View Full Version : רעידות בעת בלימה ונזילה לתוך הרכב>
שלום. לפני כשבוע הוחלפו תו"כ טיפול גדול במורשה ביהוד, דיסקים ורפידות קדמיות. כעת בעת לחיצה יש רעידות, שלא היו לפני כן. האם זה תקין? (אולי אמור לקחת זמן עד שהרפידות ישחקו מעט?). כמו כן, לאחר נסיעות ארוכות (עם מזגן, אולי זה קשור) יש טפטוף בעת סיבובים על הרגל של הנהג, לכיוון דוושת הדלק. הנזילה היא של מים (לא מספיק בשביל לראות אם יש להם צבע כלשהו). מה יכול להיות מקור הנזילה והאם זה מקור לדאגה? (אולי מדובר על מעט עיבוי בשל הלחות והחום הכבד?).
תודה :)
אם הוחלפו לפני שבוע רפידות ודיסקים , מתי צצו הרעידות ? האם היו רעידות לפני ההחלפה?
בכל מקרה זה מורשה תחזור אליהם עם הטענה שלך שייקחו אחריות על העבודה שלהם.
הרעידות החלו מיד לאחר ההחלפה, מאז עוד לא יצא לי ממש לנסוע אז לא שמתי לה לזה. עבר פחות משבוע מאז ההחלפה. אני רק רוצה לוודא שזה לא משהו רגיל, לפני שאני מתקשר אליהם.
חשוב לי לציין שהרעידות הן רק בעת בלימה, לא כל הזמן.
רעידות בזמן לחיצה מעידות על צלחת דיסק מעוות
בעיית מים בדוק בזמן הפעלת המזגן אם יש ניקוז שנשפך על הרצפה בחוץ או שהצינור קצת סתום
בכל אופן אם הייתה אצל חיים ביהוד גש אליו יטפל בבעיות
יש לך אחריות ממוסך מורשה, גש אליהם ותן להם לבדוק.
המוסך הרכיב לך צלחות לאחר חריטה לא מוצלחת , או צלחות סיניות שלא שוות פרוטה.ככל שיחלוף הזמן הרעידות ילכו ויתגברו - בלתי נסבל. תבקש מהמוסך להתקין צלחות מקוריות (בפונטו - תוצרת "ברמבו") . אצל סודאי סט צלחות מקוריות 350 - 300 ש"ח. האמן לי , מניסיון שווה כל שקל. אין רעידות, יכולת בלימה משופרת וכו'...
אינני יודע כמה שילמת עבור ההחלפה, אני סבור שברמת המחירים המופרזים שגובה המוסך הוא יכול להרשות לעצמו לספק צלחות ורפידות איכותיות.
יובל
תודה לכם. אני מחר אדבר עם חיים. ואבדוק את עניין המים מתחת לאוטו מהניקוז של המזגן (איפה אמור לצאת הצינור ניקוז, איפה לחפש?)
המוסך הרכיב לך צלחות לאחר חריטה לא מוצלחת , או צלחות סיניות שלא שוות פרוטה.ככל שיחלוף הזמן הרעידות ילכו ויתגברו - בלתי נסבל. תבקש מהמוסך להתקין צלחות מקוריות (בפונטו - תוצרת "ברמבו") . אצל סודאי סט צלחות מקוריות 350 - 300 ש"ח. האמן לי , מניסיון שווה כל שקל. אין רעידות, יכולת בלימה משופרת וכו'...
אינני יודע כמה שילמת עבור ההחלפה, אני סבור שברמת המחירים המופרזים שגובה המוסך הוא יכול להרשות לעצמו לספק צלחות ורפידות איכותיות.
יובל
אפשר להשתלח אבל לא עם חיים המוסך הוא מורשה כך שכל החלקים מקוריים
אם הוא שם סיני (וגם לא תדע )אז אפשר לסגור את המדינה נכון גדעון
חוץ מזה העיוות בסיני לא מורגש מיד אלא לאחר 10000 ק"מ
לדעתי צריך לבדוק תפוחי משולשים / או חופש במיסבים
כמובן שלא להשתלח, אבל הרעידות התחילו מיד לאחר החלפת הבלמים, וזה רק בעת בלימה. הוחלף גם שמן ברקס, אולי חסר או משהו, אולי יש אויר במערכת...אני לא יודע מה יכולה להיות הסיבה, אבל משהו לא כשורה מרגע ההחלפה... ואם לא הייתי סומך על חיים לא הייתי חוזר אליו פעם אחר פעם.
המינוח להשתלח אינו במקומו. ביקורת כלפי המוסך בהחלט צריכה להיאמר. לדעתי , המוסך היה צריך לעדכן אותך מהו מתכוון לבצע !! מוריד דיסקים ושולח לחריטה, או לחילופין, מרכיב דיסקים מסוג כזה או אחר. זכות הבחירה וההחלטה היא שלך. ביצעו עבודה והחליפו חלקים ואתה לא מודע כלל וכלל איזה סוג הורכב על הרכב?. יתרה מכך, לדעתי מוסך שמטפל במערכות בטיחות ברכב ובמקרה הזה במערכת הבלימה, טוב יעשה אם יקח את הרכב לסיבוב ויוודא שהמערכת עובדת באופן תקין. במוסכי שרות מורשה יבואן עובדים לפי הנוהל הזה ולא משחררים את הרכב לבעליו עד לאחר שנבדק בנסיעה ע"י בוחן במוסך.
כפי שציינתי, הבעיה היא בדיסקים עצמם. לא במיסבי הגלגלים, לא בתפוחים (היות ולפני ההחלפה לא זוהתה בעיה של רעידות) ובוודאי לא בעיית אויר בצנרת הבילום שאם כך, דוושת הבלם בשעת לחיצה הייתה יורדת וכדי לקבל בלימה תקינה היית נדרש ל"פמפם".
אני מקווה שהסברתי את עצמי...
יובל
הסברת יפה ומדוייק, כל הכבוד.
מחזק את ההודעה שלך.
דוד.
המינוח להשתלח אינו במקומו. ביקורת כלפי המוסך בהחלט צריכה להיאמר. לדעתי , המוסך היה צריך לעדכן אותך מהו מתכוון לבצע !! מוריד דיסקים ושולח לחריטה, או לחילופין, מרכיב דיסקים מסוג כזה או אחר. זכות הבחירה וההחלטה היא שלך. ביצעו עבודה והחליפו חלקים ואתה לא מודע כלל וכלל איזה סוג הורכב על הרכב?. יתרה מכך, לדעתי מוסך שמטפל במערכות בטיחות ברכב ובמקרה הזה במערכת הבלימה, טוב יעשה אם יקח את הרכב לסיבוב ויוודא שהמערכת עובדת באופן תקין. במוסכי שרות מורשה יבואן עובדים לפי הנוהל הזה ולא משחררים את הרכב לבעליו עד לאחר שנבדק בנסיעה ע"י בוחן במוסך.
כפי שציינתי, הבעיה היא בדיסקים עצמם. לא במיסבי הגלגלים, לא בתפוחים (היות ולפני ההחלפה לא זוהתה בעיה של רעידות) ובוודאי לא בעיית אויר בצנרת הבילום שאם כך, דוושת הבלם בשעת לחיצה הייתה יורדת וכדי לקבל בלימה תקינה היית נדרש ל"פמפם".
אני מקווה שהסברתי את עצמי...
יובל
במוסך מורשה אין החלפות דיסקים מסוג זה או אחר יש אורגינל
תתפלא לדעת שבכול מקום יש קומבינות. אולי לא ע"י בעל המוסך, אלא ע"י העובדים.
אני יכול לתת לך כמה דוגמאות לכך.
דוד.
דיברתי איתו היום. אמר שהכל יכול להיות, ושלא בטוח שקשור להחלפה, אך אפשרי. אמר לי להעלות את הרכב על גרר ולהביא למוסך. כמובן שהתחייב שדיסקים והרפידות מקוריים (ולא דיסקים חרוטים). בכל מקרה תודה לכם.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.