PDA

View Full Version : פיצוץ שני צמיגים כתוצאה מכניסה לבור ענק בכביש: מסקנות

stio
17-06-12, 16:04
היי לכולם :)
אני מספר את הסיפור הזה מכיוון שאם זה יקרה בעתיד למישהו מכם, תדעו מה לעשות.

ב22 לינואר 2012 בשעות הצהריים ביום חורפי וגשום, עשיתי את דרכי מעפולה לכיוון יקנעם. עקב הגשמים הכבדים שירדו באותו היום מהירות הנסיעה לא עלתה על 90 קמ"ש, בזאת יודגש שנסעתי עם אורות חזית ואורות ערפל קדמיים ואחוריים פועלים עקב תנאי מזג האוויר הקשים. המגבים הקדמיים פעלו לאורך כל הנסיעה על מהירות מירבית, והמגב האחורי פעל במצב השהייה (כל 5 שניות ניגוב) לאורך כל הנסיעה כדי לנגב את הרסס על החלון בדלת החמישית.

בצומת התשבי פניתי שמאלה לכיוון יקנעם, ונכנסתי לפארק ההיי טק כדי לאסוף את אמי מעבודתה. למי שלא מכיר, הפארק הזה נמצא על כביש 70 מול יקנעם המושבה, אך לא בשטח עיירה כלשהי, מועצה מקומית או מועצה אזורית. בכל אופן, הייתי על כ- 25 קמ"ש ואולי פחות מזה. לפתע, הרכב שקע בחלקו הימני בצורה משמעותית ומיד לאחר נשמע פיצוץ חזק ורעש של ברזל שפוגע במשהו. ההגה החל למשוך חזק ימינה והבנתי בדיוק את המצב. אני זוכר שברגע הבום הברזלי מילמלתי "אווץ'".

עמדתי בצד באדום לבן, 4 איתותים פועלים... הנזק: צמיג קדמי ימין ללא אוויר. בדיוק אמי יצאה מעבודתה והלכה כמה מטרים לכיוון הרכב (מזל שהספקתי להגיע כמעט עד אליה) והחלפתי את הגלגל לרזרבי, בעוד שהיא מחזיקה לי את המטריה כדי שלא ארטב מהגשם. ניגשתי לפנצ'ריה והחלפתי את הצמיג, הישן היה פסול לשימוש עקב חור בדופן (תמונות למטה). נסעתי הביתה ועזבתי את הרכב בחניה הפרטית. למחרת אני יוצא החוצה כדי לנסוע ללימודים ומה אני רואה? אין אוויר הפעם בגלגל אחורי ימין. אין מילים כדי לתאר את עגמת הנפש והעצבים באותו רגע... הפעם, הגלגל האחורי פשוט לא רצה לצאת ממקומו למרות שכל הברגים היו בחוץ, בלית ברירה בעטתי בצמיג עד שיצא, כולי הייתי עייף ותשוש.

עוד פעם חזרה לפנצריה, עוד פעם מגלים חוק בדופן אך הרבה יותר קטן (בגלל זה לקח יותר זמן לאווויר לצאת), וכשאני מבקש לתקן את החור בדופן מסתכלים עליי כאילו אני משוגע. בסופו של דבר הוחלפו 2 צמיגים בעלות של 1200 ש"ח כולל עבודה והורכבו מקדימה (TOYO TR1).

הבנתי כבר שמישהו יישלם על כל העיניין הזה ולא אני. אני לא אשם ברשלנות פושעת של זכיין הפארק, שבשטחו נפער בור ענק שהיה מכוסה במים ולכן לא ראיתי אותו. עוד דבר מעניין הוא שאמא שלי מספרת כי במהלך היום התפוצצו עוד כמה צמיגים של מכוניות בדיוק בגלל אותו בור, אל למה הבור לא תוקן?! למה הכביש לא נחסם?! רשלנות כבר אמרנו?

נשלח מכתב למנכ"ל החברה המפעילה את הפארק היי טק, מכתב שלא זכה להתייחסות כלל, וכשיצרתי קשר עם האחראיים זכיתי לזלזול ומשיכת זמן. אחרי כחודשיים, כשראיתי שאין התקדמות, ניסחתי כתב תביעה חריף והגשתי תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בנצרת (אזור יזרעאל). כחודש לאחר הגשת התביעה, מתקשר המנכ"ל בכבודו ובעצמו ומזמין אותי לפגישה. "אנחנו מצטערים", "לא יקרה שוב", "הבור נסתם", "בוא נגיע לפשרה תמורת ביטול התביעה..."

פשרה? אממ... בתהחלה לא הסכמתי, אבל הצמיגים המפוצצים כבר עברו 38K ק"מ נכון ליום המקרה, ומי יודע מה יחליט השופט... מה הם יכתבו בכתב ההגנה? האם אצטרך להפסיד יום לימודים יקר ביום הדיון?

לאחר מו"מ במשרד המנכ"ל במשך מעל שעה וחצי לאחר שהציע הצעה נמוכה, סיכמנו על 1000 ש"ח מתוך 1200 ש"ח שעלו הצמיגים בטענה שהחברה הנתבעת לא צריכה להשתתף בכל העלות, מכיוון שהצמיגים לא היו כ"כ חדשים. הגיוני...
בשבוע שעבר הגיע הצ'ק: "לפקודת גיא עקב נזק לרכב". מסקנה? אל תוותרו - לכל בור יש מכסה :) ועכשיו צריך לזרוק את הצמיגים הפגומים מהמחסן שלי לפח, לקחתי אותם איתי כי רציתי שישמשו כראיה בדיון.

שבוע טוב.

yair068
17-06-12, 16:24
מה זה נקרא אצלך בור
לדעתי יצאת יפה מאוד ובמיוחד שיש בלאי על הצמיג

Caveman
17-06-12, 16:31
מפליא אותי שהופתעת שאמרו לך שלא ניתן לתקן את דופן הצמיג...

בכל מקרה, נראה שבסופו של דבר הכל בא על מקומו בשלום. לדעתי הפיצוי שלהם הולם.

stio
17-06-12, 18:31
מה זה נקרא אצלך בור

הבור מופיע בתמונה האמצעית. בור זה חור בכביש :) והבור הזה היה עמוק מאוד.

מפליא אותי שהופתעת שאמרו לך שלא ניתן לתקן את דופן הצמיג...

פשוט החור היה ממש קטן והיה נמצא ממש בגבול בין הדופן לסוליה, וחשבתי שאולי יכולים לעשות איזו קומבינה קטנה ולסתום את החור, אולי להשחיז קצת... הם אמרו שהם לא מתעסקים עם זה כי לא מתקנים חור במיקום הזה. מאחר וזה עיניין של בטיחות לא התעקשתי ואמרתי לו שיחליף. (חשוב לציין שהצמיג המחורר בתמונה הוא הקדמי שחטף את המכה הגדולה ביותר).

Caveman
17-06-12, 18:36
זה בדיוק העניין, חור בדופן זה בהחלט בעייתי, ולא בר תיקון בצורה בטיחותית. בגלל זה הפליא אותי שכן רצית שיתקנו.

רפי לין
17-06-12, 19:53
את הצמיגים הישנים אל תשליך סתם, כי הם מהווים מפגע אקולוגי, אלא מסור אותם לצמיגיה (פנצ'ריה)
אשר מעבירה אותם לגריטה ומיחזור.
בברכה - רפי לין