View Full Version : מנוע מסרב להניע לאחר ראש מנוע
שלום לכולם
בעקבות קריעת רצועת הטיימינג עשיתי היום ראש מנוע לפונטו ELX שלי
לאחר סיום העבודה המנוע מסרב להניע
יש קומפרסיה ואפשר לסובב את הקראנק ידנית
יש ניצוץ
פלאגים יבשים
מכל אלו אני חושד שיש בעיה שגורמת לאי הזרקה...
מה יכול לגרום לכך?
על פי היינס מכוונים טיימינג כאשר הגל זיזים נעול והקראנק עם כל הבוכנות באותו גובה אך יש שתי אופציות להגיע למצב הנתון (כאשר 1,4 בדחיסה או כאשר 2,3 בדחיסה) איך מחשב הרכב מזהה בין השניים?
תודה
בן
בהיינס מצויין שיש חיישן מצב קמשאפט על גבי מכסה השסתומים אבל לא מצאתי אותו אצלי
במנוע אין מצב שהקראנק עם כל הבוכנות באותו גובה. ואין מצב ששתי בוכונות נצמצאות באותה העת בדחיסה.
ספר מעט מי שיפץ את הראש ומה בדיוק נעשה.
האם נבדקה הקומפרסיה עם שעון ?.
דוד.
כמו שדוד אמר אין מצב שכל הבוכנות באותו גובה. אתה צריך שבוכנות 1 ו4 יהיו למעלה (יש סימנים ברורים על הקמשאפט והקראנקשפט וגם על הגיר ליתר ביטחון).
אני הייתי חושד כמו שאמרת בחיישן שעל הקראנקשאפט בצד ימין למטה - לדעתי לא חיברו את הקארקנשפט כמו שצריך.
בדגם הזה ספציפית בוכנות 1,4 ו 2,3 עובדות ביחד (הכוונה שהן באותו גובה בכל זמן, לא באותו פעימה לדוגמה אחת דוחסת והשנייה פולטת וכו'), כמו כן אין סימונים על הפולי של הקאמשפט מכוון שהוא מחובר ללא שגם ולכן ניתן להרכיב אותו איך שרוצים ביחס לציר עצמו, לפי דעתי חיישן ה TDC שעל הקראק אינו קשור להזרקה מכוון שהמחשב לא יכול להבדיל בין נקודה מטה של סוף עבודה לזו של סוף פליטה ולכן הוא אחראי על ההצתה בלבד. אני מחפש חיישן שמציג למחשב את מצב גל הזיזים אך לא מצאתי שום דבר כזה על הראש מנוע
לא נכון שבדגם הזה ספציפית בוכנות 1,4 ו 2,3 עובדות ביחד.
אם אתה מצפה לתשובות כדי להגיע לפתרון הבעיה. ענה על השאלות. :)
דוד.
היי דוד
היום בבוקר הייתי מול המנוע הפתוח וראיתי בעצמי את הכל הבוכנות באותו גובה (בנקודה ספציפית של סיבוב הקראנק), ושוב הכוונה אינה שהן עובדות ביחד אלא מבצעות פעולה הפוכה (עבודה/יניקה או עבודה/פליטה). בכל מקרה שתי צילינדרים נבדקו מדגמית ע"י שעון קומפרסיה על מנת לשלול בעיה בטיימינג ונמצאה קופרסיה תקינה.
אני עדיין חושב שהבעיה בהזרקה
פתח את מסנן האוויר והתיז פנימה מעט ספריי קרבורטור. נסה להניע, אם יש סימן להנעה, הבעיה בהזרקה.
ושוב אני כותב, אין מצב שראית את כל הבוכנות באותו הגובה בקצה הצילינדרים.
המצב אפשרי באמצע הצילינדרים.
דוד.
הכוונה באמצע הצילנדר בדיוק :-)
בוקר טוב לך בן.
עם כל הכבוד, התרשמתי מהתגובות שלך שלא אתה עשית את שיפוץ הראש.
למה ? משום שלא ענית על שכתבתי "ספר מעט מי שיפץ את הראש ומה בדיוק נעשה."
לא בכדי כתבתי את זה. גם לפי התגובה האחרונה שלך, נראה שצומת הלב שלך אינה לכיוון פתרון הבעיה.
מאחל לך הצלחה.
דוד.
האם יש ניצוצות מהפלגים ?
האם בזמן סוויטש יש רעש מהמשאבת דלק ?
האם הורכבו כל החיישנים כהלכה ? בעיקר חיישן קראנק ?
מי כיוון טיימינג ? אם תפספס בגדול לא יניע . וגם לא יגרם נזק .
עמית
עמית שלום.
הוא כתב "יש ניצוץ".
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.