PDA

View Full Version : פונטו ספייס 02 - כריות אויר

30-01-07, 23:16
קניתי לפני שבוע פונטו ספיס שנת 2002

2 נורות של כריות האויר כל הזמן דלוקות

אחת אדומה שבציור רואים מישהו יושב ויש לו כרית (ניראה כמו אישה בהריון)
השניה צהובה מהבהבת של כמו כיסא לתינוק

מישהו יכול להסביר לי למה זה ומה לעשות לסדר את זה

תודה

31-01-07, 00:59
הנורה של הכריות אויר (אדומה ) מציינת שמחשב הרכב זיהה תקלה בכרית כדי לדעת מה זה ולכבות אותה יש צורך להתחבר עם סקנר\מחשב אבחון לרכב

הנורה הכתומה זה של הכרית ליד הנהג אם היא דלוקה קבוע זה אומר שמישהו ביטל אותה כדי לפתוח אותה חזרה אתה ניגש לצד של הנוסע ומסתכל בקצה של הדלת (כשהיא פתוחה ) על הדש בורד יש מקום להכניס מפתח ולסובב אותו (באמצעות מפתח הרכב,אותו מפתח שאתה מניע איתו) סובב אותו למצב ON והנורה תיכבה

31-01-07, 04:06
את ניתוק או הפעלת כרית אויר הנוסע יש לבצע כשמתג ההצתה כבוי.
(לא להשתמש במפתח רזרבי לכרית האויר כשמתג ההצתה במצב פעולה עם המפתח שבשימוש).
בברכה - רפי לין :)

31-01-07, 14:18
הנורה הכתומה זה של הכרית ליד הנהג אם היא דלוקה קבוע זה אומר שמישהו ביטל אותה כדי לפתוח אותה חזרה אתה ניגש לצד של הנוסע ומסתכל בקצה של הדלת (כשהיא פתוחה ) על הדש בורד יש מקום להכניס מפתח ולסובב אותו (באמצעות מפתח הרכב,אותו מפתח שאתה מניע איתו) סובב אותו למצב ON והנורה תיכבה

עשינו הכל עם הנורה הכתומה והיא לא מפסיקה להבהב כולל ניתוק מצבר שינוי ממצב ON OFF
זו מנורה ממש עקשנית.

31-01-07, 16:10
אני לא רוצה להיות זה שמבשר רעות, אבל יכול להיות שיש לך תקלה במערכת כריות האוויר באוטו, וזה לצערי מחייב בדיקה עם מכשיר אבחון של פיאט. (כי הם לא עשו אפשרות לבדיקה עצמית).

03-02-07, 14:51
הבעייה היא בכרית הנוסע בגלל זה שני הנורות דלוקות במידה ורק נורת האזהרה האדומה דולקת אז זה מצביע על כשל או בכרית אויר נהג או במחשב כרית האויר. במידה ושני הנורות דולקות גם האדומה וגם הצהובה וכרית הנוסע לא מנוטרלת אז זה מצביע על בעייה בכרית הנוסע.
יש בעיה סידרתית בספייס עם מתג ביטול כרית האויר שכתוצאה ממגע לא טוב בקונקטור נורת האזהרה של תקלה בכרית אויר נדלקת מה שצריך לעשות זה לפרק את המתג החוצה ולמעוך קצת את הפינים של הקונקטור כדי שיהיה מגע יותר טוב להחזיר בחזרה ברוב המקרים הנורה תיכבה לבד במידה ולא אז להוציא את קוטב המינוס מהמצבר לפחות ל 10 דקות ולהחזיר בחזרה.
תודה אורן.

03-02-07, 14:57
אורן אתה לא חושב שעדיף לגשת למוסך מורשה? זה הרי אביזר בטיחותי חשוב מאוד...

03-02-07, 15:35
הביצוע הוא מאוד פשוט לא צריך יותר מידיי ידע טכני כל התהליך שתיארתי הוא פחות מדקה לביצוע כמובן שהפיתרון הוא לפנות למוסך אבל שם אתה תשלם רק על הבדיקה כ 200 שקל למרות שהם יודעים על הבעיה הסידרתית הזאת מראש והם כמובן מחליפים את המתג כי זה יותר משתלם.הפירוק של המתג הוא פשוט מאוד לא הייתי נותן כזו עצה אם היתי חושב שזה מסובך מידיי כמובן הכל תלוי בידע הטכני של מי שמבצע מה שבטוח זה הרבה יותר פשוט מניקוי מצערת וכמו שאתה יודע גם את זה אנחנו עושים לבד וחוסכים הרבה כסף על מוסך.
כמובן שמי שמרגיש שזה מעבר ליכולות שלו אז מומלץ להיכנס למוסך.
תודה אורן.

03-02-07, 21:48
אוקיי אורן :)

06-02-07, 14:15
היום עשיתי מעצמי אידיוט ענקי....

נשרף לי פיוז של המנורה הפנימית באוטו ניסיתי לפרק אותו והוא נשבר בתהליך ההוצאה אז ניתקתי תפיוז הראשון שעלה מולי עם אותו אמפר המנורה עבדה הדלקתי את הסויץ כדי לראות מה ניתקתי....בהדלקה של הסויץ אף נורת ביקורת לא נדלקה....הבנתי שניתקתי תפיוז של הלוח שעונים אבל זהיה מאוחר מידיי :lol: בקיצור הייתי אמור ללכת היום לנ אייל ושות' אבל לא יצא לי אז עד מחר אני יסע עם זה מהבהב

06-02-07, 15:50
אתה לא צריך לנסוע ככה תנתק את המינוס מהמצבר ל 10 דקות ותחזיר.
תודה אורן.