View Full Version : בעיה במנוע של הפונטו- חוות דעתכם בבקשה
irish-cream
17-07-12, 03:09
הייי, היום בבוקר קיבלתי טלפון מהמוסך שצריך להחליף את המנוע. תענוג.
חשבתי להתייעץ כאן כי אני ממש צריכה עוד חוות דעת ובמשפחה שלי לא ממש מבינים ברכב..
יש לי פונטו ספייס 2001 1.2 עם קילמוטראז גבוה יחסית (הגיעה מהשכרה)
אתמול בזמן נסיעה פתאום עלתה בטירוף הטמפרטורה ונדלקה הנורה של החום, עצרתי בתחנת דלק וקיררתי את הרדיאטור, בדקתי את המיכל של המי קירור והוא היה נראה ממש מלא באופן מוזר (עד הפקק כמעט??) עשיתי עצירה קטנה והמשכתי לנסוע. הטמפרטורה עלתה וירדה מפעם לפעם... הבנתי שאין מצב לנסוע ככה ועשיתי אחורה פנה חזרה הביתה. באחד הרמזורים נדלקה פתאום הנורה של המצבר והאוטו נכבה. בעוד כל המכוניות מצפצפות לי בעצבים לקח לי כמה דקות להניע בחזרה... נסעתי כמה דקות ושוב האוטו נכבה, אחרי שהרגשתי שהוא לא נוסע כמו מקודם... כאילו לוחצים על הגז ואין הרבה התקדמות.
עצרתי וחיכיתי לגרר כשכבר ראיתי טיפה עשן יוצא מהמכסה מנוע, ניתן היה להניע אחרי כמה דקות אבל האוטו לא הגיב טוב אז לא חזרתי לנסיעה.
אני אשמח לחוות דעתכם: האם תקלה כזאת יכולה להישמע כמו בעיה במנוע? ראש מנוע?
המוסכניק אמר משהו על זה שאפשר לשפץ אבל לא שווה ועדיף להחליף... מה יהיה המחיר הסביר לתיקון כזה?
מה כדאי לעשות לדעתכם? אולי בכלל לוותר על תיקון ולמכור לחלפים?
אני ממש מופתעת כי קניתי את האוטו מבנאדם שטיפל בו יותר טוב מבאשתו, כולל חוברת טיפולים מלאה והכל... ממש לא צפוי. :confused:
אני ממש אודה על כל אינפורמציה, המון תודה לעונים!
ברגע שהמנוע מתחמם ולא חסר מים אז לא להמשיך בנסיעה אלא גרר ולמוסך.
האוטו התחמם והמשכת לנסוע ושוב התחמם והמשכת- סופו של המנוע!
כל הנזק יכל להמנע וחבל שכך! אכן אין מנוס מלהחליף מנוע!
איריס בוקר טוב.
ציפור קטנה לחשה לי שמישהו הפנה אותך להרשם כאן. :)
לא נראה לי שאת חייבת להחליף מנוע.
לדעתי לא הלך לך המנוע. נראה שיש בעיה בראש.
מה שכתבו לך שם..., זה בולשיט. לשפץ ראש כולל טיימינג וטיפול במערכת הקירור, עולה הרבה יותר מ-1.500 ש"ח במוסך.
ברור שהמוסך רוצה להחליף לך מנוע. על החלפה יש לו רווח גדול יותר וגם יקח את המנוע שלך יעשה תיקון ויחכה לפראייר הבא.
חשוב לדעת שהחלפת מנוע מפירוקיה או מיבוא, לא מביא שקט לזמן רב.
בד"כ מקבלים שלושה חודשי אחריות על החלפת מנוע, או במקרה הטוב חצי שנה.
ברוב המקרים, לאחר תקופה זאת מתחילות שוב הבעיות.
נחכה גם לתגובה של המומחה יאיר.
דוד.
דוד כל מילה בסלע
לדעתי נתפס הטרמוסטט השאלה האם נגרם נזק לראש המנוע
הרכב לא נסע טוב בגלל שהוא נתפס מהחום אסור היה לך להמשיך
שלב ראשון הייתי מוציא את הטרמוסטט חובה
irish-cream
17-07-12, 12:21
בוקר טוב, סוג של... אכן הפנו אותי לכאן ותודה למפנה.
אני מעריכה את העצות בדיעבד אבל כרגע זה לא ממש מסייע...
קיבלתי הבוקר הצעת מחיר "פשוט נהדרת" של 5700 למנוע מייבוא, אמר שאולי יוכל למצוא לי גם מקומי אבל העלות תהיה באזור 300 ש"ח פחות. אמר שהוא יכול גם לעבוד על המנוע הקיים והעלות תהיה 3000 אבל אז אין אחריות.
מחיר הקניה של הרכב היה 9,500 כך שהוצאה כזאת היא מופרכת לגמרי, במיוחד אם אתם אומרים שזה לא מביא שקט לתקופה.
השאלה מה אני יכולה לעשות בהנחה שאי אפשר להזיז את הרכב, איך אפשר לקבל חוות דעת נוספת?
תודה שוב
הדס.
לדעתי תפני לדוד באופן פרטי
אם יש לך אפשרות גרירה נצלי אותה
כרגע את שבויה של מוסך שהייתי מבקש עוד חוות דעת
וחוץ מזה החיים ממשיכים לא לקחת ללב זה רק כסף
בוקר טוב, סוג של... אכן הפנו אותי לכאן ותודה למפנה.
אין בעד מה, בכייף. :)
קיבלתי הבוקר הצעת מחיר "פשוט נהדרת" של 5700 למנוע מייבוא, אמר שאולי יוכל למצוא לי גם מקומי אבל העלות תהיה באזור 300 ש"ח פחות. אוי לאוזניים שכך שומעות, לא אתפלא אם בסוף יגבה ממך גם מע"מ.אמר שהוא יכול גם לעבוד על המנוע הקיים והעלות תהיה 3000 אבל אז אין אחריות. להיפך בשיפוץ מנוע, קל יותר לתת ללקוח אחריות.
מחיר הקניה של הרכב היה 9,500. כך שהוצאה כזאת היא מופרכת לגמרי, אין קשר בין מחיר הקניה למחיר התיקון. במיוחד אם אתם אומרים שזה לא מביא שקט לתקופה. לא, זה לא מביא שקט לתכופה ארוכה
השאלה מה אני יכולה לעשות בהנחה שאי אפשר להזיז את הרכב, איך אפשר לקבל חוות דעת נוספת?
זאת הבעיה של כל אלה שמייד גוררים למוסך, והמוסך חושב שאין ברירה ללקוח. ואז קל לו לספר סיפורים ולהושיט את ידו לארנקו של הלקוח. אפשר גם להזמין את המוסכניק הביתה, ולבקש הצעת מחיר.
הדס.
התשובה באדום. תמיד יש מה לעשות מקסימום יעלה עוד כמה שקלים הגרר.
לא בכדי בתוכנית של "יצאת צדיק" אתמול בטלוויזיה. חיים הכט אמר, שהוא לא האמין שגם אצל רופאי השיניים, יש גנבים כמו במוסכים.
חכי לעוד תגובות של החברים.
דוד.
irish-cream
17-07-12, 15:18
*** יאיר, אהבתי את התגובה... כרגע זה מרגיש שהחיים נעצרים לגמרי.
אני סטודנטית ועבדתי כ"כ קשה בשביל לקנות את הרכב, והנה תוך פחות משנה... (תוסיפו כמה מהקללות האהובות עליכם)
טוב סיימתי עם הקיטורים.
ביררתי עם מוסך שקראתי עליו הרבה המלצות ונחשב מאוד אמין, והם אמרו שאם אני רוצה הצעת מחיר חייבת לגרור את האוטו אליהם (אמרו לי שאין דבר כזה להגיע לבית הלקוח, חייבים לבדוק במוסך עצמו).. מוסך אחר שדיברתי איתו נתנו לי בטלפון הצעת מחיר גבוהה יותר להחלפת המנוע (6,500).
אני מחכה לראות אם יעלו פה עוד רעיונות ובנתיים תודה על הקבוצת תמיכה, זה מאוד מאוד עוזר שיש את הפורום הזה, בשבילנו חסרי ההשכלה המוטורית... (אם מישהו צריך ייעוץ בענייני עיצוב בזה אני דווקא כן מבינה).
עכשיו את אומרת שאת מעצבת כבר חודש אני טוחן מים אבל כמו שאמרתי החיים ממשיכים
קחי טיפ התקשרי לדוד מהפורום לא תפסידי
השאר יחגגו עליך
irish-cream
18-07-12, 16:06
החלטנו למכור את הרכב כי לא שווה לתקן אותו...
כמה לדעתכם ריאלי לקבל עליו?
למי כדאי לפנות- מגרשים/סוחרים/מוסכים?
פרטים על הרכב יעזרו ..
גיר אוטומטי ?
קילומטרז ?
מצב חיצוני ..
יש לי אולי מישהו שיהיה מעונין .
המלצה: לרשום את כל פרטי הרכב יש כנראה כאן אחד שירצה ;)
Guter, לא טעית " יש כנראה כאן אחד שירצה".
אבל צריך לתת פרטים על הרכב, בעיקר מצב חיצוני וטסט.
הדס, מגרשים/סוחרים/מוסכים משלמים 9% ממחיר מחירון.עדיף לך לפרסם כאן בפורום.
דוד.
אני רוצה הבעיה שהמחיר יהיה נמוך מאוד עד 2000 ש"ח במקרה טוב
לא שאני מזלזל ברכב שלך אבל כל אחד יתן את המחיר הזה
יאיר, אם אתה קונה את הרכב. אני קונה את שלך בלי לבדוק, ישר לדואר. :)
בנוסף גרור אותו אלי תקבל את כל העזרה חינם.
נראה לי שיקח לה זמן להבין את ערכו. לא כולם מבינים מה הולך בשוק.
קשה יהיה לה לעכל (כמו לכול חסרי ההשכלה המוטורית), שרכב השכרה שקנתה ב-9.500 ש"ח, שמצריך החלפת מנוע, תקבל מאדם מפרטי אולי 20%.
דוד.
סיכמנו
להיות אצלך יותר מעניין מ.....
וגם מקבל קפה
אם אני עובד על הרכב אפילו כוס מים אני לא מקבל
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.