PDA

View Full Version : רדיאטור חימום באונו

23-01-07, 22:58
שלום רב,
הרדיאטור אצלי סתום באונו והחימום לא עובד..
ניסיתי דרך קיר אש להזרים מים מצינור של גינה.. ניסיתי משני הצינורות: עליון ותחתון מה שקיבלתי בזה זה שפריץ של מים לפנים וכמעט על המנוע (כיסיתי בניליון הכל ליתר ביטחון)
עכשיו אני ינסה מתחת לדש בורד לפרק את הצינור,
הגישה לרדיאטור חימום אצלי קשה (מזגן של רסקור),
תודה ..
עידו.

23-01-07, 23:08
יש לי פיתרון שעבד בסובארו ישנה . מכיוון שהוא סתום ואין מה להפסיד תנסה להרכיב צינור אחד באורך מטר כך שתוכל למזוג נוזל לצינור שיכנס לרדיאטור . תמזוג בערך 20 סמ"ק מסיר אבן או חומצת מלח . אני שמתי 32 אחוז חומצת מלח . ותרחיק את הצינור מהרכב . כך שאם יצא גז או חומצה לא יגרם נזק לא לך ולא לאוטו . תן לחומר לחדור לרדיאטור בערך כ 20 דקות . (תקשיב לצינור ותראה ותשמע פיעפוע של החומצה) . כלומר היא מכרסמת את האבן שהצטברה בדפנות הרדיאטור . (הרדיאטורים עשויים מאלומניום ומפלסטיק וגם מגומיות ) חומצת המלח לטווח קצת לא יוצרת נזק לחלקי הרדיאטור אלא אם כן יש כבר חור שנסתם ע"י אבן . (ניתן להשתמש גם בחומר אסלות 00 )
תנסה לחזור על הפעולה של השטיפה . וכך חלילה עם שתפרץ הסתימה. אצלי בסובראו זה עבד נהדר ועד היום הרדיאטור בשימוש.
אני לא לוקח אחריות הפעולה מסוכנת ולא בריאה . אבל מניסיון זה עובד.

24-01-07, 03:33
איזו קומבינות [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] :lol: :lol: :lol:

07-02-07, 18:25
עדכון:
יום שבת פתחתי את הסתימה דרך לחץ מים (העברתי דרך שני הצינורות מים )
חימם מצוין, כמה דקות אחרי זה כשכיביתי את האוטו והפעלתי את החימום זה לא חימם כלל,
אבל- בפתחים של המפשיר אדים זה הוציא חום, לעומת הפתחי מיזוג שהוציאו קור !
מוזר שגם אני מרגיש שהמדחס לא מוציא אוויר בחימום לעומת זאת בקירור הוא זורק אוויר מצוין
איזה חומרים יסירו את הסתימה מהרדיאטור ?, יש עוד אפוציות חוץ מהאופציות ש amitoha23 ציין?

07-02-07, 21:09
אם תרצה משהו פחות מזיק . תוכל לשים נוזל קירור איכותי ולהמתין עד שהוא יפרק את כל הסתימה.. זה יכול לקחת זמן... יש גם פלאש מיוחד למערכות קירור ניסיתי בעצמי לא מוצלח במיוחד.
תעדכן אותי עם מצאת פיתרון...

07-02-07, 22:26
עמית שלום, יש לי נוזל קירור של אמריקן איגל במיכל (5 ליטר), בכל מקרה אני אנסה למצוא חומר חזק כמו שמשתמשים לאסלות, אני ישאיר אותו שם כמה דקות ואחרי זה יוציא הכל עם זרם מים.
או מסיר אבנית..
אני יעדכן אם יהיו שינויים
הצעות יתקבלו בברכה.