View Full Version : טיפולים לספייס 2004
שלום לכולם,
יש לי נסיכה קטנה מדגם ספייס 2004 ידני שעומדת על 59,100 ק"מ אמיתיים.
לפי המוסך שלי (אדם מאוד אמין ונעים הליכות) אני צריך לבצע טיפול כל 10 אלף קילומטרים שבד"כ כולל החלפת שמנים, בדיקה וניקוי ברקסים, החלפת פילטר שמן, החלפת פילטר אויר וכל דבר שהוא אומר לי שצריך לעשות.
אחרי שבדקתי במוסך המרכזי הפיאט שלי צריכה לעבור טיפול כל 20 אלף קילומטר אבל לא פורט מולי מהות הטיפול.
איני יודע איך לנהוג בנושא זה ואני לא יודע ע"פ הנחיות היצרן איך לטפל באוטו שלי.
האם מישהו יכול לעזור לי בכמה עצות ?
לפי מה שידוע לי צריך כל 20 אלף בפונטו ספייס, אבל משום מה המוסכים העממיים התרגלו כל 10 - כנראה הם עוד חיים לפני עשר שנים.
מה שכן תמיד עדיף להקדים ולא לאחר - אני אישית חושב שרצוי לפחות פעם בשנה לעשות טיפול ואם האוטו באמת ״עובד קשה״ אז 2 בשנה. תבדוק מה צבע השמן - אם שחור שרוף אז הגיע הזמן לטיפול.
אני אישית עושה טיפול כל שנה,מה שנקרה טיפול גדול ומנסה לשמור על כל חצי שנה בערך טיפול קטן.
באופן קבוע מוחלף שמן איכותי וחלקים לפי הצורך. מנסיון אישי עם הרכב אנני ממליץ לא להסתכל על עומדן ק"מ (עם הנסיעה היא נסיעה ממוצעת כ10K-15K לשנה) כקובע חד משעמעות.
בכל מקרה יש שיכולים שרק אתה תוכל לעמוד אותם, כגון כמה אתה רוצה להשקיע וכמה חשוב לך לשמור על הרכב בעיקר.
אני אישית עושה טיפול כל שנה,מה שנקרה טיפול גדול ומנסה לשמור על כל חצי שנה בערך טיפול קטן.
באופן קבוע מוחלף שמן איכותי וחלקים לפי הצורך. מנסיון אישי עם הרכב אנני ממליץ לא להסתכל על עומדן ק"מ (עם הנסיעה היא נסיעה ממוצעת כ10K-15K לשנה) כקובע חד משעמעות.
בכל מקרה יש שיכולים שרק אתה תוכל לעמוד אותם, כגון כמה אתה רוצה להשקיע וכמה חשוב לך לשמור על הרכב בעיקר.
בגדול זה אוטו שנוסע, לפחות פעם פעמיים בשבוע נוסע לירושלים, מטייל הרבה בכבישים מהירים וחשוב לי לשמור עליו, אני מאוד אוהב אותו.
העניין שאני מנסה למצוא איזון בין עלויות לבין שמירה על הרכב, להגיע לאיזון ואני לא יודע מה השיקולים.
הנתון היחיד שאני יכול לספק ואולי תעזרו לי לבנות תמונת מצב היא שלפני 20 אלף הוא עבר טיפול גדול מאוד, טיימינג, רצועות, שמנים פילטרים ברקסים צמיגים גלגלים פילטרים וכו וכו וכו.
מאז אחרי 10 אלף עשיתי טיפול קטן ועכשיו אני עם השיקול שבו אני נעזר בכם האם להכניס עכשיו (10 אלף אחרי האחרון) או לחכות עוד 10 או אפילו רק חמש.
לגבי מצב השמן, שחור אבל אין ריח, אגב יש הבדלים בין סוגי השמנים ? אני בד"כ שם שמן של תחנת דלק כלשהי.
תעשה טיפול קטן: פלאגים פילטרים(אויר ושמן) שמן מנוע איכותי ותעשה מעכשיו יישור קו כל 20 טיפול!
שים שמן 10w40 סינטטי מלא של חברה טובה ואל תשתמש בשמנים של תחנות דלק, אוליי הם טובים אבל מניסיון נשרפים מהר!
תעשה טיפול קטן: פלאגים פילטרים(אויר ושמן) שמן מנוע איכותי ותעשה מעכשיו יישור קו כל 20 טיפול!
שים שמן 10w40 סינטטי מלא של חברה טובה ואל תשתמש בשמנים של תחנות דלק, אוליי הם טובים אבל מניסיון נשרפים מהר!
יש לך המלצה ?
יש לך מלא שמנים איכותיים: הכי נפוצים ליקווי מולי, קסטרול, ולווליין, אדג׳ ועוד.
אני מישתמש כבר לא מעט זמן בליקווי מולי שגלון של 5 ליטר עולה 130 ש"ח. בהחלט שמן מצוין להפליא.
5 ליטר סינטטי מלא של ליקווי מולי ב130 שח? מהיכן???
בחדרה. חנות חלפים שניקראת אור חלפים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.