View Full Version : תצרוכת דלק גבוהה מדי + מנוע מתחמם עם מזגן
שוב שלום לכולם,
אני בתהליכי שיפוץ מתקדמים לאונו שקניתי במצב מזוויע (חיצוני ומכאני) כפרוייקט.
אחרי שמילאתי פעם ראשונה בכמה שנים כנראה גז במזגן, נוצר מצב שהאוטו לא סוחב כ"כ טוב איתו (רועד וכו') והמנוע אף מתחמם במהירות, דבר שלא קרה לי כלל בלי מזגן. מה אפשר לעשות?
וגם, אחרי שיטוטים ברשת, הבנתי שצריכת הדלק שלי מוגזמת - 7-8 קלומטר לליטר בתוך העיר (ירושלים, אמנם, עם העליות והפקקים, אבל עדיין). מה אפשר לעשות כאן?
תודה מראש לכל העוזרים!!
איזה שנת יצור האונו והאם המזגן הנו ישראלי או מקורי?.
צריכת דלק בודקים רק בנסיעה בינעירונית, במישור, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש, מזגן כבוי וללא מטען ונוסעים.
בברכה - רפי לין
האם המאורר של המעבה נידלק וגם המאורר של הרדיאטור נידלק?
יש מצב הרדיאטור סתום (אמרתה מצב מכני על הפנים) ואיזה נוזל קירור עובד הרכב
תיגע ברדיאטור בזמן שהחום מגיע לחצי וקצת יותר אם אתה יכול לגעת בו ליותר מכמה שניות טובות יש מצב טוב שהרדיאטור סתום
מה החום שהרכב עובד בו באופן רגיל ?(אמור להיות רבע +קו אחד או שתים )
גם לי הרכב מיתחמם עם מזגן הטרמוסטט חדש אני השבוע מחליף רדיאטור כי אני יכול לגעת בו לדי הרבה זמן כשהמד חום מראה על חצי
המזגן מקורי. המעבה היה מלא לכלוך ובקושי יכל להסתובב בבדיקה שעשיתי עכשיו אז ניקיתי אותו עם זרם מים. נראה אם יעזור לעניין החום.
האונו 93 1.4 S70.
החום ברך כלל על 2 פסים אחרי הרבע.
אבדוק את עניין הרדיאטור.
יש למישהו עוד הצעות?
תודה ממש ממש לכולם
*אין כמו פיאט אונו בעולם*
רעידות בזמן פעולת המזגן הם עקב קרבורטור לא מכון ומע' הגברת טורים לקויה
האם המאורר של המעבה נידלק וגם המאורר של הרדיאטור נידלק?
יש מצב הרדיאטור סתום (אמרתה מצב מכני על הפנים) ואיזה נוזל קירור עובד הרכב
תיגע ברדיאטור בזמן שהחום מגיע לחצי וקצת יותר אם אתה יכול לגעת בו ליותר מכמה שניות טובות יש מצב טוב שהרדיאטור סתום
מה החום שהרכב עובד בו באופן רגיל ?(אמור להיות רבע +קו אחד או שתים )
גם לי הרכב מיתחמם עם מזגן הטרמוסטט חדש אני השבוע מחליף רדיאטור כי אני יכול לגעת בו לדי הרבה זמן כשהמד חום מראה על חצי
בדקתי את עניין הרדיאטור, אכן הוא לא חם ויכולתי לגעת בו גם עד מחר, המדחום הראה על חצי בזמן הזה. כמה עולה להחליף לחדש?
ותיקון/החלפת מערכת מגבר טורים?
תודה!
צביקה קרבורטור
19-06-12, 19:57
שוב שלום לכולם,
אני בתהליכי שיפוץ מתקדמים לאונו שקניתי במצב מזוויע (חיצוני ומכאני) כפרוייקט.
אחרי שמילאתי פעם ראשונה בכמה שנים כנראה גז במזגן, נוצר מצב שהאוטו לא סוחב כ"כ טוב איתו (רועד וכו') והמנוע אף מתחמם במהירות, דבר שלא קרה לי כלל בלי מזגן. מה אפשר לעשות?
וגם, אחרי שיטוטים ברשת, הבנתי שצריכת הדלק שלי מוגזמת - 7-8 קלומטר לליטר בתוך העיר (ירושלים, אמנם, עם העליות והפקקים, אבל עדיין). מה אפשר לעשות כאן?
תודה מראש לכל העוזרים!!
צריכת הדלק מוגזמת בכל קנה מידה, התחממות המנוע בעת הפעלת המזגן לא סבירה ולא הכרחית, ומעידה על מספר סיבות אפשריות, בינהם מאוור חשמלי שלא נכנס לפעולה , במהירות המקסימלית בעת הפעלת מזגן, רדיאטור סתום, וחוסר סחיבה , שגורמים למאמץ יתר , ולעליה בתצרוכת הדלק , ולהתחממות המנוע.
יש לגשת לבעיה לפי סדר כרונלוגי לפתור תחילה את בעיית הסחיבה, ואת תצרוכת הדלק, לבדוק את תפקוד המאווררים, ולבדוק ספיקת משאבת המים נקיון הרדיאטור ותפקוד התרמוסטט.
מה מראה שעון החום בנסיעה ללא מזגן, והאם המאורר החשמלי נכנס לפעולה בזמן, גם ללא הפעלת מזגן, בכל מקרה , לפני שהמחוג מגיע למחצית הסקאלה?רעידות בזמן פעולת המזגן הם עקב קרבורטור לא מכוון ומע' הגברת טורים לקויה
שלום רב !
אם המנוע לא רועד בסרק , בעבודה ללא מזגן, בסבירות גבווה, שהמגבר טורים לא מכוון/ לא תקין / לא מתפקד, ודורש החלפה למגביר אוניברסלי, המגבר המקורי ברוב האונו 1.4, פיאט טיפו, ופיאט טמפרה, מפסיק לתפקד לאחר כ10 15 שנה משנת היצור, בגלל דיאפרגמות פנימיות קרועות, שלא ניתן להשיגם, הפתרון מגבר אוניברסלי.
בברכה
צביקה
אוקיי, תודה רבה צביקה. אם הייתי מהאיזור הייתי כבר אצלך....
חוזרים למוסך עם הדפסה של מה שנאמר פה בכיס. האונו המצוקמקת בדרך להפוך לאבראת' חדשה...
העלה תמונה של מגבר הטורים. נשארו לי כמה יחדות משנים קודמות.
אם בא לך לנסוע לרחובות תקבל אחד תקין חינם.
דוד.
אני צריך אחד בישביל חבר יש מצב?
כן. אין לי כבר מה לעשות בהם. ואני לא מאמין שתהיה לי אונו קרבורטור.אבל עדיף תמונה שלא תבוא סתם.
דוד.
מיצתאר על האיכות הירודה אולי נישאר לך את החלקים האלה ואולי מישהוא יכול לתת הסבר על המפוח המוזר העגול הזה שנימצא מקדימה והזרוע שלו לא קשורה לכלום
מפוח ? לא ראיתי שום מפוח בתמונה. סמן בצהוב את מה שנראה לך כמפוח.
דוד.
סליחה שלקח לי קצת זמן להגיע לזה לא היתי בבית בסופש היתי אצל ההורים שלי במרכז
קיצר רשמתי בלבן ליד החץ הקשור לאביזר (מפוח שקר כל שהוא) אם תוכל להסביר לי מזה הדבר הזה אשמח
מיתנצל על האיכות הירודה של התמונה (צולם כששיפצתי את המנוע של האונו של חבר שלי בלילה )
מה שוב מפוח ?. :)
זה לא מפוח. אלא יחידת ווקום שמקשרת באמצעות זרוע לאקסלרטור.
כאשר מפעילם מזגן, הברז החשמלי מקבל מתח ונפתח. התת לחץ מסעפת היניקה מועבר ליחידת הווקום שמושכת ע"י זרוע את האקסלרטור.(ולא את הצ'וק כפי שכתבת).
בטבורה יש בורג איתו ניתן לכוון את גובה הטורים.
הזרוע גם ניתנת לכיוון ולהחלפה. לכן ניתן להרכיב את היחידה לכל רכב קרבורטור.
במודלים הישנים יותר לא היה בורג כיוון.
דוד.
מה שאתה אומר זה נכון ואני יודע כי יש לי יחידה כזו מורכבת ליד הכרבורטור שמושכת את הזרוע של האקסלרטור אבל יש לי גם את היחידה הזו(עגולה) שמוקפת בעיגול ומקבלת וואקום ישירות מהקרבורטור
התמונה היא מאונו של חבר ולא משלי אני יצתרך לצלם כשאני יהיה שוב אצל ההורים שלי כי *** נוסע על האונו ולי יש יונדאי בתור רכב עיקרי
אתה טועה ולא מטעה. :)
אין בקרבורטור חלק שנקרא מפוח.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.