View Full Version : צליל מוזר בוקע מאיפשהו ברכב - יש למישהו רעיון?
נתקלתי בתופעה מעניינת שאצטרך כנראה "לחפור" בעניין כדי לדעת במה מדובר.
זה קרה לי מס' פעמים בודדות עד עכשיו ולכן לא התייחסתי לכך.
מדובר במן צליל שנובע ממקום כלשהו ברכב (עדיין לא תפסתי מהיכן בדיוק), אני אנסה לתאר אותו ככל שאוכל.
לאחר נסיעה כאשר אני מדומם את המנוע ויוצא לי גם במקרה להשאר ברכב למס' דקות, בוקע לו צליל בדומה לצליל החיוג הראשון כשמתקשרים מהדיבורית (טוווווו..) במעומעם וזהו.
זה לא מופיע תמיד (או שלא חיכיתי מספיק זמן ברכב ע"מ לשמוע אותו) וזה לא חוזר על עצמו גם אם אמתין ברכב כל היום.
חשבתי אולי שזה מהמאוורר שברדיאטור (לקראת עצירתו), או שזה מהדיבורית שהייתה קיימת בעבר ברכב, אך הוסרה בחברה.
זה נשמע גם כמו חריקה מעומעמת של הבלמים, כשזוחלים בפקק תנועה לדוגמה, אבל זה נמשך לשניה וחצי וזהו.
כמו איזה גלגל שמסתובב על הציר עם מסב שחוק ולקראת עצירתו הוא משמיע חריקה עמומה.
אני עדיין לא סגור האם הצליל נובע מתא המנוע או מתוך הרכב, בפעם האחרונה שזה קרה, זה נשמע לי יותר לכיוון המושב האחורי.
מוזר שזה קורה אחרי מס' דקות מכיבוי המנוע.
האם מישהו נתקל בתופעה, או שיש לו רעיון.
האם יש מצב שחמותי "שתלה" לי מכשיר האזנה מתוחכם ברכב (למרות שאני לא נשוי לבת שלה)? :eek:
עשה סיבוב עצור וכבה מנוע, צא מהרכב.
נסה לנענע את הרכב לצדדים, ועדכן מה שתשמע.
נכון יותר לעשות, כאשר אתה עדיין יושב ברכב, "וחמתך" תנענע לצדדים. :)
דוד.
חברים.. תודה על העצות.
הפעם המתנתי כרבע שעה, אך "הצליל" לא הופיע (הנה דוגמה לחוק מרפי).
stio תודה על תגובתך, כמו שציינתי קודם, אין לי ממש מושג מהיכן "הצליל" בוקע ואנ'לא רוצה "למשוך" אתכם לכיוון זה או אחר (המושב האחורי או תא המנוע).
מאחר והצליל עמום, נשמע כאילו מגיע מכל כיוון, אבל הייתי שמח לשמוע מדוע הצליל יכול להיות דווקא ממשאבת הדלק.
המשאבה מפסיקה לעבוד לאחר כיבוי הסוויץ'.
אולי מהלחץ שנוצר במכל לאחר נסיעה ארוכה, האוויר משתחרר מהחריר שבמכסה המכל, שאולי נסתם בחלקו ואז שורק לשניה?
דויד תודה, חמותי לא הייתה :p, אבל "היזיזה" כמעט הפכה לנו את הבימבה.
"לא דובים ולא סולר" אפילו הבולמים לא השמיעו קולם, גם לא הבלמים.
נו..טוב נתפוס אותו "בסיבוב".
אני לא מבין גדול , אבל אולי זה קורה גם באמצע נסיעה אבל אתה לא שומע את הרעש , (בעצמך אמרת שהרעש הוא עמום).
לא עמום עד כדי כך, אבל יש מצב שאולי אני לא שומע את הצליל בזמן נסיעה.
העניין הוא, מדוע הוא מופיע גם בזמן שהמנוע כבוי ולאחר מס' דקות ורק לפעם אחת (כשתי שניות).
האם הוחלפה משאבת מים לאחרונה?
אם כן, איזה נוזל קירור מולא?
עריכה:
הוא מופיעה גם כמה דקות לאחר כיבוי הרכב?
אם כן, אז הרעיון שלי נפסל.
הבעיה שלך היא משאבת דלק!
הייתה לי את הבעיה הזו בדיוק בפונטו דור ראשון הראשונה שלי, השתגעתי מהיכן זה עד שעליתי על מקור הרעש!
כאשר הבנתי שזה משאבת הדלק שאומנם עבדה באופן חלקי תקין וזה הבנתי רק לאחר החלפתה שצריכת הדלק השתנתה פלאים!
נסה לאחר כיבוי של המנוע לשים את האוזן מעל מכסה המשאבה מתחת למושב האחורי!אני בטוח ב 90 אחוז שזו הבעיה שלך!
הצליל מוכר וזה קורא כשמנוע צעדים חוזר למקומו
ז"א מצב פתוח מלא להכנה להתנעת הרכב הרי פרפר בית המצערת סגור
זה קורה אחרי כמה שניות לאחר כיבוי הרכב
לדעתי הרעש נוצר מחופש או קפיץ במנוע צעדים
יש לי את אותו דבר, אני יודע על מה אתה מדבר.
גם אני חשבתי שזה בא ממשאבת הדלק אבל זה לא משם כי היא הוחלפה לחדשה ועדיין יש את הרעש.
הרעש באמת נשמע רעש עמום כזה אפילו כשהרכב מכובה הוא מופיע. שמתי לב שהוא מופיע אחרי נסיעה ארוכה וכעומדים עם הרכב.
דוד, גם ארז אמר שיש לו את הרעש הזה ב GT ושגם אין לו מושג מה זה.
זה נשמע מהחלק האחורי יותר של הרכב.
זאת הפעם הראשונה שאני שומע שיש ב=GT שלנו בעיה.
נסעתי בה לא פעם ולא שמעתי דבר לאחר הכיבוי.
אני לא מייחס "לתקלה" הנ"ל חשיבות מיוחדת.
אבל בכול זאת בהזדמנות אבדוק את זה ואעדכן.
דוד.
חברה, אני מעריך מאד את עזרתכם, אך "הצליל" ממאן לבוא.
raanan_t, הוחלפה משאבת מים לפני כשנה וחצי למיטב זיכרוני ומולא נוזל קרור פאראפלו.
הצליל מופיע להערכתי כשתיים עד ארבע דקות לאחר כיבוי המנוע.
אנסה לתאר שוב, הצליל מאד דומה למצב הנ"ל: כאשר יושבים ברכב עם חלונות סגורים
ושומעים מרכב סמוך שמישהו חייג בדיבורית שלו וממתין למענה, אז צליל ההמתנה (טוווווו..), דומה כמו שתי טיפות ערק.
בפעם הראשונה ששמעתי את הצליל חשבתי שזה מדיבורית של רכב אחר, רק בפעם השניה נפל לי האסימון שזה מאצלי.
TOMERZHR, פתחתי את מכסה המשאבה כדי לראות מה מצבה הויזאלי, קצת מאובק אבל על פניו לא נראה משהו חריג.
המתנתי לצליל, אך "מרפי" אמר לי " תעלה הביתה, חבל לך על הזמן".
מן הסתם כרגע לא אתחיל לפרק "עניינים" (מה שנוסע אנ'לא נוגע), אבל אפנה את תשומת לבי למשאבה.
yair068, הנעתי את הרכב היום למס' דקות ודוממתי את המנוע עם מכסה מורם, אך מלבד "טיקים" מחום המנוע, לא הופיע הצליל המדובר
ולכן לא יכולתי לאבחן (עדיין) האם מנוע צעדים הוא הגורם במקרה הזה.
chesh, יש משהו בדבריך ויכול מאד להיות ש"הצליל" מופיע רק לאחר נסיעה ארוכה מאד (אני נוסע מדי פעם בסופי שבוע דרומה, נסיעה קצת ארוכה).
בכל אופן מהיום כנראה שאכנס לנוהל חדש, עד עכשיו זה היה להציץ מדי פעם על מד החום (את זה עברנו), למרות שבפיאט קשה להיגמל מההרגל המגונה.
כעת בכל פעם שאחנה את הרכב בחניה אאלץ "להתניע" סיגריה ואולי להוציא פק"ל קפה, ולהמתין עם מכסה מנוע מורם ומכסה משאבה פתוח (טוב.. אולי בלי הסיגריה).
זה לא מצב שמצריך טיפול דחוף ואני חיי עם זה לא מעט זמן, כמו שציינתי זה מופיע רק לעיתים ומקרה כזה קצת קשה לאבחנה.
כנראה שחמותי מוציאה את מכשיר ההאזנה השתול ברכב ע"מ לשלוף מידע ושוב מחזירה, או שזה בכלל הדילדו של הידידה של חבר שלי, הכל יכול להיות, מדי פעם אני מוצא לא מעט "מציאות" מתחת למושב האחורי.
שוב, תודה על ההיענות. כל התפתחות שתהיה אעדכן כאן.
זאת הפעם הראשונה שאני שומע שיש ב=GT שלנו בעיה.
נסעתי בה לא פעם ולא שמעתי דבר לאחר הכיבוי.
אני לא מייחס "לתקלה" הנ"ל חשיבות מיוחדת.
אבל בכול זאת בהזדמנות אבדוק את זה ואעדכן.
דוד.
אתה לא כמונו מחפש בעיות :)
כשבאתי אליכם בזמנו היה לי את הרעש הזה וארז אמר שגם הוא משתגע והוא לא יודע מאיפה זה.
זה לא ממש "תקלה", יותר מין רעש מציק.
mechtech, אצלי זה קורה אחרי נסיעה מאומצת שארוכה יותר מחצי שעה.
זה באמת נשמע לי כמו משאבת דלק בהתחלה כי גם כשכיביתי את הרכב הרעש הופיע, מין טוווו כזה עם הד. אבל המשאבה שלי חדשה אז שללתי את זה.
אחרי זה חשבתי שזה יכול להיות מהמאורר על הרדיאטור, המיסב שלו שממשיך להסתובב אבל הרעש בא מהכיוון האחורי של הרכב ולא מקדימה.
אני בספק אם הפילטר דלק יכול להשמיע רעשים. מה שבטוח זה בא מהאזור שם ונשמע כמו משהו שממשיך להסתובב.
אנסה להקליט את זה אם אתפוס. כבר שחכתי מהעניין הזה עד שרשמת.
שוב,לא מבין גדול , אבל יש לי פונטו xtz 98' וכשכיביתי / הדלקתי רק את המערכת החשמלית (בלי להתניע) יש את אותו רעש שאתה מתאר בתוספת דפיקה קטנה קטנה כזו. שנשמעת מתוך הרכב מאחורה. ניסיתי פעמיים לעשות את אותה פעולה ובשניהם שמעתי את אותו הצליל שהסתיים כאשר הסימון של "הזרקת דלק" בלוח שעונים נכבה.
אולי זה עוזר לפיענוח :).
אתה מדבר על משהו אחר
כשאתה פותח סוויץ' מבלי להניע, משאבת הדלק בונה לחץ (זה הרעש שאתה שומע) ואז מתכבה נורת ההזרקה ואפשר להניע את הרכב.
טוב הצלחתי להקליט היום את הרעש המוזר הזה לאחר נסיעה ארוכה שהרכב חם.
http://youtu.be/flKCMNZyV7E
האם זה מה שאתה שומע?
מי שלא יכול לראות את הסרטון כאן הנה הלינק:
http://www.youtube.com/watch?v=flKCMNZyV7E
האם זה קרה בנסיעה עם מזגן???
חברים... הצילו.. זה חזר!!
ושמתי לב שככל הנראה "הצפירה" מופיעה גם במהלך הנסיעה.
היום תפסתי אותה על חם איזו פעם/פעמיים בנסיעה איטית.
בסוף הנסיעה כאשר הגעתי לחניה, קפצתי מהרכב, הרמתי מושב אחור, פתחתי את הדלת של מיכל הדלק והמתנתי לצפירה עם "נבוט" ביד וכעבור דקה וואלה היא השמיעה את קולה העמום.
ועם כל זה, בגלל "העמימות" כנראה, עדיין לא הצלחתי להבין מהיכן "ריבונו של פתח תקווה" הצליל הזה מגיע.
אני חושב שזה קשור לאוויר שנפלט מחריר או עובר בצינור או משהו בסגנון.
אולי קשור למע' פליטת אדי הדלק, אני עדיין לא יודע. יכול להיות ששסתום הקניסטר, אעפ"י שהוא בצד הקדמי של הרכב "מפליץ" מדי פעם תחת לחץ והצפירה נשמעת לכל אורך הצינור.
יכול להיות שאחד מהחיבורים של מע' הדלק מהמנוע למיכל הדלק, משחרר לחץ מדי פעם?
עכשיו שהצליל חזר בתדירות גבוהה יחסית, כמעט כל נסיעה של מעל חצי שעה, אני רק צריך לחכות לצליל בפינה, או יותר נכון במקום ספציפי בכל פעם.
chesh, זהו בדיוק הצליל. :p
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.