התחבר

View Full Version : כמה עולה התקנה והרכבה על טימיניג לפיאט פונוטו

yhyaniv
27-11-12, 17:59
שלום ,
אני רוצה לדעת כמה עולה עבודה וחלקים על טימיניג לפיאט פונוטו מודל 2000 דור 1 ?

כדי שאדע איפה לחפש מוסך במחיר סביר .

davidmzr
27-11-12, 18:15
פנה לחבר הפורום yair791 אצלו הכי זול ועבודה מקצועית.
דוד.

yair791
27-11-12, 21:19
העבודה זה לא סיפור גדול בכלל כי זה מנוע 8 שסתומים בהחלפת רצועת תיזמון יש להחליף את הרצועת התיזמון+מותחן+משאבת מים +מחזירי שמן (עליון +תחתון) תישלך לי בפרטי את הטלפון ונדבר

mechtech
27-11-12, 22:40
שלום ,
אני רוצה לדעת כמה עולה עבודה וחלקים על טימיניג לפיאט פונוטו מודל 2000 דור 1 ?

כדי שאדע איפה לחפש מוסך במחיר סביר .

בסביבות 700-800 ש"ח כולל מע"מ על עבודה וחלקים.

למצוא מוסך במחיר סביר זו לא ממש בעיה.
השאלות שנשאלות הן:
1.האם זה כולל:
החלפת רצועת טיימינג
החלפת מותח טיימינג
החלפת מחזיר שמן בקאמשפט
החלפת מחזיר שמן בקראנקשפט

2. האם הוא מחליף גם את משאבת המים? אם היא לא הוחלפה מס' שנים או שעבדה בשלב כלשהו עם מערכת קירור מזוהמת, אז כדאי להחליף גם אותה ע"מ לחסוך הוצאה כספית דומה בעתיד הקרוב (המשאבה והטיימינג נמצאים באותו המקום).

3. האם הצעת המחיר היא לחלקים מקוריים או תחליפיים?

4. האם המחיר בהצעה הוא כולל מע"מ או פלוס מע"מ?

5. האם המוסך אמין ומקצועי?

בקיצור, כמעט ש"אין חיה כזאת", ולכן אתה צריך לדעת מראש מה מתאים לך הכי טוב וללכת על זה.

נ.ב. אם כבר אתה עושה טיפול כזה, תבקש שיבדקו את רצועת מ.הגה כח, את רצועת המזגן (אם קיימת) ואת רצועת האלטרנטור.
אם הן ישנות יבשות וסדוקות כדאי להחליף מאחר והן זולות מאד (החליפי).

yair791
27-11-12, 22:54
לדעתי האישית עדיף להחליף משאבת מים בהחלפת רצועת תיזמון במיקרה הזה כי היא מונעת ע"י רצועת התיזמון ואת ההחלפה אני עושה כמעט בלי לקחת בחשבון מתי הוחלפה למעט מיקרים חריגים כמו החלפה בשנה האחורנה או מוקדם יותר כי אם היא תיתקלקל העבודה הקרוכה בהחלפתה זהה כמעט לחלוטין לזו שצריך לעשות כרגע בנוסף כמובן שיבדקו כל שאר החלקים שצינתה ויוחלפו בהתאם לצורך
ניראה לי שהמחיר שמוסך יקח הוא יותר מ1000 שח כולל חלקים כיוון שקיט טימינג עולה בסביבות 200 ומשאבה עוד 200 מחזירי שמן עוד 60 -80 שח ורצועות אביזירים למינהם אינני בטוח במחיר אבל מדובר בהוצאה כולל על רצועות אביזירם שלא מגיע ליותר מ100 שח בהגזמה אם מדובר ברצועות פשוטות ולא רצועה גדולה (שמניעה הכל מש אבת הגה מזגן משאבת מים אלטרנטור ) כמו שיש בחלק מהמכוניות

mechtech
27-11-12, 23:13
לדעתי האישית עדיף להחליף משאבת מים בהחלפת רצועת תיזמון במיקרה הזה כי היא מונעת ע"י רצועת התיזמון ואת ההחלפה אני עושה כמעט בלי לקחת בחשבון מתי הוחלפה למעט מיקרים חריגים כמו החלפה בשנה האחורנה או מוקדם יותר כי אם היא תיתקלקל העבודה הקרוכה בהחלפתה זהה כמעט לחלוטין לזו שצריך לעשות כרגע בנוסף כמובן שיבדקו כל שאר החלקים שצינתה ויוחלפו בהתאם לצורך
ניראה לי שהמחיר שמוסך יקח הוא יותר מ1000 שח כולל חלקים כיוון שקיט טימינג עולה בסביבות 200 ומשאבה עוד 200 מחזירי שמן עוד 60 -80 שח ורצועות אביזירים למינהם אינני בטוח במחיר אבל מדובר בהוצאה כולל על רצועות אביזירם שלא מגיע ליותר מ100 שח בהגזמה אם מדובר ברצועות פשוטות ולא רצועה גדולה (שמניעה הכל מש אבת הגה מזגן משאבת מים אלטרנטור ) כמו שיש בחלק מהמכוניות

לדעתי, אם תמיד מילאו במע' הקירור נוזל קירור יעודי לפיאט, ז'תומרת פאראפלו, והמערכת נקייה ואינה מזוהמת במשקעים של אבנית וחלודה וכו' והמשאבה הוחלפה לפני שנה שנתיים ואיתה כמובן הוחלף מן הסתם גם נוזל הקירור, אז אפשר להשאירה עד הטיימינג הבא.
משאבה מקורית שעובדת במערכת נקייה אין סיבה שהיא תיגמר כל-כך מהר והיא אמורה להחזיק לא מעט שנים.

במקרה ההצעה שהתקבלה נכון להיום במוסך מסויים היא בסביבות 750 ש"ח.
כמובן שלא מדובר במוסך מורשה או בחלקים מקוריים.

דניאל_חיפה
28-11-12, 12:22
מתעלק על השירשור ומבקש גם הצעת מחיר, יש לי את החלפים (טיימינג מותחנים מחזירי שמן שמן מנוע שמן גיר ופלאגים) כמה יעלה לי להרכיב אותם? ועוד להוסיף משאבת מים והחלפת נוזל קירור (יש מים ירוקים מאז ומתמיד במערכת)? כמה כל זה יעלה לי?

yair791
28-11-12, 22:05
אם יש לך את כל החלים שברצונך להחליף וגם את החומרים הדרושים לביצוע העבודה במיקרה הזה צריך שפורפרת RTV בשביל משאבת מים ונוזל קירור להמילוי המערכת לאחר ביצוע העבודה
מחיר עבודה הוא בסיביבות 400-500 דבר איתי בפרטי אם תירצה אוכל לעזור אני עובד במרכז כל שבוע