התחבר

View Full Version : האם חוייבים הקונה והמוכר להיתייצב בדואר כאשר מוכרים רכב ?.

davidmzr
23-07-12, 23:19
כרגע חזרתי מרמת השרון. נסעתי לקנות רכב.
בעל הרכב שהוא חבר פורום, התעקש מאוד שהמוכר או הקונה, לא יכולים להעביר בעלות לבד עם יפויי כוח ותעודת זיהוי של אחד מהצדדים. בגלל הוויכוח שהיה, לא קניתי. בבדיקה קצרה גילתי שהמצבר, האלטרנטור, וחשש לראש מנוע פגומים. אין מים ברדיאטור וההנעה מאוד קשה.
אני מנוע לספר את כל הסיפור, אכתוב רק שבכול גיל אפשר ללמוד.
אשמח לתשובות.
דוד.

yair791
23-07-12, 23:38
המוכר או הקונה לא חייבים להיות נוכחים בעת ביצוע הפעולה בדואר כי אני "קניתי" את הפיאט אונו של ***
אני הגעתי לדואר עם יפו כוח חתום (טופס שמורידים מאתר משרד הרישוי) עם ת.ז שלו והרכב עבר על השם שלו לאחר שניפרדנו מ200 שח אגרה

davidmzr
23-07-12, 23:41
השאלה, האם זה חוקי ומקובל ?.
דוד.

yair791
23-07-12, 23:42
חוקי בורור שחוקי אחרת לא היה ניתן לעשות את זה רק צריך לסמן בטבלה של הטופס יפוי כוח את המשיבצת הנכונה
אם זה לא היה חוקי אז לא היה אפשר לעשות את זה היפוי כוח חייב להיות המקורי ולא צילום של המקור החתום והת.ז חייבת להיות הדבר האמיתי

Uno1993
24-07-12, 00:58
שבוע שעבר הועברה הבעלות על הרכב שלי- בלי שהייתי נוכח.
רישיון רכב, ת"ז שלך ויפוי כוח, זה הכל.

davidmzr
24-07-12, 02:50
נראה שהמקרה הדיר שינה מעיניי. השעה כרגע 1.45. :)
כן הדיר שינה, משום שבדרך חזרה הבן זרק לי, "אמרת שאסיע אותך לקנות אוטו מחבר, ולא צריך לבדוק אותו...".
אם כך אני מבקש להרחיב את השאלה.
האם אדם שלישי יכול לקחת ת.ז ויפוי כוח, מהמוכר והקונה ולהעביר בעלות בדואר ?.
תודה דוד.

yair791
24-07-12, 05:52
אפשרי דוד אין ממה לחשוש

רפי לין
24-07-12, 07:32
דוד, אתה צודק וניתן להעביר בעלות עם יפוי כוח ותעודת זהות.
בברכה - רפי לין

davidmzr
24-07-12, 10:55
רפי, זכור שאתה צלצלת אלי וביקשת, שאבוא לקנות את האוטו. למרות שגם שבועיים לפני צלצלת ודחיתי את בקשתך.
רק חבל לי היה, שהפסדתי בגלל זה את התוכנית "יצאת צדיק" בטלוויזיה, על הרמאות של הפנצ'מכרים. :)
בהזדמנות זאת ברצוני להעלות עוד נושא שהתווכחת איתי עליו, בעניין הביטוח.
אתה יכול לתת לקונה צילום של תעודת הביטוח,
לא חלה עליך כל אחריות, הצילום לא תקף בחברת הביטוח, וגם המקורית לא לאחר העברת הבעלות. אין זה מעניינך אם הקונה רוצה לנסוע בלי ביטוח (לא שרציתי) בעוד התעודה המקורית, ורישיון הרכב אצלך.
אני משתומם שאתה לא יודע את הדברים הללו. ואם גם בעניין הביטוח אתה מתעקש,
נחכה לתגובות נוספות.
רפי, העניין נשכח ונסלח. מאחל לך הצלחה עם הקונה הבא. ממשיכים הלאה.
בברכה דוד

yair068
25-07-12, 10:23
אם היה לי שקל על כל העברה שדוד עשה הייתי מיליונר
גם לי קרה אותו הדבר אבל אני נסעתי לעפולה סגרתי את כל הפרטים שילמתי בהעברה בנקאית למוטב ולא קיבלתי עדיין את הרכב
סגרתי ביטוח חיכיתי שבוע כדי להפעיל את הגרירה ואמרתי שאעביר את הבעלות בבת ים היכן שהבת שלו גרה שהיא בעלים הרשומים
משום מה הוא רצה שאעביר קודם כל העברת בעלות
הסברתי לו שיעביר את הרכב לבתים ולא אליי לא הסכים
אותו עצבים כמו לדוד ולא מבין את המוכרים פתאום משתגעים ולא רוצים לעשות כלום ומפוצצים עיסקה
בלי להתחשב באף אחד
נ.ב הרכב היה פיאט פונטו 1.6 EXL ללא טסט וראש מנוע פגום
אז דוד לפעמים אומרים הכל לטובה

m.l
25-07-12, 15:05
אכן אפשר להעביר בעלות ללא נוכחות בעל הרכב. ביצעתי ככה פעמיים העברות בעלות, פעם אחת אבא שלי העביר בעלות במקומי על רכב שמכרתי, ועוד פעם ביצעתי בשביל אבא שלי העברת בעלות לרכב שהוא מכר כי לא היה יכול לפנות עבודה, (אבי עצמאי)
גם היה מספיק לי תשובה בנושא מבנאדם מיומן וותיק בנושא כמו דוד בשביל להאמין שזה אפשרי