PDA

View Full Version : מסך מחשב דרך מהבהב כל הזמן

Zodiac777
08-07-12, 16:10
שלום. את הבעיה הזו יש לי מאז שקניתי את הרכב.
פונטו elx 80 2001 המסך הדיגיטלי בלוח השעונים מהבהב כל הזמן... הכפתורים בצד ימין שלו לא מגיבים כמובן, ואני יכול לזהות שפירקו את הפלסטיק בעבר.. המסך מראה לי רק קמ׳ וגובהה פנס ראשי. אגב הכפתור בצד שמאל שמכוון גובה פנס אכן עובד.

האוטו בגרסה הרציפה.

Guter
11-07-12, 02:56
שלום. את הבעיה הזו יש לי מאז שקניתי את הרכב.
פונטו elx 80 2001 המסך הדיגיטלי בלוח השעונים מהבהב כל הזמן... הכפתורים בצד ימין שלו לא מגיבים כמובן, ואני יכול לזהות שפירקו את הפלסטיק בעבר.. המסך מראה לי רק קמ׳ וגובהה פנס ראשי. אגב הכפתור בצד שמאל שמכוון גובה פנס אכן עובד.

האוטו בגרסה הרציפה.

כאשר מחליפים לוח שעונים בדרך כלל שהלוח שאינו מקורי לרכב עצמו, הלוח החלופי מתחיל להבהב. פתרון לתקלה הזו מצוי דרך חיבור למחשב במוסך מורשה ואיפוס התקלה או כיוון שהק"מ למקורי (למשל).

שחרון
11-07-12, 11:12
הוחלף אצלך לוח שעונים. גש למוסך לאיפוס תקלה ותקווה שלא דפקו אותך בקילומטרז.

davidmzr
11-07-12, 11:16
לא הבנתי כיצד אפשר לרמות בקילומטרז. הרי בכל טסט המס' נכתב ברישיון הרכב.
דוד.

Guter
11-07-12, 12:05
לא הבנתי כיצד אפשר לרמות בקילומטרז. הרי בכל טסט המס' נכתב ברישיון הרכב.
דוד.

הק"מ נמצא בזיכרון של לוח השעונים שמתפקד כמחשב בפני עצמו (מחשב מונה), ולכן כאשר לוקחים לוח שעונים מרכב אחר הק"מ נמצא בזיכרון הלוח אך יכול לא להתאים לפרמטרים שאצל המחשב הראשי ולכן הוא התקשורת בניהם אינה בעלת התאמה מלא. מה שגורם למסך להבהב.

יש דרך לרמות ק"מ (בעלי נסיון מיומן) לשנות את הק"מ קדימה ואחורה ע"י חיבור מחשב הדרך לתוכנות שונות.

davidmzr
11-07-12, 12:19
שוב לא הבנתי. כאשר קונים רכב מסתכלים על מס' הק"מ שרשום ברישיון.
אז מה יעזור, אם בעלי נסיון מיומן ישנה את השעון.
דוד.

Guter
11-07-12, 13:28
שוב לא הבנתי. כאשר קונים רכב מסתכלים על מס' הק"מ שרשום ברישיון.
אז מה יעזור, אם בעלי נסיון מיומן ישנה את השעון.
דוד.

1) כאשר קונים רכב חדש הוא איננו נרשם עם ק"מ במשך שנתיים (למיטב זיכרוני כל רכב חדש), לכן ניתן לשנות את הק"מ וברישיון רכב יכול להיות רשום אחרי שנתיים 100 ק"מ כאשר הרכב עשה כבר 100,000 ק"מ.

2) כל שנה הרכב יכול לעשות ק"מ גדול אבל לכל טסט יגיע עם ק"מ "חדש" ולכן ברישיון רכב ירשם ק"מ נמוך ממה שעשה באמת באותה שנה.

כמובן ברישיון רכב לא ניתן לשנות את הק"מ אחרונה (אלה רק מעלה) כיוון שזה במערכת של משרד התחבורה וטוב שכך.

בגלל זה כאשר קונים רכב ורואים ברשיון רכב ק"מ גבוה ממה שהמונה מראה ניתן להבין את התעלומה.

Zodiac777
11-07-12, 17:28
בדקתי ברישיון רכב, רשום 153000 מ - 10/7/2010 ובלוח שעונים רשום אצלי 215000 כך שזה נראה פחות או יותר סביר.
אל תדאג לא דפקו אותי במוסך.. נראה לי ההיפך ( קניתי אותו ב 4000).
השאלה שלי: האם אני יכול לפתור את הבעיה על ידי חיבור כבל obd עם תוכנה מתאימה למחשב שלי?

Guter
11-07-12, 17:41
בדקתי ברישיון רכב, רשום 153000 מ - 10/7/2010 ובלוח שעונים רשום אצלי 215000 כך שזה נראה פחות או יותר סביר.
אל תדאג לא דפקו אותי במוסך.. נראה לי ההיפך ( קניתי אותו ב 4000).
השאלה שלי: האם אני יכול לפתור את הבעיה על ידי חיבור כבל obd עם תוכנה מתאימה למחשב שלי?

עכשיו עשית לי חיוך אחרי כמה ימים של לימודים וכאבי ראש נוראיים : "נראה לי ההיפך ( קניתי אותו ב 4000)" שיהיה רק במזל !!!

אתה יכול לנסות להתחבר עם OBD דרך FiatECUScan התוכנה צריכה להיות מלא.

קח בחשבון שזה עסק "קצת" מסוכן.

Zodiac777
11-07-12, 18:06
אזאני קצת חדש בכל העסק. אולי תוכל להסביר בקצרה מה התהליך. איך קוראים לכבל 3 או 16 פינים.. איפה נמצא השקע באוטו.. איזו גרסה של התוכנה...
בתודה מראש.
האוטו בגרסת elx 80 גרסה רציפה ספייס 2001