View Full Version : פונטו 1100 . מאוורר של הרדיאטור עובד לסרוגין
בעיה שניתקלתי בה כבר מספר פעמים. המאוורר לא נכנס לפעולה בזמן לפעמים. מספר מכות עליו מחזירות אותו לחיים. אני מניח שמדובר בפחמים. האם ניתן לפרק את מכלול המנוע של המאוורר ולבצע ניקוי והחלפת פחמים או שמדובר בפרוצדורה בעייתית (נראה כאילו הסגירה ע"י פח מכופף ולא ע"י ברגים) ועדיף לחפש מפרוק? מדובר בפונטו 96 מנוע 1108 סמ"ק.
צודק אצלך הבעיה בפחמים. לא בעיה לפתוח אותו, אבל כאשר הוא לא מסתובב חופשי ביד, יש גם בעיה של מסבים. לא שווה להתעסק איתו. אני פתחתי אותו כדי לקחת את הפחמים לוונטה פנימית של מזגן. התעצלתי לנסוע לת"א לקנות פחמים. :)
אם לא תסדר בצפון, ואתה מזדמן לאיזור שלי, צור קשר בפרטי. יש ברשותי כמה וונטות במצב תקין.
דוד.
תודה דוד. אצלי המאוורר נראה בדיוק אותו דבר. אנסה לסדר ואם לא, מאמין שזה לא אמור להיות יקר מידי מפרוק.. דרך אגב, זה לא בעייתי לסגור אחר כך את המכסה?
לא, זה לא בעייתי לסגור אחר כך את המכסה.
נכון, זה לא אמור להיות יקר מידי מפירוק. להערכתי 100 עד 150 ש"ח.
דוד.
בעיה שניתקלתי בה כבר מספר פעמים. המאוורר לא נכנס לפעולה בזמן לפעמים. מספר מכות עליו מחזירות אותו לחיים. אני מניח שמדובר בפחמים. האם ניתן לפרק את מכלול המנוע של המאוורר ולבצע ניקוי והחלפת פחמים או שמדובר בפרוצדורה בעייתית (נראה כאילו הסגירה ע"י פח מכופף ולא ע"י ברגים) ועדיף לחפש מפרוק? מדובר בפונטו 96 מנוע 1108 סמ"ק.
בעבר היתה לי פונטו S75 שנת 98 והמאוורר התחיל להרעיש לי, הרעש היה בעיקר כשהסל"ד של מנוע המאוורר היה פוחת (ממש לקראת עצירה שלו) והבנתי שהלך המסב.
אני זוכר שבדקתי בזמנו אצל "מ.י.ר חלפים" ע"מ להחליף את מנוע המאוורר ואמרו לי שזה בא קומפלט עם כל היחידה בעלות של 1200ש"ח (זה היה בשנת 2002, אני חושב).
בכל מקרה, יום אחד קפצתי לחבר בדרום ת"א והמאוורר פשוט הרעיש כמו טלטל שבור.
שלפתי ארגז כלים, פתחתי את הברגים והוצאתי את המנוע החשמלי.
למיטב זיכרוני, שחררתי את המדחף ע"י פתיחה של אום או קליפס מתכת (לא ממש זוכר) ואת המכסה שבגב המנוע פתחתי ע"י יישור של הפחיות המכופפות עליו מגוף המנוע.
אח"כ הוצאתי את הרוטור (עוגן), שלפתי ממנו את המסב הנמצא בצד המדחף, ניקיתי הכל ובדקתי את מצב הפחמים (מברשות פחם היו במצב טוב).
קפצנו לא רחוק משם לרח' צ'לנוב ולקחתי מסב מתאים של NSK, איכותי יותר ומתאים לסל"ד גבוה בהרבה מהמקורי. עלות מסב 20ש"ח (מאמין שגם היום המחיר סמלי).
בנוסף גירזתי את מסב ההחלקה הנמצא במכסה המתכת שבגב המנוע.
תן קפיצה לחנויות חלקי חילוף או אפילו לבית מלאכה לליפוף מנועים וכו' באזורך ורכוש פחמים מתאימים.
לדעתי, החלף בהזדמנות זו גם את המסב. בחנויות מסבים תוכל למצוא מסב מתאים במחיר סמלי.
רצוי מאד לנקות את הסטאטור עם לחץ אוויר ולהיעזר בספריי לניקוי, נייר לטש עדין ומסמר עדין ע"מ לנקות את החריצים והפיח מהמגעים ברוטור ולא לשכוח לגרז את המסב שבמכסה.
כשאתה מיישר את הפחיות, כופף אותן מעט רק ע"מ שתוכל להוציא את המכסה (כדי שלא יחלשו/ישברו) ובסיום העבודה כופף וסגור אותן חזרה.
"החזיק" לי עד שמכרתי את הרכב (כארבע שנים). סיפור של רבע/חצי שעה עבודה עם קפה רתוח בפינג'ן.
הכול נכון ומתואר יפה.
רק הערה קטנה, את החריצים והפיח מהמגעים ברוטור, בעלי המקצוע מנקים עם מסורית שבורה, ולא עם מסמר. כך עשינו שנים גם בשיפוץ סטרטרים. יש לחדד/להשחיז את המסורית משני הצדדים.
דוד.
הכול נכון ומתואר יפה.
רק הערה קטנה, את החריצים והפיח מהמגעים ברוטור, בעלי המקצוע מנקים עם מסורית שבורה, ולא עם מסמר. כך עשינו שנים גם בשיפוץ סטרטרים. יש לחדד/להשחיז את המסורית משני הצדדים.
דוד.
נכון! בנוסף, אפשר גם עם פצירה עדינה של האישה וכו' או לקחת לחריטה לפי הצורך.
אני חורט כבר שנים לבד גם סטרטרים. איך ?.
יש לי מקדחה חשמלית ענקית, אותה אני תופס במלחציים, אליה אני מרכב את העוגן ומפעיל אותה.
לוקח פצירה עם שיניים דקות, מניח על הרוטור המסתובב וחורט. לאחר מכן לופת נייר זכוכית מים ומלטש סופית.
זה לא מטעמי חיסכון בכסף אלא בזמן, למנוע נסיעה לחרט שלא תמיד פנוי. :)
בהזדמנות אעלה תמונה, איך הרוטור נראה לפני ואחרי הליטוש.
דוד.
טוב.. אז לגבי הוונטה שלי, היא לא בדיוק כמו בתמונה שלך דוד. פתיחה הרבה יותר מסובכת והפח ממש עבה. ניסיתי וראיתי שמתחיל להיגרם נזק רב מידי. סגרתי חזרה. כרגע הוונטה עובדת יפה. בכל זאת קפצתי לפרוקיה ורכשתי וונטה נוספת (מכסה נראה כמו בתמונה של דוד). נשאר רק להלחים מחבר מתאים ולהרכיב. נעדכן בתוצאה.
עדכון: אתמול קניתי וונטה חדשה (כלומר משומשת מפרוק..) התקנתי אותה והיום ביצעתי נסיון. עובדת מצויין! באמת שעבור סכומים כאלה אין מה להתעסק בנסיונות תיקון של הישנה (פרט לאלמנט הסקרנות והלימוד). שאלה נוספת בהמשך לטמפ מנוע, ברכב שלי מותקן שעון חום לא מקורי . הוונטה נכנסת לפעולה ב 190F בערך והטמפ יורדת למרכז התחום הכחול . כלומר יש משחק במחוג רוב הזמן. האם המצב תקין? כמובן שהטמפ לא עוברת לכיוון האדום אף פעם.
190F הם מעט מתחת ל-90C. המצב תקין.
דוד.
רוב השעונים האלה הם יחסית זבל ולא נותנים טמפ' מדויקת אלא אם כן הורכבו במקום היוניט או בצורה מקצועית.
ממליץ לך לרכוש שעון חום מקורי עם לוח השעונים מפירוק אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב מספר שנים. לא עולה סכום רציני.
בכל מקרה תוכל לצלם תמונה של יוניט החום במנוע? אם ידוע לך איך הרכיבו כמובן..
היונית חום על המנוע היא חלק מהשעון.
מוציאים את יומית החום למנורה, ומרכיבים עם המתאם.
דוד.
כן אבל תלוי איך הרכיבו לו.
אם יש לו מנורה אז היא לא תפעל. יש כאלה שמבקשים בנוסף למנורה ואז כמו אצלי שהרכיבו רגש חום על איזה בורג שלא מודד כמו שצריך.
לא יודע איך זה מורכב אצלי. ככה קניתי את הרכב. עושה רושם שהמד חום מדוייק. הוונטה נכנסת תמיד באותה טמפ לעבודה. והעלייה בטמפ' היא ליניארית. באחד הימים, בהתחשב בזמן פנוי אולי אחפש את היוניט ואצלם אותו.
כן אבל תלוי איך הרכיבו לו.
אם יש לו מנורה אז היא לא תפעל. יש כאלה שמבקשים בנוסף למנורה ואז כמו אצלי שהרכיבו רגש חום על איזה בורג שלא מודד כמו שצריך.
נכון, ראיתי את הרגש חום שלך. אם אני זוכר נכון, הוא על צינור הגומי ביציאה מהמנוע.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.