PDA

View Full Version : נפלתי קורבן לנוכל

אלון2009
06-11-12, 03:42
שלום, זמן רב לא ביקרתי כאן .
סוף סוף גאלתי מעליי את הרכב שרישש לי את הכיס.
לאחר אין סוף תקלות הגיע קץ לחייו , הרכב שהיה ברשותי 5 שנים (פיאט פונטו 2002) נתקע באמצע הדרך, ממש כך . כשקורה לי מצב שהרכב נתקע באמצע הדרך אני אני אומר : די, זהו !!!!
לפני שבועיים האוטו החליט לא להתניע מתחת לבית, ואיי איזה עצבים קיבלתי . השארתי אותו כמה ימים עד שאתקן. התקשרתי למוסכניק נייד שהגיע עם רכב מאובזר, בדק ואמר שאין לי כבל מינוס מתחת לכיסא האחורי ??!! לא יודע מאין זה צץ? אולי נקרע או מה נעלם ??
על התיקון שילמתי 500 ש"ח אחרי שסידר לי גם את החשמל כי בפנס הקדמי הייתה לי בעיה, האור לא נדלק.
פעמיים החלפתי מנוע ברכב !
האמת :] שהזנחתי את הרכב, הוא לא עבר טיפולים ועשיתי עליו קרוב ל 200,000 ק"מ
בעיה אחת סחפה איתה אין סוף תקלות !! זה רכב צעצוע .
לאחר שבוע וחצי באמצע נסיעה הרכב החליט לעמוד ברמזור ולא להמשיך, ממש כעס עליי חח
השארתי אותו באמצע הדרך אחרי שניסו לעזור לי להתניעו, אחרי 4 ימים התניעו לי בכבלים וכל הדרך הביתה הוא נתקע ושוב חיברו לו כבלים.
הוא היה מתחת לבית, גמור !
החלטתי להעלות מודעה לאינטרנט ובה הצעתי את הרכב למכירה ב 4000 ש"ח , ציינתי שהרכב לא מתניע והוחלף מנוע לפני כשנה .אולי להרוויח עליה משהו, יתנו מה שיתנו.
לאחר כמה שעות הטלפון לא הפסיק לצלצל, המון פניות , הציעו לי עליו 2500 שקל. לא הסכמתי .
הגיע מצב שבו כבר הפסקתי לענות לטלפון .
יום למחרת התקשר מישהו שכל כך התעניין , הגיע אליי וראה את הרכב
אמר שאני יקבל על הרכב גג 1000 ש"ח בפירוק, חירטט לי את החיים !
אמר שהיה בתפקיד גבוה בצבא, שהיום הוא בפנסיה ואוהב להתעסק עם מכוניות, שיש לו פאב בהרצליה
הבן אדם אמר שהוא גר בהרצליה, בסוף התברר שגר בנתניה
בזמן שראה את הרכב ביקש לראות רישיון רכב, לא היה לי רישיון רכב בתוקף, נסענו להביא העתק ממשרד הרישוי. הוא כל כך רצה שאמכור את הרכב רק לו ושאבטל את המודעה, עשיתי מה שאמר.
אחרי שבדק וראה שזה לא מצבר מה שגורם לאוטו לא להידלק הציע מחיר של 500 שקל, לא הסכמתי, ביקשתי יותר, אמר שהאוטו לא במצב טוב ושאני לא אקבל יותר .
באותו הרגע הרגשתי אטום לחלוטין , כאילו שאינני על הקרקע .
הבאתי מהבית את ת.ז של אחותי ( הרכב רשום על שמה ) ות.ז שלי והלכנו לכיוון הדואר לעשות העברת בעלות
הוא שילם 200 ש"ח ובדרך לאוטו נתן לי 300 ש"ח
הייתי בהלם מוחלט , אמר ששילם על ההעברת בעלות לכן הוריד לי מהסכום .
הייתי עצבני והרגשתי מרומה , חשבתי לעצמי 300 שקל ??? באותם רגעים ניסיתי לחשוב אם יצאתי בסדר או שמא הוא רימה אותי ?
בעת רישום להעברת בעלות הוא לא הציג את הת.ז שלו, טען שהוא קונה את הרכב לאחיין שלו
כבר לא ידעתי אם להאמין לו או לא . הייתי לבד ופעם ראשונה אני עושה עיסקה מסוג זה . לא פעלתי נכון , לא היו איתי חברים שיכולים לייעץ .
הרגשתי מאויים מהקונה , הוא היה נראה עבריין וגם היה נראה בקיא בתחום הרכב, בדק ושאל על כל דבר .
הוא ביקש ממני להביא לו את התעודת ביטוח , אמרתי לו שאין לו צורך בזה , ושלא אבטל את הביטוח רק עוד כמה ימים .
ברישיון לא רשום את מספר המנוע שרשום ברכב, הוא מבקש ממני להמציא לו שטר רכב .
האסמכתא שהוחלף מנוע .
כל מי שסיפרתי לו צחק ! ואמר למה לא התייעצתי איתו קודם.
אני מרגש מרומה, אשם וכועס על עצמי מאוד .
אין לי פרטים של הקונה . הוא לא רשום בבעלות הרכב , רשום מישהו אחר ( אחיין שלו )

davidmzr
06-11-12, 09:16
בוקר טוב לך אלון !
כואב מאוד לשמוע את הסיפור שלך. אני הוא זה שהציע לך 2500 ₪ על הרכב, בתקווה שנגמור ב- 3000.
אבל אתה התעקשת ואפילו אמרת לי שאין לך ביטוח גרר.
איני נוהג לפזר מלח על פצעים, אבל במקרה הזה מגיע לך "לטמה" בראש.
לצערי נוכלים וגנבים לא חסרים בארצנו, אבל מעולם לא ידעתי שהם יורדים נמוך כל כך.
לגבי העברת הבעלות, אין לך מה לדאוג, על שם מי הוא העביר את הרכב. שמור את הטופס שקיבלת מהדואר.
הפעם שילמת דמי לימוד. מקווה שהמקרה יהיה נר לרגליך.
גם לי קרה לפני שבועיים משהוא דומה. כאשר מכרנו את ה-GT , סיכמנו מחיר וניגשנו לדואר להעביר בעלות.
לאחר ההעברה נתן לי הקונה חבילת שטרות, ספרתי והיה חסר 300 ₪. אמר שזה כל הכסף שיש לו.
מחוסר ברירה הסכמתי. לפחות למדתי שהחיים הם בית ספר, ותמיד אפשר ללמוד דבר חדש.
חברים. לקחת את הכסף לפני העברת הבעלות.
דוד.

Caveman
06-11-12, 09:39
אז קנית אוטו, נסעת בו כ200,000 ק"מ, הזנחת אותו ולא טיפלת בו, החלטת למכור במחיר X, נכנעת ללחץ של מישהו עבור מחיר נמוך משמעותית, ולא שמת לב מה קורה איתך.

צר לי, אבל אני גם בדעה של "מגיע לך".
תטפל ברכב שלך, ואז הוא לא יתקלקל ולא ירגיש לך "רכב צעצוע".
אם אתה רואה שמישהו מגיע לקנות את הרכב ונראה לך מפוקפק, Walk away. אתה לא חייב לו כלום.

davidmzr
06-11-12, 10:24
ברישיון לא רשום את מספר המנוע שרשום ברכב, הוא מבקש ממני להמציא לו שטר רכב .
האסמכתא שהוחלף מנוע .

נראה לי שנפלת לא רק על נוכל וגנב, אלא גם על סחטן שלא יעזוב אותך.
אם יתקשר אליך, תגיד לו שכבר הגשת תלונה במשטרה.
לדעתי לא יזיק באמת להגיש תלונה, אפילו שאני סבור שלא ייצא מיזה כלום. זה לפחות ירתיע אותו.
ועוד סיפור שקרה לי השבוע. הגיע אלי בחור מאשדוד כבן 30 שביקש לקנות את המנוע שפירסמתי למכירה. המנוע הוא על פונטו מודל 2000 מושבת.
המחיר שסיכמנו 1000 ש"ח לא כולל סטרטר, אלטרנטור וחיישנים.
אמר שהוא יקח את המנוע קומפלט, ולאחר מכן יחזיר לי את החלקים. סירבתי.
הבחור היה עם צלקות בפנים, ולא היה נראה לי מההתחלה.
לפתע אמר שאני חייב לתת לו את המנוע עם החלקים, משום שהוא נסע אלי מאשדוד.
הרגשתי שהעסק כאן הולך להסתבך. אמרתי לו שיחכה רגע, שאני אצלצל לבן שלי שעובד במדור , המנוע שלו. אם הוא בסביבה עם הניידת הוא יבוא תוך 5 דקות. (הבן לא עובד במשטרה). :)
לא צריך אמר, אני אולי אמכור את הרכב לברזל. הלך ולא צילצל יותר.
דוד.

y0jik
06-11-12, 10:30
אני עדיין מופתע שהרכב החזיק 200,000 ק״מ ללא שום טיפול עד שהתחילו התקלות..
היה לו פוטנציאל טוב :)
אמרת שמלכתחילה הוא טען שאף אחד לא ישלם יותר מ500₪ על הרכב ועדיין הלכת איתו להעביר בעלות..
פעם הבאה תקבע לעצמך מחיר מינימלי שאתה מוכן למכור ותרשום זכרון דברים עם הקונה
כך תקבל את המחיר שסיכמתם עליו מראש.
זה אולי מבאס ומרגיז אבל כמו שאמר דוד , זה שיעור לחיים
לאו דווקא בנושא רכבים.

davidmzr
06-11-12, 10:53
לא חושב שבמקרה הזה היה מועיל זכרון דברים.
לדעתי, התגובה של גדעון נכונה מאוד, Walk away.
דוד.

אלון2009
06-11-12, 12:39
חבר'ה תודה על ההיענות אבל לא עניתם על התשובות
אם אחרי שחתמנו על העברת בעלות (שהוא בכלל לא רשום בה) יהיו השלכות לגבי ? אחותי בחו"ל והיא מפחדת שלא יתפתחו בעיות בעתיד.

העסקה כבר נעשתה , לאחריה השכלתי ולמדתי לקח לחיים.

מה שמצחיק שכל החברים שלי מתעוררים אחרי הנעשה .
קיצור צריך להיזהר ממניאקים שבבוקר מתעוררים וחושבים את מי לתפוס כפיתיון.

davidmzr
06-11-12, 13:07
למה לא ענינו ?.
הנה כתבתי, "לגבי העברת הבעלות, אין לך מה לדאוג, על שם מי הוא העביר את הרכב. שמור את הטופס שקיבלת מהדואר."
תגיד לאחותך שאין לה מה לפחד. אם הוא ימשיך לצלצל ולהציק לך, פעל כפי שהצעתי.
דוד.

אלון2009
06-11-12, 13:42
תודה דוד.
עכשיו אנחנו פטורים ?!

בכמה יכולתי למכור אותו ? שמעתי שבפירוק נותנים 5000 ש"ח .