PDA

View Full Version : מעשה נוכלות או לא?

mr_sher82
02-08-12, 13:49
שלום לכל חברי הפורום.
בינואר האחרון רכשתי ממגרש "אוטודיל" פיאט פונטו איבו שנת 2010, עם 12,000 ממש מציאה יפייפיה.
במרץ האחרון, כמו לקוח תמים לחלוטין שלא מבין ברכבים נכנסתי למוסך כאן בצפון כדי לעשות טיפול, אחרי הכל להתחיל מחדש עם הרכב שאין לי מושג כמה טיפלו בו, בעצם לא טיפלו בו מאחר והוא היה יד ראשונה מהסוכנות.
הטיפול עלה לי 460 ש"ח על החלפת שמן וסננים בלבד. סבבה שילמתי.
היום ניגשתי למוסך פיאט מורשה אחר כאן בצפון כדי לבדוק חלון שלא עובד, ואמרו לי שהרכב עדיין באחריות עד אוגוסט 2013 ושאני אפילו זכאי לטיפולים תקופתיים חינם!!! עד 100,000.
נישאלת השאלה, מדוע נאלצתי לשלם 460 ש"ח מהמוסך המורשה הקודם אם אני זכאי לטיפולים חינם? וגם אם לא ידעתי לא מן הראוי שבעל מוסך מורשה שמכבד את עצמו יבוא ויגיד לי:"בחור יש לך חינם ב 30 אלף, חכה ותעשה". האם יש כאן מקום להחזר כספי?
התלונה אגב הועברה לסוכנות פיאט הארצית מאחר והמוסך לא מוכן להחזיר את הכסף.

mr_sher82
02-08-12, 13:51
אגב, גם המוסך הראשון מורשה שכחתי לציין ככה שלא היה מצב שהוא לא ראה במחשב שיש אחריות. הוא כמובן גם הוציא לי חשבונית על הלקוח הוקדם שזה בכלל לא היה ברור לי...

רפי לין
02-08-12, 15:41
פנית כבר אל היבואן ואני מקווה שכשתקבל את תשובתו תעדכן גם אותנו.
יבואני הרכב מוכרים מכוניות עם תנאי אחריות ושרות שונים לרוכשים שונים כשעיקר ההבדל הוא בין לקוחות פרטיים לחב' השכרת רכב וליסינג.
מעניין מאוד באיזה קטגורית אחריות ושרות נמצאת המכונית שקנית.
בברכה - רפי לין

yair068
02-08-12, 19:03
לדעתי מי שאמר לך שיש טיפולים תקופתיים חינם טועה
ממתי נותנים טיפול של החלפת שמן ומסנן שמן חינם

רפי לין
02-08-12, 19:30
במכירת מכוניות פיאט שנקראה "רילקס" היה גם טיפולים חינם בתקופת 3 שנות האחריות וגם 18 רחיצות רכב חינם דרך אחת מחברות מנויים לרחיצת רכב.
אני עצמי מימשתי טיפול חינם כזה בפיאט פנדה שלי (2010) ובקרוב בפיאט בראבו (גם 2010).
את 18 רחיצות החינם כבר ניצלתי בשתי המכוניות.
בברכה - רפי לין

mr_sher82
02-08-12, 22:27
תגובת פיאט הארצית:
"אכן לקוח השרכש פיאט במסגרת חבילת רילקס זכאי לטיפולים תקופתיים עד 100 אלף ללא עלות וגם אחריות למשך 3 שנים, אך במיקרה הנ"ל הלקוח ביצע מכירת הרכב לחברת אוטו-דיל ומאחר ואתה לא הלקוח המקורי חבילת הרילקס אינה תקפה עלייך אלא רק האחריות. בגלל אי ההבנה והבלבול שנוצר עקב אישור מוסך **** על כך כי אכן אתה זכאי לטיפול 30 אלף חינם אוכל לבדוק עבורך באופן חריג אישור לטיפול זה ללא עלות".

התשובה די מקובלת לי ואני מאמין שאכן יש סעיף בחוזה שאומר שבמידה והרכב יימכר אז אני לא אוכל להנות מחבילה זו מאחר ואני לא הלקוח המקורי. זה עדיין לא מסביר ומתרץ את התנהגותו של מנהל המוסך הראשון....