התחבר

View Full Version : פונטו s75 שנת 95 - טורים נופלים קלות לקראת עצירה

מאור30
09-12-12, 17:02
שלום חברי הפורום.
הרכב אצלי כבר כ 4 חודשים ולאחרונה שמתי לב שכאשר אני לקראת עצירה ממש בלחיצה על הקלאצ' לקראת המעבר לניוטרל הטורים נופלים קלות ומייד מטפסים שוב למצב של סרק. היום פעם ראשונה שהוא גם ניכבה לקראת עצירה ברמזור. הנפילות הנ"ל מורגשות יותר על מנוע יחסית קר אך לא מין הנימנע שזה גם קורה על מנוע חם. מעבר לכך הסל"ד יציב לחלוטין ללא שום נפילות כולל יציבות במצב סרק מלבד המיקרה שתיארתי. חיישן קראנק (הצתה) נקי לחלוטין. חיווטים תקינים ומבודדים הייטב כולל צמת החשמל המיתחברת אל המחשב. מכיוון שזה קורה לא על בסיס קבוע ולעיתים אני דיי בספק אם מדובר בבעיית חיווט כי אז הייתי מרגיש זאת על בסיס קבוע ויותר חושד לכיוון של מצערת ומנוע צעדים שנחוצים ניקוי יסודי. האם יש בסיס לדבריי וזה אכן הכיוון?
תודה מראש.

davidmzr
09-12-12, 18:24
כן יש בסיס לדברייך וזה אכן הכיוון ההתחלתי.
אבל לא רק.
דוד.

מאור30
09-12-12, 19:04
תודה דויד..
לאיזה עוד כיוונים אני יכול לגשת?

davidmzr
09-12-12, 19:47
לגשת אפשר לכול מקום, כדברי השיר "העולם גדול ופתוח עננים בסך הולכים,עמהם בצעד בטוח טוב ללכת בדרכים" :)
עשה קודם את הניקוי.
אגב, היום נכנסתי לתדלק בתחנת דלק ברחובות. בעלת הקיוסק רוצה למכור רכב בדיוק כמו שלך, 75 מודל 95. ביקשה 1500 ש"ח. הטסט נגמר. הרכב יפה אין עליו סריטה.
אם יתאים לך לחלקים או לנסיעה תקבל את הכתובת.
דוד.

yair068
09-12-12, 20:34
דוד מה לא ברור ניקוי מנוע צעדים
נקה חיצוני ופנימי את הפרפר של בית המצערת ע"י תפיסת הפרפר וניקוי פנימה
דוד מקווה להגיע אליך השבוע

מאור30
09-12-12, 21:43
תודה רבה על התגובות. אני בהחלט יתחיל בניקוי מנוע צעדים + מצערת. לגבי הרכב דויד אני אקח את ההצעה בחשבון ואהיה איתך בקשר אם זה יהיה רלוונטי.
המון תודה! :)

מאור30
22-12-12, 17:32
חזרתי לעדכן קצת באיחור מפאת חוסר זמן פנוי.. :)
יום לאחר פתיחת השירשור הרכב לא הניע, מייד היתגלה המצבר כגמור. (החזיק 4 שנים).
הוחלף בחדש של שנפ (ואני לא חסיד שלהם אך הם זולים) ומאז הטורים יציבים להפליא ללא כל נפילות בכל מצב שהוא.
תודה לכולם.

davidmzr
22-12-12, 17:47
הוחלף בחדש של שנפ (ואני לא חסיד שלהם אך הם זולים)
תודה לכולם.
לידיעתך, מצברי שנפ הם היקרים בשוק.
דוד.

מאור30
23-12-12, 01:26
עלה לי 450 שח.