PDA

View Full Version : רעש מהקלאץ' דור ראשון

aviatar32
10-06-12, 22:02
שלום,

לפני כחודש קניתי פונטו דור ראשון s75 שנת 98' במצב מצויין בלי עין הרע , 150K ק"מ , יד ראשונה.
נוסעת מצויין רק הבעיה היא שכשלוחצים על הקלאץ' עד הסוף מתחילים להישמע רעשים מוזרים כאלה (אולי של חיכוך?) הרעשים נשמעים מבפנים ומבחוץ, ואני חושב שהם התגברו עם הזמן. הרעשים נשמעים בעיקר בהילוך ראשון או רוורס.

מה האבחנה ?

davidmzr
10-06-12, 22:07
נשמע כמסב לחץ תקול.
דוד.

aviatar32
10-06-12, 22:10
האם אפשרי לנסוע ככה עוד כמה ימים ? (לא במאמץ , בסביבות 50 קילומטר עד להגעתו למוסך).
כמה בערך אמור לעלות תיקון, במידה והעלה הקלטה של הרעש תוכל לחדד את האבחנה ?

נ.ב לפי בעלת הרכב הקודמת הקלאץ' הוחלף לפני כשנה.

davidmzr
10-06-12, 22:55
צריך קודם לאשר את האבחנה. ואם כך, יש להוריד גיר.
לא משנה מתי הוחלף הקלאץ. המסב יכול ללכת גם אחרי שבועיים. במידה שעבד לחוץ.
ברכבים שהקלאץ הוא עם כבל, יש לבדוק ולשחרר את הכבל כל מס' חודשים. אחרת כאשר הדיסק נשחק, השמש מתקרבת למסב ומסובבת אותו גם כאשר לא לוחצים על הרגלית.
דוד.

aviatar32
10-06-12, 23:06
סלח לי על הבורות אבל מה זה נקרא "מיסב שעבד לחוץ" , באיזה אופן השתמשו בקלאץ' לא נכון?

אחדד את הבעיה , כשהקלאץ' לא לחוץ / כשהמנוע כבוי אין רעש מהקלאץ'.

ד"א כמה העלות של תיקון כזה? והאם שימון או גירוז לא יפתרו את הבעיה ?

davidmzr
10-06-12, 23:22
כאשר לוחצים על רגלית הקלאץ, המזלג לוחץ את המסב לכיוון השמש. מבנה השמש/הפלטה מאפשר לה כאשר היא לחוצה להפריד את הגיר מהמנוע, ובכן לאפשר שילוב הילוך.
בזמן שהמסב לחוץ על השמש הוא מסתובב יחד איתה. ברגע שמשחררים את הרגלית, המסב נע אחורה מתרחק מהשמש ומפסיק להסתובב. אם הכבל מתוח מידיי, המסב צמוד לשמש ומסתובב יחד איתה, אפילו שאינך לוחץ על הרגלית. המסב הנ"ל לא בנוי להסתובב קבוע כמו למשל בגלגלים.
אלא לסרוגין ,כלומר רק כאשר לוחצים על הרגלית.
שימון או גירוז לא יפתרו את הבעיה.
כן יש אנשים שרגילים להניח רגל על הרגלית בזמן נסיעה, ואז יש אותה בעיה כאשר המסב צמוד לשמש.
דוד.

aviatar32
10-06-12, 23:34
כאשר לוחצים על רגלית הקלאץ, המזלג לוחץ את המסב לכיוון השמש. מבנה השמש/הפלטה מאפשר לה כאשר היא לחוצה להפריד את הגיר מהמנוע, ובכן לאפשר שילוב הילוך.
בזמן שהמסב לחוץ על השמש הוא מסתובב יחד איתה. ברגע שמשחררים את הרגלית, המסב נע אחורה מתרחק מהשמש ומפסיק להסתובב. אם הכבל מתוח מידיי, המסב צמוד לשמש ומסתובב יחד איתה, אפילו שאינך לוחץ על הרגלית. המסב הנ"ל לא בנוי להסתובב קבוע כמו למשל בגלגלים.
אלא לסרוגין ,כלומר רק כאשר לוחצים על הרגלית.
שימון או גירוז לא יפתרו את הבעיה.
כן יש אנשים שרגילים להניח רגל על הרגלית בזמן נסיעה, ואז יש אותה בעיה כאשר המסב צמוד לשמש.
דוד.

הבנתי תודה רבה , ז"א שכנראה המיסב לחץ הלך ובמידה והוחלף הקלאץ' לפני כשנה ובמידה והרכב עשה בערך 10K מההחלפה רוב הסיכויים שלא יהיה צורך בהחלפת קלאץ' חדש.

טוב אני אקח את הרכב למוסך ונראה מה יגידו , כמה בערך אמור לעלות לי התיקון הספציפי הזה (במידה וזאת הבעיה)?

תודה רבה וערב טוב :).

davidmzr
10-06-12, 23:41
רוב הסיכויים שאם זאת אכן הבעיה, יגידו לך להחליף קלאץ קומפלט. זה מה שעושים בד"כ.
או שלא תהיה לך אחריות.
ערב מצויין גם לך. :)
דוד.

aviatar32
12-06-12, 10:47
שלום , הלכתי למוסך פרטי ובמוסך שמעו את הבעיה , המוסכניק עשה איתי סיבוב ושמע את הרעשים , עכשיו הוא אמר שהרעש הוא מהקלאץ' ושאלתי אותו על המיסב הוא אמר שכן יכול להיות שהוא הרוס והוא זה שמקלקל את הפלטה/שמש ולכן צריך להחליף את כל הקלאץ' הוא אמר שהוא שם קלאץ' של valeo ואמר שזה אמור לעלות בסביבות 750-800. ואז הוא אמר שיש רעשים גם מהגיר כנראה , שם את המנוע בהילוך סרק והזרים דלק ואמר שיש רעש חריג (הוא נתן לי לשמוע כאילו אני מבין משהו ) הוא אמר שזה יכול להיות מהמיסב שבתוך הגיר או שיש צורך בשימון והוא צריך לפתוח את הגיר ולעשות "עבודת שולחן" כמו שהוא קורא לזה. כל הנזק יצא בסביבות 1500. נשמע הגיוני ?

yair068
12-06-12, 11:48
1500 נשמע זול ואצלי זול זה יקר
יכול להיות שיחליף רק את מיסב הילוך ישיר שעולה 20 ש"ח
מה זה מיסב הגיר צריך שימון הרי יש בתוך הגיר שמן

davidmzr
12-06-12, 11:52
לא ברור מה שאמרת.
א. לא צריך לעשות סיבוב כדי לאתר את התקלה.
ב. קלאץ' של valeo לא אמור לעלות בסביבות 750-800. (שאל את יאיר בכמה קנינו לרכב שלו).
ואם יאיר עסוק, אז אומר לך. 350 ש"ח. וולאו עם חותמת פיאט.
ג. "הוא אמר שזה יכול להיות מהמיסב שבתוך הגיר או שיש צורך בשימון והוא צריך לפתוח את הגיר ולעשות "עבודת שולחן" כמו שהוא קורא לזה. כל הנזק יצא בסביבות 1500. נשמע הגיוני ?"
לא הגיוני. לא מורידים גיר פותחים אותו ומשמנים את המסב.
ד. בקיצור, לא נראה לי שפתחו את הגיר. הבעיה שלך הייתה ממסב קלאץ תקול.
העיקר שאתה מרוצה.
דוד.

yair068
12-06-12, 11:57
דוד אין על הקלץ האורגינלי חמאה
טוב המחיר זה בשבילך אבל אצל סודאי או מיר יעלה כמו שרשם
המוסכניק מוביל אותו נכון שווה להחליף את מיסב הילוך ישיר לא סיפור
השאלה מי מטעה את מי והאם יחליף בכלל
השיטה תפיסת מוט ההילוכים ונענועו ואם יש חופש אז להחליף
בק"מ שצויין נראה לי בטוח להחליף

davidmzr
12-06-12, 12:08
אבל מי שאומר ללקוח שצריך לפתוח את הגיר ולשמן, סביר להניח שאינו אדם מהימן.
יאיר, פיתחתי טכניקה לגרום לך להגיב מהר. :)
דוד.

yair068
12-06-12, 12:33
בגלל זה רשמתי השאלה מי מטעה את מי כי לא נראה לי שמוסכניק יגיד שצריך לפתוח גיר ולשמן את המיסב.
אבל מצד שני המוסכניקים תכמנים ולא מפרקים גיר כי הם לא רוצים להתעייף אז הם אומרים שפתחו החליפו אבל לא עושים כלום אבל בחשבונית כן

aviatar32
12-06-12, 13:01
הקלאץ' הוא כולל עבודה 750-800 .. הגיוני לא ?
היה עוד רעש בכללי מהגיר והוא אמר שזה יכול להיות מהמסב שבתוך הגיר והוא יפתח ויחליף אותו וישמן שם בכללי.
המוסכניק הוא חבר של חבר של אבא שלי וכמה חברים של אבי מטפלים אצלו אז כנראה בגלל זה המחיר הנמוך.

בכללי אמרתם לי שככל הנראה יחליפו את הקלאץ' במידה והמיסב לחץ תקול.

אשמח אם תוכלו לאמר לי מה לעשות במצב הזה , האוטו כבר אצלו והוא אמר שרוב הסיכויים מחר הוא יסיים איתו.

תודה רבה.

davidmzr
12-06-12, 13:32
אם היית כותב מראש שהמוסכניק הוא "חבר של חבר", לא הייתי מגלה לך את סודות המקצוע. :)
מה שנותר לך לעשות זה, להמתין לגמר התיקון ולקוות לטוב.
בהצלחה דוד.

aviatar32
12-06-12, 13:48
***ח , אבל מבחינת המחיר האם כזאת עבודה מצדיקה 1500 ש"ח ?

כשרציתי לדעת אם אפשר לסיים את הנזק רק בקלאץ' הוא אמר שאם אני לא אתקן את המסב בגיר אני לא אוכל לקבל אחריות על הקלאץ' כי הוא ישפריץ שמן לא הבנתי כ"כ מה הוא הסביר.

davidmzr
12-06-12, 13:57
או עכשיו "הרכבת חזרה למסילה". :)" הוא אמר שאם אני לא אתקן את המסב בגיר, לא אקבל אחריות על הקלאץ' כי הוא ישפריץ שמן. "
יש הגיון במה שאמר.
דוד.

yair068
12-06-12, 14:25
מעניין שלכל החלפת קלץ חייבים להחליף מיסב
החישוב של החלפת קלץ במוסך הוא 800 +מע"מ עבור החלק + עבודה בסביבות 1800 ש"ח
החלפת מיסב אחד לעוד שעת עבודה ז"א תוספת של 400 -500 ש"ח
המחיר סביר תבקש אם אפשר קלץ אורגינלי החיקוי של וולאו כשהשמש רכה