View Full Version : בעיית מגעים בפנס
היי,
ברשותי פיאט פונטו שנת 2003.
לאחרונה יש בעיה שהפנס הקדמי השמאלי לעיתים נכבה בתחילת/אמצע הנסיעה.
כאשר אני ניגש אליו ונותן לו מכה או משחק עם המיקום שלו - הוא חוזר לתפקד. כנראה בעיית מגעים.
השאלה - איך אני מזהה את המגעים שעלי לסדר? אין לי ידע כלל ברכבים.
האם עלי לעשות זאת עם כפפות?
תודה
תנתק את המנורה מהחוטים שלה ותישלוף את החוטים מהקונקטור אחד כל פעם תהדק את המחבר ותחזיר
אתה מתכוון לכל הקופסא של המנורה? כי בפונטו אין גישה ישירה לנורה עצמה. זה מוברג לשלדה.
מה זה ה"קונקטור"?
להשתמש בכפפות כשאני עושה את זה?
אתה צריך להגיע למנורה אם זה מצריך פרוק של הפנס לצורך בדיקת החיוט אז אין ברירה כמובן שמומץ בכל עבודה על מע' החשמל ברכב לנתק את המצבר
לי הייתה בעיה במינוס של אותו הפנס, החיבור של המינוס בקונקטור אצלי התחמם ונמס, פירקתי את הפנס ועשיתי גישור מהצמה של הקונטקטור למינוס של המנורות , עם הלחמות שלא יתפרק.
אני לא בטוח שאצלך זה המצב, יכול להיות שאצלך פשוט הקונטקטור לא יושב כמו שצריך בגלל זה זה פעם עובד ופעם לא גם יכול להיות שהגיע אליו מים.
הבעיה בפנס השמאלי שצריך לפרק את הפנס עצמו כדי להגיע לקונטקטור ואצלי היה צורך בפירוק חלקי של הפגוש הקידמי.
לא חייב לנתק מצבר, רק לוודא שהמפתח מחוץ לסוויץ׳
עריכה: לא שאלתי האם הבעיה היא רק באור דרך או בכל הפנס עצמו? כלומר גם האיתותים, אור חנייה וגבוה לא עובדים?
לי הייתה בעיה במינוס של אותו הפנס, החיבור של המינוס בקונקטור אצלי התחמם ונמס, פירקתי את הפנס ועשיתי גישור מהצמה של הקונטקטור למינוס של המנורות , עם הלחמות שלא יתפרק.
אני לא בטוח שאצלך זה המצב, יכול להיות שאצלך פשוט הקונטקטור לא יושב כמו שצריך בגלל זה זה פעם עובד ופעם לא גם יכול להיות שהגיע אליו מים.
הבעיה בפנס השמאלי שצריך לפרק את הפנס עצמו כדי להגיע לקונטקטור ואצלי היה צורך בפירוק חלקי של הפגוש הקידמי.
לא חייב לנתק מצבר, רק לוודא שהמפתח מחוץ לסוויץ׳
עריכה: לא שאלתי האם הבעיה היא רק באור דרך או בכל הפנס עצמו? כלומר גם האיתותים, אור חנייה וגבוה לא עובדים?
הבעייה רק בפנס עצמו.. כל שאר האיתותים עובדים, אך אור דרך וחנייה וגבוה לא עובדים..
אין מנוס מלפרק את הפנס ולבדוק את הקונטקטור, פירוק הפנס מלווה גם בפירוק חצי טמבון. כלומר צריך לפרק את שני הברגים העליונים של הטמבון ואת הברגים שבמגן הבוץ בגלגל שתופסים את הטמבון כלפי מעלה, צריך למשוך את הטמבון טיפה כלפי חוץ כדי להוציא את הפנס, הפנס עצמו תפוס ב3 ברגים, 2 למעלה ואחד מחבר אותו בצד הפנימי .
אם לא תסתדר אני יוכל מחר לצלם לך תמונות של הברגים שצריך לפרק זה ממש פשוט וכל אחד יכול לעשות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.