפי לין

Caveman
18-12-12, 10:08
צביקה, מקבל את ההסבר.
אך עדיין אני עם רפי.

רפי לין
18-12-12, 10:17
וצביקה, שכחתי לאחל לך מזל טוב וזה יהיה חידוש מרענן לראות מישהוא מחברי המועדון עם הטנדרון החמוד הזה.
האם זה עם מנוע הבנזין?.
בברכה - רפי לין

צביקוש23
18-12-12, 12:48
וצביקה, שכחתי לאחל לך מזל טוב וזה יהיה חידוש מרענן לראות מישהוא מחברי המועדון עם הטנדרון החמוד הזה.
האם זה עם מנוע הבנזין?.
בברכה - רפי לין

אכן מנוע בנזין 1400, הדגם המאובזר . צבע כחול. אספקה עוד שבועיים.

צביקוש23
13-01-13, 22:42
אז הקיובו הגיעה .. כחולה ומהממת . רכב יפיפה ופרקטי. ובניגוד לכל מיני אנשים שטענו בפני שהוא חלש ולא סוחב אז זהו .. שהוא סוחב בהחלט , טס בעליות , ומושך מבטים . גאה שרכשתי רכב ״לא רגיל ״ בניגוד לכל העדר שקונה אותם רכבים משעממים . אגב הסיומת של הרכב מסתיימת ב 11. תיכף יסתיימו הסיומות השונות ומשרד התחבורה ייאלץ לעבור לאותיות.

רפי לין
13-01-13, 23:15
תתחדש ושתהנה מהמכונית והעם דורש תמונות.
אל תשכח שגם צריך יהיה לעשות השקה.
בברכה - רפי לין

yair791
13-01-13, 23:47
תיתחדש
חיב לראות כמה גדול התא מיטען שלה

Caveman
14-01-13, 00:43
תתחדש !

stio
14-01-13, 18:01
תתחדש. הרכב שלך נראה טוב, הצבע יפה, גם החישוקים יפים. בחירה טובה.
מי אמר לך שהם עוברים לאותיות בלוחית רישוי?

idango
22-01-13, 21:51
תמונות