View Full Version : חופש בהגה ודוושת מצמד חורקת
היי חברים.
הרכב פונטו ספייס 2001 8V
לפי מה שהבנתי מהמוסך, ישנו חופש בהגה וצריך כנראה לשפץ מסרק הגה.
האם שיפוץ כזה מתבצע במוסך רגיל?
כמה אמור לעלות?
הקלאץ' חורק, בעיקר כשחם... האם הפיתרון היחיד הוא החלפת שתי המשאבות?
אם כן, כמה אמור לעלות?
שיפוץ מסרק הגה לא נעשה במוסך אלה הוא מפורק במוסך ונישלח לשיפוץ או שמרכיבים לך אחר משופץ
בנוגע לקלאצ אם הרעש החריקה אינו נוסע מהקלאצ כלומר מהשמש או מה"צלחת" עם הקפיצים שמיתחת או ממנגנון המזלג אז הבעיה היא או בדבשה עצמה שצריכה שימון או המשאבות
מתי הקלאצ מתחיל להרעיש והאם הרעש נישמע רק בתוך הרכב? והאם יש איזה היתקעות מסוימת של הדבשה?
מחיר משאבות הקלאץ אינו רציני כלל
שיפוץ מסרק הגה לא נעשה במוסך אלה הוא מפורק במוסך ונישלח לשיפוץ או שמרכיבים לך אחר משופץ
בנוגע לקלאצ אם הרעש החריקה אינו נוסע מהקלאצ כלומר מהשמש או מה"צלחת" עם הקפיצים שמיתחת או ממנגנון המזלג אז הבעיה היא או בדבשה עצמה שצריכה שימון או המשאבות
מתי הקלאצ מתחיל להרעיש והאם הרעש נישמע רק בתוך הרכב? והאם יש איזה היתקעות מסוימת של הדבשה?
מחיר משאבות הקלאץ אינו רציני כלל
לגבי מסרק הגה, כמה הסיפור אמור לעלות?
יש מקום מומלץ לטיפול במסרק הגה?
לגבי הקלאץ׳ - הקלאץ׳ הוחלף לפני כמה חודשים..
הרעש מופיע בעיקר כשחם ושומעים אותו בתוך האוטו.
התחושה שמהלך הדוושה אינו חלק ויש חיכוך שיוצר את הרעש.
בבוקר כשקר התופעה לא קיימת בכלל בד״כ...
ניסיון למרוח גריז לבן לא עזר...
דניאל_חיפה
09-11-12, 19:41
יש לי ספייס 8v גם כן, לפני כמה ימים ניגשתי לטסט ונמצאו דפיקות בהגה, ניגשתי לחנות חלקי חילוף למען דיוק "חלקי חילוף המגינים" בחיפה ברחוב המגינים, וקניתי מסרק חדש בניילון בעלות של 260 שקל.
אומנם אני מרכיב בעזרת חבר ולא הולך למוסך, אך זהו המחיר של החלק, כמובן ששעת עבודה במוסך זה עוד 250 שקל, אז צפה ליותר מ500 שקל.
אני לא רציתי לשפץ במיוחד כשהחלק כזה זול שזה מצחיק, ממליץ לך גם ללכת על חדש.
ניסיון למרוח גריז לבן לא עזר...[/QUOTE]
תנסה להתיז קצת WD 40 לכיוון הציר של הדוושה
אם יש היתקעות קלה במהלך הדוושה גם כשקר מדובר במשאבות קלאצ
דניאל - מאוד מפתיע שהמחיר זול כל כך, אם כן באמת כנראה שאבחר
באופציה של החלפה במסרק חדש.
החלפת המסרק פשוטה יחסית או דורשת ליפט + פירוק הגלגלים הקידמיים?
יאיר - המצב קורה בעיקר כשחם או אחרי שימוש רב בקלאץ'.
ניסיתי WD40 שעזר קצת לכמה דקות כמו גם הגריז.
השאלה אולי משהו במהלך הדוושה או בפלסטיקים מתחכך אחד בשני ויוצר את הרעש.
במקרה שמדובר במשאבות קלאץ', מה המחיר שאמרות לעלות המשאבות?
מה אמור להיות המחיר של העבודה?
תודה על תגובתכם המהירה :-)
גם לי יש את הרעש ואחרי בדיקה מעמיקה ומייגעת , הגעתי למסקנה שאצלי הרעש הוא מהדוושה , לא יודע להסביר למה אבל הפלסטיק הזה פשוט מעצבן. גם אצלי שחם או אחרי שימוש בקלאץ כמה דקות הרעש מחמיר. ניסיתי לשמן ולגרז, כל הנסיונות עלו בתוהו. אם מישהו ימצא לכך פתרון שישתף.
מחיר משאבות הקלאצ הוא קרוב ל500 שח העבודה זה לא סיפור אני יכול לעזור לך
גם לדעתי הרעש הוא מהציר של הדוושה עצמה... השאלה אם החלפת
המשאבות תפתור את הבעיה..
תודה על הצעת העזרה יאיר!
לפי מה שאני רואה אתה מבאר שבע ואני מפתח תקוה ככה שזה די בעייתי לארגן את זה :-(
פעם בכמה זמן אני נימצא במרכז אצל ההורים לסופש אבל אם הרעש הוא מכיוון הציר של הדוושה אז אין סיבה לזרוק כסף אבל יש דרך לדעת אם זה מהמשאבה של הדוושה צריך לנתק אותה מהדוושה ולהפעיל את הדוושה עם היד ואם אין רעש אז זה המשאבה אבל בשביל זה יש צורך להרים את הרכב כדי שיהיה גישה לשתי הברגים שמחזיקים את המשאבה מכיוון קיר האש
דניאל_חיפה
10-11-12, 11:06
אכן צריך לפרק גלגלים, עבודה של כשעה.
יש לי ספייס 8v גם כן, לפני כמה ימים ניגשתי לטסט ונמצאו דפיקות בהגה, ניגשתי לחנות חלקי חילוף למען דיוק "חלקי חילוף המגינים" בחיפה ברחוב המגינים, וקניתי מסרק חדש בניילון בעלות של 260 שקל.
אומנם אני מרכיב בעזרת חבר ולא הולך למוסך, אך זהו המחיר של החלק, כמובן ששעת עבודה במוסך זה עוד 250 שקל, אז צפה ליותר מ500 שקל.
אני לא רציתי לשפץ במיוחד כשהחלק כזה זול שזה מצחיק, ממליץ לך גם ללכת על חדש.
דניאל חיפה,
נפתח מדור חדש בפורום בו חברי הפורום משתפים מידע בכל הנוגע למחירים.
זהו הקישור מחירים, עלויות והצעות לקבוצות רכישה (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=70)
אשמח אם תואיל בבקשה למסור פרטים מלאים (בקישור שצירפתי) של מסרק ההגה, האם מקורי/חליפי, שם היצרן אם ידוע לך, פרטים מלאים של החנות בה קנית והאם המחיר כולל מע"מ או פלוס מע"מ.
תודה מראש, mechtech.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.