התחבר

View Full Version : כמה תקלות/התראות בספייס ELX 2004

PuntoS.ELX2004
01-06-12, 11:48
שלום לכולם,
בעלותי : פונטו ספייס ELX 2004 עם גיר רציף.
תקלה ראשונה : התראה אדומה של לחץ שמן נמוך - אני נוסע כך כבר חודשיים וחצי ולא יוצא עשן מהאגוזז והוא נקי מבנים , הבנתי שנורה זאת נדלקת עקב כמה סיבות :
1. פומית שמן סתומה.
2.משאבת שמן בלויה.
3.מנוע עם סתימה.
שמן ופילטר הוחלף לפני כ-3 חודשים.

תקלה נוספת : בזמן נסיעה באיתות ימינה או בלחיצה על דוושת הברקס המחשב מראה שהגיר מנסה להיכס ל-R ל-D וחוזר כך עד לעצירה ברמזור בו לחיצה על הברקס "מכניסה" את הגיר ל-R (בעוד ידית ההילוכים על D).
נאמר לי בקארספורום שזאת בעיה חשמלית בהערקה של הפנסים ,פירקתי את הפנסים ואף החלפתי נורות אך זה לא עזר , נאמר לי שקיים מדריך לפתרון בעיה חשמלית זו.

רפי לין
01-06-12, 12:42
תקלת הארקה, במקרה שלך, הנה בפנס האחורי ימני.
עליך להסירו מהרכב ונתק ממנו את מחברו החשמלי.
במחבר תראה ששפתי המתכת של החוט השחור (הארקה) מלוכלים ואולי גם עם מרווח גדול יותר מהאחרים.
ע"י נייר זכוכית/בד שמיר דק נקה את שפתי המגע ועם מברג דק, אם צריך, סגור אותם קצת.
בפנס עצמו, נקה ע"י גרוד, את הפין המתאים שממול והרכב הכל בחזרה.
בברכה - רפי לין

davidmzr
01-06-12, 19:08
בעלותי : פונטו ספייס ELX 2004 עם גיר רציף.
תקלה ראשונה : התראה אדומה של לחץ שמן נמוך - אני נוסע כך כבר חודשיים וחצי ולא יוצא עשן מהאגוזז והוא נקי מבנים , הבנתי שנורה זאת נדלקת עקב כמה סיבות :
1. פומית שמן סתומה.
2.משאבת שמן בלויה.
3.מנוע עם סתימה.
שמן ופילטר הוחלף לפני כ-3 חודשים.

נאמר לי בקארספורום שזאת בעיה חשמלית בהערקה של הפנסים ,פירקתי את הפנסים ואף החלפתי נורות אך זה לא עזר , נאמר לי שקיים מדריך לפתרון בעיה חשמלית זו.
בנוסף.
1. מסבי קרנק שחוקים.
2. מסבי/ נועלי קמשאפט שחוקים.
3 יונית לחץ שמן תקולה.
4.מגע רופף בחיבור ליונית.
דוד.

PuntoS.ELX2004
02-06-12, 23:54
לגבי ה-יונית לחץ שמן תקולה.
האם יש מדריך "עשה זאת בעצמך" במתאים לרכב המדובר או שזאת עבודה שצריך מוסך ? עד עכשיו טיפלתי ברכב עם חבר כולל פלאגים , פילטרים ושמנים.
גם באנגלית מתאים.