התחבר

View Full Version : רעש לא ברור

Guter
28-08-12, 14:40
שלום רב,

לפי זמן מה, נסעתי בצפון ועברתי פס האטה שאחריו היה בור לא קטן.
לאחר שקללתי את כל העולם יצאתי מהרכב לראות עם יש משהו שנראה לעין אך לא היה כלום חוץ מרעש שהופיעה פתאום. הרעש היה כמו של שפשוף ברזל בברזל (כמעט קבוע), ובזמן עצירה הרכב ממהירות של כ35 קמ"ש היה כאילו מתנדנד.

הרעיון היה שכנאה הדיסק קבל מכה ולכן התעקם קלות, לכן החלפתי דיסק ורפידות לחדש.

הרכב הפסיק בכלל לרעוד בזמן עצירה אך הרעש עדיין קיים במהירויות נמוכות יחסית, אשמח מאו לכל עזרה מכם (זה פשוט מחרפן כבר).

המון תודה
גיא

forum770
28-08-12, 14:58
לי יש רעש מהבלמים האחוריים בדיוק כמו שאתה מתאר , החלפתי את כל הסט ובדקתי אין חופש בנאבה , לא עזר הרעש עדיין ישנו . החזרתי הכל חזרה והשארתי ככה , הרעש מחרפן אותי אבל לא מצאתי פתרון. צריך לשמוע את הרעש כדי לדעת מה המוצא שלו.

Guter
28-08-12, 15:54
הרעש שאתה מתאר מוכר לי ומצאתי פתרון.

הסבר קצת, כאשר הוחלפו את הבלמים האחורים (זה נעשה ע"י איש מקצוע) כל הפח בפנים עבר עבודה קטנה על מנת להתאים בול לבלמים. לכן הפח עבר עבודה טובה אך לא כולו היה עגול בדיוק וגרם לרעש מוזר בקצת מאחור.

הפתרון - היה בעזרת הרמת בלם היד קצת במהירות לא גבוה ומן קצת (על מנת שהלמים ישלימו את העיגול שצריך בפח בפנים.

הבעיה אצלי אינה מגיע מאחור אלה מקדימה.

forum770
29-08-12, 01:35
מה שתיארת לי עם הפח מאחורה זה היה גם תאוריה של המוסכניק שלי אבל גם את זה הוא בדק.
יש שם בהחלט משהו מוזר , אני עוד יחזור לשגע אותו על זה.

לגבייך , תוך כדי נסיעה איטית בכביש פנוי כמובן שחק עם ההגה ימינה ושמאלה - כמו סללום כזה ותראה אם זה נשמע חזק יותר מאחד הצדדים או שזה אותו הדבר. כי אם החלפת דיסקים ורפידות והרעש עדיין ישנו מה עולה לי לראש עכשיו זה יכול להיות רק שאחת הציריות חטפה מכה.

Guter
29-08-12, 01:43
מה שתיארת לי עם הפח מאחורה זה היה גם תאוריה של המוסכניק שלי אבל גם את זה הוא בדק.
יש שם בהחלט משהו מוזר , אני עוד יחזור לשגע אותו על זה.

לגבייך , תוך כדי נסיעה איטית בכביש פנוי כמובן שחק עם ההגה ימינה ושמאלה - כמו סללום כזה ותראה אם זה נשמע חזק יותר מאחד הצדדים או שזה אותו הדבר. כי אם החלפת דיסקים ורפידות והרעש עדיין ישנו מה עולה לי לראש עכשיו זה יכול להיות רק שאחת הציריות חטפה מכה.

אך עם הציריה היית עושה רעש היא היית עושה גם רעש בעמידה במקום עם סיבוב הגה עם הסוף לצד שפגוע, אך אי רעש.

זה ממש משגע אותי, מתחילים נסיעה ועד 30 קמ"ש לערך הרעש מתגבר ונעלם.

Guter
29-08-12, 02:38
תיקון טעות, לאחר קצת מחשבה הבנתי כי טעיתי והציריה לא תת רעש בעמידה.

אנסה בהחלט מחר אתה המשחק עם ההגה כמו שהמלצתה כאן, תודה

Guter
02-09-12, 07:04
עדכון: לאחר ההמלצה שקבלתי ניסיתי להזיז את ההגה בנסיעה אך כאשר עשיתי זאת הרעש ניתן לומר נעלם.
בצד הנהג כמעט ולא ניתן לשמוע את הרעש כמו בצד הנוסע.

האם יש רעיון?

Guter
04-09-12, 08:02
עזרה?

כמה עולה בדיקה לרכב במוסך (רק להרים למשל על ליפט וראות את הציריה ולבדוק תפוחים)?

davidmzr
04-09-12, 08:05
אין מחיר קבוע. אם אינך לקוח מזדמן במוסך, לא יגבו כסף.
דוד.

GreaseDonkey
04-09-12, 21:05
עדכון: לאחר ההמלצה שקבלתי ניסיתי להזיז את ההגה בנסיעה אך כאשר עשיתי זאת הרעש ניתן לומר נעלם.
בצד הנהג כמעט ולא ניתן לשמוע את הרעש כמו בצד הנוסע.

האם יש רעיון?

זה או מייסב גלגל או פחית רפש של הדיסק בלם

Guter
05-09-12, 07:16
אשמח מאוד עם תוכל בבקשה לתת הסבר כיצד לבדוק אותם, במידה ויש לך תומנה (או לכל אדם אחר) של החלקים הללו זה נורא יעזור לי.

תודה

davidmzr
05-09-12, 09:59
זה או מייסב גלגל או פחית רפש של הדיסק בלם
מבין שתי האפשרויות שהעלת, סביר יותר להניח שהפחית התעקמה, או שנתקעה אבן בין הפחית לדיסק
דוד.

Guter
05-09-12, 14:08
דוד כמו תמיד - תודה רבה!
אנסה בזמן הקרוב