התחבר

View Full Version : ריח של נבלה בתוך האוטו

madmongo
03-10-12, 13:36
היי שלום,

לאחרונה, כל פעם שאני נכנס לאוטו בבוקר, יש ריח נורא - כאילו כל הפיח והעשן מהאגזוז נכנסו לי לאוטו בזמן שהוא היה סגור. לאחרונה אפילו בזמן נסיעה כשהחלונות סגורים יש ריח דומה...

ראיתי פה בפורום שרשור דומה - אבל שם דיברו על ריח של דלק, והמליצו לבדוק נזילות בחלק שליד פתח מילוי הדלק. לא מצאתי כאלה וגם הריח לא דומה לריח דלק...

מאיפה להתחיל לחפש פתרון?

matansab
03-10-12, 13:44
תבדוק מה איכות האטימה של דלת תא המטען.
ייתכן והגומי שאוטם את דלת תא המטען בלוי או שבעבר הרכב היה מעורב בתאונה שעיקמה את הפח מעט באיזור תא המטען ולא תוקנה במלואה.
במצבים הנ"ל עלולים לחדור לתוך תא הנוסעים גזים שנפלטים מהאגזוז.

שחרון
03-10-12, 14:09
תבדוק אם השטיח של הרכב רטוב. באזור של הנוסע.
יכול להיות נזילת מים מהמזגן שעושה ריח לא נעים.
אצלי זה היה הבעיה.

שחרון

madmongo
03-10-12, 15:01
מעניין מה שאמר matansab. הטמבון האחורי אכן פגוע, ונראה שהרכב חטף מכה מאחור (דרך אגב, מכה כזו, מוגדרת כתאונה? כלומר, שלדת הרכב נקייה, אבל הטמבון פגוע והגומי גם קרוע באיזור הזה...).

אבדוק זאת.
השטיחים יבשים ונקיים.

matansab
03-10-12, 15:32
היא בוודאי קרתה בטעות, אז היא מוגדרת כתאונה, אבל לא כזאת שמורידה את ערך הרכב בצורה משמעותית.

בזמן נסיעה, נוצר באחורי הרכב תת לחץ שגורם למערבולות אוויר, במיוחד כשמדובר ברכב 5 דלתות (האצ'בק)

כדי לדעת בדיוק מה גודל החריצים, פרק את המגש האחורי, סגור את דלת תא המטען, לך אל המושבים האחוריים ותבדוק כמה גדולים הרווחים.

אם המגב האחורי לא פועל לך, זה בגלל שהקונקטורים שבדלת תא המטען ובטמבון כבר לא נפגשים כמו פעם.

תוכל לתקן את העניין הזה אצל פחח.

madmongo
03-10-12, 15:41
מגש אחורי == זה שבו שמים בדר"כ רמקולים אחרויים?

אתה מתכוון שבעצם אציץ מתוך תא המטען כלפי חוץ האוטו, לראות אם יש פתחים שדלת תא המטען אמורה לאטום?

המגב פועל כשורה, אבל בגומי האיטום יש קרעים...

matansab
03-10-12, 15:46
הבנת נכון.
תסתכל מתוך האוטו כלפי חוץ כשדלת תא המטען סגורה, אם תגלה שישנם פתחים, סבירות גבוהה שנכנסים לך גזים לתוך האוטו דרך הפתחים הללו.

רפי לין
03-10-12, 17:54
קרה לי בעברי המקצועי וזה היה עכבר קטן שמת בתוך המפוח הפנימי.
בברכה - רפי לין

madmongo
03-10-12, 19:21
:)

רפי אני מקווה שאתה מתלוצץ...

לא התכוונתי באמת לריח של נבלה, זה היה רק דימוי לזוועה שאני עובר כל בוקר...

mechtech
03-10-12, 20:19
לפי הכותרת "ריח של נבלה בתוך האוטו", גם אני הייתי סגור על כיוון של "נבלה", אבל ת'אמת שלא חשבתי שעכבר יכנס לרכב ולמפוח, כי זה באמת אחד ל.., אבל, חשבתי אולי מישהו השאיר שקית של שארית שוארמה בלאפה בפח האשפה, או שהיא נפלה לרצפת הרכב ונדחפה איכשהו אל מתחת לכסא, וכעבור יומיים כשנכנסתי לרכב חשבתי שרצחו את חמותי והחביאו אותה מתחת למושב האחורי (מקרה שהיה) :].

yair791
04-10-12, 01:12
לפי הכותרת "ריח של נבלה בתוך האוטו", גם אני הייתי סגור על כיוון של "נבלה", אבל ת'אמת שלא חשבתי שעכבר יכנס לרכב ולמפוח, כי זה באמת אחד ל.., אבל, חשבתי אולי מישהו השאיר שקית של שארית שוארמה בלאפה בפח האשפה, או שהיא נפלה לרצפת הרכב ונדחפה איכשהו אל מתחת לכסא, וכעבור יומיים כשנכנסתי לרכב חשבתי שרצחו את חמותי והחביאו אותה מתחת למושב האחורי (מקרה שהיה) :].

מה מיבצע חיסול חמות ? ולא אמרתה לי אין מצב ל1+1 ***ח:shock:

mechtech
04-10-12, 01:50
כשאמרתי "מקרה שהיה" התכוונתי לשוארמה, לא לחמותי..:p

Amit
04-10-12, 10:05
מקלחת ?? עכשיו ברצינות , תבדוק רטיבות ממקומות שהמליצו + בגלגל הרזרווי .

עמית