View Full Version : נורית בלם יד דולקת לסרוגין - פיאט בראבו
שלום לכולם!!
בכמה ימים האחרונים נורית האמברקס נדלקת ונכבת כאשר הבלם יד נמצא למטה
הנורית נדלקת ונכבת לסירוגין
נראה לי שיש בעיה במגעים!
מה אפשר לעשות בנדון??
אפשר לפתור את הבעיה באופן עצמאי?
האם חייב לקחת את הרכב למוסך מורשה ולחבר אותו למחשב?
תודה לכל העוזרים!!
לפני שמתחילים לפרק שם חצי אוטו, תבדקי את מפלס נוזל הבלמים. בד"כ כשהנורה נכבית ונדלקת בצורה לא רציפה, יש חוסר בנוזל בלם.
הסיבה היא ירידה בנוזל הבלמים שיש לו נורת אזהרה משותפת עם נורת בלם היד בדרך כלל זה מעיד שרפידות הבלם שחוקות כי כמה שהם יותר שחוקות כך גובה מפלס השמן יורד לכן הייתי ממליץ לבדוק את מצב רפידות הבלם ברכב ואם הם תקינות אז כדאי לבדוק אם יש נזילות של נוזל הבלם ברכב בכל מקרה צריך לטפל בעניין כמה שיותר מהר כי בכל זאת מדובר על בלמים.
תודה אורן.
לפני שמתחילים לפרק שם חצי אוטו, תבדקי את מפלס נוזל הבלמים. בד"כ כשהנורה נכבית ונדלקת בצורה לא רציפה, יש חוסר בנוזל בלם.
עשיתי טיפול לרכב לפני חודש ומילאו לי נוזל בלמים כן זה נראה יותר כמו בעיה במגעים של הבולם יד שיש קפיצות ברכב אז הנורה נדלקת ונכבת לסירוגין.
ומה זה אומר רפידות בלם??
ודרך אגב איפה נמצא המיכל של הנוזל ברקס?
רפידות בלם אלו הרפידות שמבצעות את העצירה. הן נצמדות אל הצלחות ועוצרות את הרכב.
אם הן שחוקות יתר על המידה, אז זה אומר שנדרש יותר נוזל בלמים בצנרת על מנת לגרום למגע בינהן לבין הצלחות עצמן. זה כמובן מוביל לירידה במפלס נוזל בלמים בעת עצירה.
רפידות בלם אלו הרפידות שמבצעות את העצירה. הן נצמדות אל הצלחות ועוצרות את הרכב.
אם הן שחוקות יתר על המידה, אז זה אומר שנדרש יותר נוזל בלמים בצנרת על מנת לגרום למגע בינהן לבין הצלחות עצמן. זה כמובן מוביל לירידה במפלס נוזל בלמים בעת עצירה.
הבנתי תודה
איפה נמצא הנוזל בולמים?
כבר אמרתי לך תסתכלי בהודעה שרשמתי לך למעלה
כבר אמרתי לך תסתכלי בהודעה שרשמתי לך למעלה
אין לי מושג מה זה קיר אש
מישהו יכול להסביר לי יותר בפירוט??
קיר אש זהו הקיר המפריד בין המנוע לתא הנוסעים .
האם כאשר הנורית נדלקת אז אם אתה מנסה להוריד יותר חזק לכיוון הרצפה את ידית ההנדברקס (ויש גם תחושה כאילו היא קפצה קצת למעלה) אז הנורית נכבית ?
האם כאשר הנורית נדלקת אז אם אתה מנסה להוריד יותר חזק לכיוון הרצפה את ידית ההנדברקס (ויש גם תחושה כאילו היא קפצה קצת למעלה) אז הנורית נכבית ?
את מנסה לא אתה מנסה
כן אני מנסה להוריד את הידית כלפי מטה ומשחקת עם הידית וזה נראה כמו בעיה במגעים של האנדברקס, לא אין תחושה כאליו הידית קפצה קצת למטה.
שוב אני יחזור זה נראה כמו בעיה במגעים של הבלם יד!!
יש למישהו עוד חוות דעת בנושא?? :roll:
בדקת כבר את המפלס נוזל בלמים?
בדקת כבר את המפלס נוזל בלמים?
היום אבדוק ואעדכן אותכם תודה....
נשתמע בהמשך היום......
חברה בדקתי את מפלס הנוזל ואכן חסר, יש שמן עד המינימום ומילאתי כמה שצריך.
עכשיו השאלה היא האם יש נזילה??
כי מילאתי נוזל ברקס לפני חודשים איך יכול להיות שכבר חסר????
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי...
כלומר לפני חודשים מילאו אצלך ברכב נוזל בלמים עד למקסימום ועכשיו זה במינימום ? אז איך לא ידעת לבדוק את רמת הנוזל ?
אם! זה כך אז - דחוף ביותר למוסך, יש לך נזילה משמעותית במערכת הבלמים ואת מאוד קרובה למצב שהבלימה תהיה הרבה יותר קשה.
הייתי ממליץ לך ממש להימנע מכל נסיעה אחרת ברכב ולהגיע כמה שיותר מוקדם למוסך.
אם יש לך או לשכן נוזל בלמים מסוג DOT3 או DOT4 בלבד אז כדאי להוסיף ממנו למיכל נוזל הבלמים - בהנחה שבאמת את יודעת שזה המיכל ושאכן זה ירד מ- MAX ל- MIN בחודשיים.
אם יש נזילה אז ממילא יחליפו את הנוזל במוסך ולכן אין בעיה לערבב בין DOT3 לבין DOT4 שדי דומים.
אם אין באמת נזילה ועירבבתם נוזלי בלמים שונים אז יתכן ויאלצו להחליף את כל הנוזל בלמים שברכב.
בכל מקרה כל טיפת נוזל בלמים שתישפך על כל חלק ברכב יש לנקות מייד !
כלומר לפני חודשים מילאו אצלך ברכב נוזל בלמים עד למקסימום ועכשיו זה במינימום ? אז איך לא ידעת לבדוק את רמת הנוזל ?
אם! זה כך אז - דחוף ביותר למוסך, יש לך נזילה משמעותית במערכת הבלמים ואת מאוד קרובה למצב שהבלימה תהיה הרבה יותר קשה.
הייתי ממליץ לך ממש להימנע מכל נסיעה אחרת ברכב ולהגיע כמה שיותר מוקדם למוסך.
אם יש לך או לשכן נוזל בלמים מסוג DOT3 או DOT4 בלבד אז כדאי להוסיף ממנו למיכל נוזל הבלמים - בהנחה שבאמת את יודעת שזה המיכל ושאכן זה ירד מ- MAX ל- MIN בחודשיים.
אם יש נזילה אז ממילא יחליפו את הנוזל במוסך ולכן אין בעיה לערבב בין DOT3 לבין DOT4 שדי דומים.
אם אין באמת נזילה ועירבבתם נוזלי בלמים שונים אז יתכן ויאלצו להחליף את כל הנוזל בלמים שברכב.
בכל מקרה כל טיפת נוזל בלמים שתישפך על כל חלק ברכב יש לנקות מייד !
המפלס לא היה בידיוק על המינימום אחרי שמילאתי (בגלל שלא כל ברור איפה המפלס של המינימום והמקסימום) מילאתי קצת משהו כמו חצי כוס...
קניתי עכשיו נוזל בלמים חדש וערבתי בישן 8O
אסור לערבב בין שני סוגים שונים??
תוך כמה זמן לבדוק את מפלס הנוזל על מנת לוודאות שאין נזילה??
דרך אגב היום שנסעתי ברכב הנורית הפסיקה להידלק כאשר הידית מורדת...
אחרי ששמת נוזל בלמים ותלחצי כמה פעמים בדוושת בלם ואז תבדקי אם אין נזילה במערכת בלמים וגם אם נוזל בלמים לא ירד מפלס MAX ואם במידה ישנה את הנזילה יהיה עלייך לגשת למוסך בדחיפות בנסיעה איטית ובזהירות רבה מאוד וזהו סיכון קריטי למניעת תאונה למקרה שתאבדי כושר במערכת בלמים!
חברה
עבר כבר יומים מאז שמילאתי שמן ברקס מתי כדאי לבדוק את מפלס הנוזל??
האם יש חשש שרפידות הבלם נפגעו אם נוזל הבלם היה קצת חסק למשך תקופה??
אם את חושדת בנזילה, תבדקי פעם ביום. אם אחרי חודש הוא לא ירד, אז זה בתוצאה מבלאי טבעי של הרפידות.
הכי טוב שתלכי למוסך. נוזל בלמים משאיר עקבות ברורים במקרה של נזילה.
חברה
אני פשוט לא מבין אותך - את אוהבת לשחק בבטיחות שלך ? של אחרים בכביש ?
את חושבת שמישהו יכול דרך האינטרנט לומר לך אם יש או אין בעיה במערכת הבלמים ברכב שלך ?
מה פתאום לפני חודשיים הוספת נוזל בלמים - את הוספת ? המוסך הוסיף ? למה ?
לא נשמע סביר שתוך חודשיים, גם אם אפילו זה היה רק בחצי, שרמת נוזל הבלמים ירדה למינימום ולרמה כזו שהחלה לדלוק נורת ההתראה לגובה נוזל בלמים - נורה אדומה!
בקיצור, אם באמת איכפת לך אז תבלעי את הגאווה שלך ותיכנסי למוסך לבדיקה אם לא קיימת נזילה במע' הבלמים. מקסימום הפסדת 100 ש"ח.
חברה
אני פשוט לא מבין אותך - את אוהבת לשחק בבטיחות שלך ? של אחרים בכביש ?
את חושבת שמישהו יכול דרך האינטרנט לומר לך אם יש או אין בעיה במערכת הבלמים ברכב שלך ?
מה פתאום לפני חודשיים הוספת נוזל בלמים - את הוספת ? המוסך הוסיף ? למה ?
לא נשמע סביר שתוך חודשיים, גם אם אפילו זה היה רק בחצי, שרמת נוזל הבלמים ירדה למינימום ולרמה כזו שהחלה לדלוק נורת ההתראה לגובה נוזל בלמים - נורה אדומה!
בקיצור, אם באמת איכפת לך אז תבלעי את הגאווה שלך ותיכנסי למוסך לבדיקה אם לא קיימת נזילה במע' הבלמים. מקסימום הפסדת 100 ש"ח.
זה לא עניין של כסף .המוסך הוסיף נוזל בלם לא אני
וגם עכשיו שהיה חסר המוסך הוסיף נוזל ולא אני
אין פה שום עניין של גאווה אני א יודעת על מה אתה מדבר :?
מקווה שהבנת אותי....
תציצי מאחורי כל גלגל (בעיקר אחוריים ) ותראי אם יש נזילת שמן (כתם שמן שחור על התופים ) זה דיי נפוץ שמשאבות בלם אחוריות נוזלות . תיקון פשוט וזול .
עדכני להמשך.
עמית
אולי באמת לא הבנתי אותך אבל עדיין נראה לי תמוה למדי שכל חודשיים ממלאים אצלך נוזל בלמים.
יכול להיות שאין בעיה. אבל הבעיה היא אם דווקא כן קיימת בעיה. כי אז זו יכולה להיות בעיה שתסכן אותך קודם כל ואת כל מי שבסביבתך.
אולי הגיע הזמן להחליף מוסך ? או שאולי את צריכה לחוזר אליהם ולהבהיר להם שהפעם הם צריכים לבדוק את הרכב יותר טוב.
אולי באמת לא הבנתי אותך אבל עדיין נראה לי תמוה למדי שכל חודשיים ממלאים אצלך נוזל בלמים.
יכול להיות שאין בעיה. אבל הבעיה היא אם דווקא כן קיימת בעיה. כי אז זו יכולה להיות בעיה שתסכן אותך קודם כל ואת כל מי שבסביבתך.
אולי הגיע הזמן להחליף מוסך ? או שאולי את צריכה לחוזר אליהם ולהבהיר להם שהפעם הם צריכים לבדוק את הרכב יותר טוב.
יכול להיות שאתה צודק מחר בוקר באור יום אני יבדוק אם חסר עוד שמן ברקס ואם הנוז ירד ואני יבדוק אם יש נזילות כמו שעמית אמר.
דרך אגב הנורית הפסיקה בלם יד הפסיקה להידלק ולכבות באמצע נסיעה
ואני גם חושבת כמוך לא משחקים בחיי אדם אתה צודק הבחלט
אמשיך לעדכן אותכם לגבי המפלס נוזל בלם ולגבי אם ראיתי נזילות.
החלטה טובה !
בטח שנורית בלם היד הפסיקה לדלוק - היא התריעה לך על מפלס נוזל בלמים נמוך. כרגע עכשיו המפלס כנראה תקין (זה לא אומר שאין איבוד!!!!) אז נורית בלם היד לא דולקת.
היי גילי ירידת נוזל בלם יכולה להיגרם משני סיבות בלבד.
1. שחיקת רפידות בלם שגורמים לירידת הנוזל במיכל.
2. נזילה במערכת הבלמים.
אין שום סיבה אחרת ואל תחפשי במידה ומלאת את המיכל ואחרי שבועיים רמת הנוזל ירדה יש לך נזילה במערכת ואת צריכה לגשת למוסך שיאבחנו מהיכן הנזילה רק קחי לתשומת ליבך שברגע שכמות הנוזל תיגמר במיכל לא יהיו לך בלמים ברכב לכן טפלי בבעיה כמה שיותר בדחיפות.
תודה אורן.
היי גילי ירידת נוזל בלם יכולה להיגרם משני סיבות בלבד.
1. שחיקת רפידות בלם שגורמים לירידת הנוזל במיכל.
2. נזילה במערכת הבלמים.
אין שום סיבה אחרת ואל תחפשי במידה ומלאת את המיכל ואחרי שבועיים רמת הנוזל ירדה יש לך נזילה במערכת ואת צריכה לגשת למוסך שיאבחנו מהיכן הנזילה רק קחי לתשומת ליבך שברגע שכמות הנוזל תיגמר במיכל לא יהיו לך בלמים ברכב לכן טפלי בבעיה כמה שיותר בדחיפות.
תודה אורן.
תודה כל ההכוונה :wink:
איך שלא יהיה ירידת נוזל בלמים עקב שחיקת רפידות לא אמורה להיות דרמטית והיא איטית.
לפי מה שאני יודע רמת הנוזל במיכל לרוב לא אמורה לרדת ביותר מרבע (ממלא לשלושת רבעי וכולי) עקב שחיקת הרפידות ובטח לא לרדת הרבה בחודשיים -אלא אם נסעת 20 אלף ק"מ.
מה שמוזר בכל הסיפור הוא שהמילוי נעשה במוסך.
student אתה צודק בהחלט אני פשוט פירטתי את הסיבות באופן כללי ולא ספיצפית למקרה.
איך שלא יהיה ירידת נוזל בלמים עקב שחיקת רפידות לא אמורה להיות דרמטית והיא איטית.
לפי מה שאני יודע רמת הנוזל במיכל לרוב לא אמורה לרדת ביותר מרבע (ממלא לשלושת רבעי וכולי) עקב שחיקת הרפידות ובטח לא לרדת הרבה בחודשיים -אלא אם נסעת 20 אלף ק"מ.
מה שמוזר בכל הסיפור הוא שהמילוי נעשה במוסך.
לא אני לא נוסעת 20000 ק"מ.
אני יבדוק את הנושא שנית יחזור ויעדכן אותכם
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.